در میان انبوه ابزارآلات و مصالحی که در دنیای ساخت و ساز و امور منزل به کار میروند، چسبها از اهمیت ویژهای برخوردارند. از چسبهای ساده گرفته تا چسبهای قدرتمند صنعتی، هر کدام ویژگیها و مزیتهای خاصی دارند و در موارد مختلف به کار میروند. اما در این میان، دو نوع چسب که به طور خاص در بحث عایق بندی و درزگیری مطرح میشوند، چسب سیلیکون و چسب آکواریوم هستند. در نگاه اول این دو چسب ممکن است شبیه به هم به نظر برسند اما در این مقاله قصد داریم به بررسی هر یک و تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم بپردازیم.
فروشگاه چسب سنتر قصد دارد به کارایی، ویژگی و تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم نگاهی عمیقتر بیندازد، تا انتخابی آگاهانه داشته باشید و از چسب مناسب برای فعالیت موردنظر خود استفاده کنید.
چسب سیلیکونی
قبل از پاسخ به مهمترین سوال (تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم) آشنایی با ویژگی، نوع، کاربرد و مزایای چسب امری حیاتی است که در ادامه به آن میرسیم.
هر یک از چسبهای موجود در بازار دارای کاربردهای متنوعی هستند و به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی متفاوت، میتوانند برای چسباندن سطوح مختلفی نیز مورد استفاده قرار گیرند.
چسبهای سیلیکون در رنگهای متفاوتی وجود دارد. با این حال قبل از اینکه اقدام به خرید چسب بر پایه سیلیکون کنید، باید بدانید که این چسبها دارای چه خصوصیاتی هستند و چه کاربردهایی دارند.
ویژگیهای چسب سیلیکون
مقاومت در برابر دما:
چسبهای سیلیکون مقاومت خوبی در برابر دما دارند و میتوانند در دماهای بسیار پایین تا بسیار بالا کارایی داشته باشند. میزان دمای قابل تحمل توسط این چسبها در مشخصات آنها درج شده است. اما اکثر آنها میتوانند از دمای منفی 50 تا 200 درجه سانتی گراد را تحمل کنند.
مقاومت در برابر رطوبت:
یکی از مهمترین مشخصههای این چسب، مقاومت آن در برابر رطوبت و آب است. این مشخصه چسبهای سیلیکونی را برای مناطق با رطوبت بالا به یک انتخاب ایدهآل تبدیل میکند.
انعطاف پذیری بالا:
انعطاف پذیری بالا از دیگر ویژگیهای. این چسبها است به این معنی که توان مقاومت در برابر انقباض و انبساط دارند.
چسبندگی بالا روی سطوح مختلف:
چسبهای زیادی در بازار وجود دارند که خاصیت چسبندگی بسیار بالایی را ارائه میکنند. بنابراین چسب سیلیکونی نیازهای شما را برای استفاده روی سطوح مختلف پوشش میدهد.
مقاومت در برابر مواد شیمیایی:
چسب سیلیکونی در مقابل بسیاری از مواد شیمیایی مقاوم است و در محیطهای سخت نیز عملکرد خوبی دارد.
کاربردهای چسب سیلیکون
چسب سیلیکون کاربردهای گستردهای از جمله:
- درزگیری حفرههای سینک آشپزخانه
- چسباندن شیشه و آینه
- درزگیری انواع پنجرههای ساختمانی و شیشههای خودرو
- درزگیری کاشیهای ساختمانی
- عایق بندی انواع قطعات الکترونیک مانند بردهای الکترونیکی داخل خودرو
- ایجاد عایق برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل خودرو
- ساخت قالبهای مدلینگ دندان
معرفی پرفروشهای چسبهای سیلیکونی
تا این جای کار به بررسی ویژگی و کاربردهای های چسب سیلیکون پرداختیم و قصد داریم به معرفی برخی از چسبهای سیلیکونی پرفروش موجود در فروشگاه چسب سنتر که متناسب با نیاز کاری شما چسبهای گوناگونی عرضه میکند بپردازیم.
1. چسب سیلیکون واشر ساز حرارتی کاپور- Cappor Silicon Gasket Maker 600
این محصول ترکیب شده با اکسید آهن است از این رو در مقایسه با دیگر واشر سازها قدرت تحمل حرارتی بالاتری دارد. چسب حرارتی کاپور پس از خشک شدن ترک بر نمیدارد و از قدرت چسبندگی مناسبی روی سطوح فلزی برخوردار است.
2. چسب سیلیکون یونیورسال آنتیا Antia universal silicone
چسب سیلیکون آنتیا عملکرد فوق العاده ای از نظر چسباندن پارکت، نصب چوب، در، پنجره، پانل و قالب گیری داشته و علاوه بر آن برای مبلمان چوبی، کمد، قفسه، راه پله، نصب و تثبیت الوارهای تزیینی و نیز در لعاب کاری، آب بندی درزهای روی بسترهای متخلخل مانند شیشه، کاشی و سرامیک لعابدار قابلیت استفاده دارد.
3. چسب خنثی آینه لازیو- سیلیکون نیوترال LAZIO Neutral mirror silicone
از چسب خنثی آینه لازیو در آب بندی و درزگیری درز شیشه و آینه، نصب شیشه و آینه روی PVC، نصب شیشه و آینه روی پلاستیک، جهت چسباندن آینه و شیشه روی فرم فلزی، نصب آینه روی شیشه، سرامیک، سفال و سنگ طبیعی و مصنوعی استفاده میشود.
ویژگیهای چسب آکواریوم
همانطور که گفته شد برای بررسی تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم ابتدا باید به درک مفهوم و ویژگیهای هر یک از چسبها بپردازیم. چسب آکواریوم معمولا به عنوان سیلیکون آکواریوم شناخته میشود. و همانطور که از نامش پیداست در ساخت و تعمیر آکواریومها تاثیر چشمگیری دارد. بنابراین به طور خاص برای محیطهای آبی و در تماس مستقیم با آب و موجودات آبزی ساخته شده است.
کاربردهای چسب آکواریوم
از مهمترین ویژگیهای چسب آکواریوم غیر سمی بودن آن است. یعنی خطری برای ماهیها و دیگر موجودات آبزی ایجاد نمیکند. همچنین چسب آکواریوم به طور کامل ضد آب است و توانایی حفظ ساختار در برابر رطوبت و فشار آب را دارد.
این چسب اتصالات محکم و با دوامی بین شیشهها ایجاد میکند و همانند چسب سیلیکونی، چسب آکواریوم نیز پس از خشک شدن انعطاف پذیر باقی میماند و در برابر خوردگی مقاوم است.
معرفی بهترین چسب آکواریوم
در ادامه به معرفی بهترین چسب از چسبهای آکواریوم اشاره خواهیم کرد.
چسب آکواریوم ماهی سیستا sista
محصول چسب آکواریوم سیستا به دلیل خنثی بودن برای استفاده در آکواریوم آسیبی به ماهیها و آبزیان دیگر نمیرساند. از اینرو با خیال راحت میتوانید از آن برای نشت گیری استفاده کنید.
حال که به بررسی کارایی و ویژگیهای هر دو چسب پرداختیم نوبت به آن رسیده که تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم را وارسی کنیم.
تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم
- چسبهای سیلیکونی به علت مقاومت بالا در برابر حرارت و مواد شیمیایی، در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، الکترونیک و ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرند. در مقابل چسبهای آکواریوم به طور خاص برای استفاده در محیطهای آبی، تنگها و برای تعمیر آکواریومها استفاده میشوند. ازاینرو چسبهای سیلیکونی کاربردی گستردهتر دارند.
- چسبهای آکواریوم عموما اسیدی هستند در حالیکه چسبهای سیلیکونی میتوانند خنثی یا اسیدی باشند. چسبهای آکواریوم سریعتر از چسبهای سیلیکونی خشک میشوند. این مسئله به دلیل اسید به کار رفته در انهاست.
- چسبهای سیلیکونی در رنگهای متنوعتری مانند سیاه، خاکستری، سفید، شفاف و برنزی عرضه میشوند در حالیکه چسبهای آکواریوم عموما در رنگهای سفید یا شفاف موجود هستند.
- نصب شیشه با چسب آکواریوم ممکن است نتیجه بهتری داشته باشد چرا که چسب سیلیکونی برای موارد گوناگونی استفاده میشود و لزوما به اندازه چسب آکواریوم قدرت چسبندگی به شیشه را نداشته باشد.
کلام آخر
در مطالب بالا از تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم آگاه شدیم. هر دو ابزارهای کارآمدی برای ایجاد اتصال و درزگیری هستند اما بسته به شرایط و نیاز دقیق شما باید به کار برده شوند. برای دریافت راهنمایی میتوانید با شماره تلفن 01342244635 تماس و یا به وبسایت تخصصی چسب سنتر مراجعه فرمایید تا از دقیقترین محصول متناسب با پروژه خودتان بهرهمند شوید.