وبلاگ

نحوه تعمیر تنبک شکسته با چسب

تعمیر تنبک شکسته- چسب سنتر

تنبک یکی از آلات موسیقی محبوب در میان مردم ایران است که نوای خاص خودش را دارد. تنبک‌ها با داشتن یک پوست باکیفیت، می‌توانند صدا و صوت خاصی را از خودشان به وجود آورند که برای بسیاری از افراد علاقه‌مند به ساز فوق العاده لذت بخش هستند. اگرچه با مراقبت صحیح از تنبک می‌توان تا چندین سال از آن استفاده کرد، ولی به هر حال امکان آسیب دیدن پوست تنبک و یا شکستن بدنه تنبک وجود دارد. هر بخشی از تنبک که دچار مشکل شود، نیاز به تعمیر اساسی و حرفه‌ای خواهد داشت. بنابراین، با ما همراه باشید تا شما را با نحوه تعمیر تنبک شکسته با چسب آشنا کنیم.

تعمیر تنبک شکسته با چسب چگونه است؟

تنبک به عنوان یکی از آلات موسیقی نسبتا کم هزینه شناخته می‌شود. می‌توانید تنبک‌های موجود در بازار را با کیفیت بالا تهیه کنید و بدون اینکه نیازی به تعمیر یا سرویس داشته باشند، مورد استفاده قرار دهید. اما مانند هر آلات موسیقی احتمال آسیب دیدن تنبک وجود دارد. بیشترین دلیل مراجعه مردم برای تعمیر تنبک به مراکز مختلف، تعویض پوست آن است. حال ممکن است پوست دچار خرابی و آسیب دیدگی شده باشد یا اینکه به دلیل شل شدن، نیاز به تعویض آن وجود داشته باشد. بنابراین، رایج‌ترین دلیل خرابی و مراجعه افراد برای تعمیر تنبک شکسته، خرابی پوست تنبک است.

در برخی از موارد پوست تنبک سالم مانده و بدنه تنبک که از جنس سفال یا چوب است آسیب می‌بیند. معمولا آسیب دیدگی به دلیل زمین خوردن تنبک و شکستن بدنه آن رخ می‌دهد. در چنین شرایطی نیازی به خرید یک تنبک جدید نبوده و بهتر است که همان تنبک‌های قدیمی را با چسب تعمیر کرده و مورد استفاده قرار دهید. بنابراین، برای دو مشکل رایج تنبک یعنی خرابی پوست تنبک و شکستگی بدنه آن می‌توانید با توضیحاتی که در ادامه این مقاله می‌دهیم، تنبک را تعمیر کنید.

تعمیر پوست تنبک با چسب

پوست تنبک بخش اصلی تنبک را تشکیل می‌دهد که معمولا با پوست حیوانات و چرم تولید می‌شود. این پوست قابلیت انعطاف پذیری داشته و ضربه‌های دست روی آن باعث ایجاد صوت می‌شود. اگر پوست تنبک خراب و پوسیده شده و یا به هر دلیلی نیاز به تنظیم مجدد آن دارید، باید برای تعمیر پوست تنبک با چسب اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه مقاله قصد داریم شما را با نحوه تعویض پوست تنبک آشنا کنیم.

مرحله اول، باز کردن پوست قدیمی

در مرحله اول لازم است که پوست قدیمی روی تنبک را باز کرد. پوست‌هایی که دارای چگالی بالا و بافت فشرده هستند می‌بایست درون آب قرار داده شوند. برای این کار می‌توانید یک تشت را مقداری آب بریزید. به طوری که نیم سانت از لبه تنبک به آب آغشته شود. پس از گذشت 1 ساعت پوست تنبک نرم می‌شود و آماده جدا شدن خواهد بود.
در صورتی که پوست تنبک دارای منافذ باز است، می‌بایست از روش‌های دیگری استفاده کنید تا آب وارد پوست نشود و به بدنه ساز آسیبی وارد نکند. بهترین راه برای جدا کردن پوست از روی این تنبک‌ها، خیس کرد یک پارچه و پیچاندن آن در دور ساز می‌باشد. در این صورت لبه ساز خیس شده و پس از گذشت زمان، می‌توان پوست تنبک را از جا جدا کرد.

مرحله دوم، تعویض پوست تنبک

برای اینکه بتوانید مراحل تعمیر تنبک را انجام دهید، باید پوست تنبک را از محل جدا کنید. برای این کار نیاز پیچ گوشتی دارید که آن را زیر پوست بیندازید و به آرامی آن را به صورت اهرمی از بدنه تنبک جدا کنید. در صورت وجود منگنه روی لبه‌های پوست تنبک، می‌توانید آن‌ها را جدا کنید تا به پوست آسیبی وارد نشود.

مرحله سوم، چسباندن پوست تنبک

در این مرحله باید از چسب چوب مناسب برای چسباندن پوست تنبک روی بدنه آن استفاده کنید. برای این کار می‌بایست در ابتدا به صورت یکنواخت روی لبه‌های تنبک را چسب بزنید. بخش‌هایی از بدنه که آغشته به چسب شده‌اند، باید با پارچه نم دار پاک شوند. سپس به آرامی پوست تنبک را با کشش مناسب روی لبه‌های بدنه نصب می‌کنید. دقت داشته باشید که کیفیت صدای تنبک وابسته به شل و سفت بودن آن است. بنابراین، تا حد ممکن مراحل تعویض پوست تنبک را با چسب انجام دهید. می‌توانید از چسب چوب دالیا 10000 Dalia GLUE که حجم نسبتا پایینی دارد، برای چسباندن پوست تنبک استفاده کنید.

تعمیر تنبک شکسته با چسب

شکستن بدنه تنبک می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت آن داشته باشد. تعمیر تنبک شکسته با چسب امکان‌پذیر است و می‌توانید با خیالی راحت این کار را انجام دهید. فقط کافیست که در ابتدا جنس بدنه تنبک را مشخص کنید. تنبک‌هایی که با بدنه چوب تولید شده‌اند، می‌توان از چسب چوب برای تعمیر آن‌ها استفاده کرد. چسب چوب مارین لازیو – چسب قایق MARINE ADHESIVE LAZIO L611 یکی از چسب‌های چوبی است که به علت تک جزئی بودن، داشتن مقاومت بالا و کیفیت عالی می‌تواند برای تعمیر تنبک شکسته با چسب مورد استفاده قرار گیرد.

در صورتی که بدنه تنبک از جنس سفال است، می‌توانید از چسب‌های دیگری نیز استفاده کنید. البته چسب چوب نیز قابل استفاده برای تعمیرات تنبک شکسته می‌باشد و نیازی نیست که حساسیت زیادی برای خرید سایر چسب‌ها به خرج دهید. استفاده از چسب 123، پلی یورتان و سایر چسب‌های مقاوم نیز می‌تواند برای تعمیر تنبک شکسته با چسب مورد استفاده قرار گیرند.

پس از انتخاب چسب مناسب، کافیست که محل تنبک شکسته را به طور کامل تمیز کنید. برای این کار از یک پارچه بدون پرز استفاده نمایید و هر گونه گرد و غبار را از روی سطح پاک کنید. سپس به آرامی چسب مورد نظر را روی بخش شکسته بزنید و آن را به بخش دیگر بچسبانید. دقت کنید که باید کمی دو سطح را به یکدیگر فشار دهید تا روی یکدیگر فیکس شوند. در صورت نیاز می‌توان از باد پنکه یا سشوار برای خشک شدن سریع تنبک شکسته نیز استفاده کنید.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد تعمیر تنبک شکسته با چسب صحبت کردیم. اگر نیاز به خرید چسب چوب یا چسب 123 دارید، می‌توانید به سایت چسب سنتر مراجعه کرده و یا با شماره تماس 01342244635 ارتباط برقرار کرده و بهترین این چسب‌ها را خریداری کنید. اگر میزان خرابی تنبک شکسته شما به قدری است که نمی‌توانید به راحتی خودتان کار تعمیرات آن را انجام دهید، می‌توانید از مجموعه‌های تخصصی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، کمک بگیرید.

2 دیدگاه در “نحوه تعمیر تنبک شکسته با چسب

  1. امیرحسین گفت:

    در صدای تنبک تاثیر داره ؟یعنی مثل قبل صداش خوب درمیاد ؟

    1. خیلی تاثیر داره، حتی یکسری از اساتید تاکید میکنن که باید از چسب های طبیعی استفاده بشه مثل سیریش یا سیریشم ماهی. بنا بر این قبل از استفاده حتما از اهل فن راهنمایی بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *