وبلاگ

6 تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون + شباهت‌های آن‌ها

تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون

در حوزه مهندسی مدرن و علوم ماده، سیلیکون تاثیر چشمگیری بر مهندسی و ساختمان سازی به جای گذاشته است. این پلیمر همه کاره به دلیل انعطاف پذیری قابل توجه، پایداری حرارتی و مقاومت در برابر عوامل خارجی به نوعی چسب همه کاره تبدیل شده است. با این‌حال همه‌ی سیلیکون‌ها یکسان ایجاد نمی‌شوند. در میان فرمولاسیون‌های بی‌شمار موجود، چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون به دلیل مشخصه و کاربردهای منحصر به فرد خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. اگرچه ماده اولیه تشکیل دهنده هر دو سیلیکون است ولی تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون از موضوعاتی است که قصد داریم در این مقاله پوشش دهیم و از مشخصه، کاربرد و مزایای هر یک از چسب‌ها مطلع شویم تا خریدی آگاهانه‌تر متناسب با نیاز خود داشته باشیم.

خمیر سیلیکون

آگاهی از تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون مستلزم اطلاع داشتن از تعریف و کارایی هر یک از چسب‌ها است. خمیر سیلیکون در درجه اول برای روانکاری، آب بندی و محافظت از محل چسب خورده به کار برده می‌شود. این چسب از روغن سیلیکون مخلوط شده با یک عامل غلیظ کننده تشکیل شده است که در نتیجه آن نوعی ماده غلیظ و خمیری مانند ایجاد می‌شود که از آن به عنوان خمیر سیلیکون یاد می‌شود.

کاربردهای خمیر سیلیکون

تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون در نوع کاربری آنها است که در ادامه به آن پرداخته‌ایم.

  • روغنکاری: به عنوان روان کننده برای اجزای فلزی، پلاستیکی و لاستیکی استفاده می‌شود که اصطکاک و سایش را کاهش می‌دهد.
  • عایق الکتریکی: به عنوان عایق الکتریکی و برای محافظت از اتصالات و اجزای الکتریکی گزینه‌ی عالی می‌باشد.
  • پایداری حرارتی: خمیر سیلیکون نوعی روغن سیلیکونی بر پایه پرکننده‌های خنثی است که همچون چسب سیلیکون در طیف وسیعی از دماهای مختلف به خوبی عمل می‌کند و عملکرد ثابتی را در شرایط مختلف دمایی ارائه می‌دهد.
استفاده از خمیر سیلیکون برای انتقال گرما در کامپیوتر

استفاده از خمیر سیلیکون برای انتقال گرما در کامپیوتر

استفاده از خمیر سیلیکون برای انتقال گرما در کامپیوتر

خمیر سیلیکون در واقع نوعی خمیر انتقال حرارت نیز است. به عبارتی این خمیر وظیفه دارد حرارت قسمت مورد نظر را گرفته و به قسمت دیگری که به آن هیت سینک می‌گویند منتقل کند. به طور خلاصه، این دو شی معمولاً سیستم خنک کننده یا هیت سینک و پردازنده یا کارت گرافیک شما هستند. با استفاده از این خمیر به راحتی گرما بین این دو رد و بدل می‌شود و باعث می‌شود قسمت الکترونیکی به راحتی خنک شود. تمام فضاهای خالی روی سطح پردازنده با خمیر سیلیکون پر می‌شود. این فضاهای خالی می‌تواند باعث عدم انتقال مناسب گرما و در نتیجه عملکرد ضعیف سیستم خنک کننده شود. کاربرد اصلی این محصول در صنعت برق و الکترونیک می‌باشد که با نحوه عملکرد آن آشنا خواهید شد.

وظیفه اصلی خمیر سیلیکون در سیستم‌های الکترونیکی خنک کردن سیستم حرارتی نیست. این خمیر در واقع وظیفه انتقال گرما از GPU، CPU به سیستم خنک کننده هیت سینک را دارد. به عبارت دیگر، می توان گفت که CPU، GPU یا هیت سینک با وجود اینکه در هنگام لمس سطح صافی دارند اما در واقع پر از سوراخ‌های میکروسکوپی هستند که با خمیر سیلیکون پر شده است. این خمیر فضاهای خالی میکروسکوپی را پر می‌کند تا انتقال گرما و حرارت به خوبی انجام شود.

استفاده از خمیر سیلیکون بین 10 تا 20 درجه سانتیگراد دمای CPU یا GPU را کاهش می‌دهد. در صورت عدم استفاده از خمیر سیلیکون، این فضاهای خالی روی سطح هیت سینک با هوا پر می‌شود و از آنجایی که هوا رسانای خوبی برای گرما نیست باعث گرم شدن بیش از حد واحد پردازش مرکزی (CPU) و در نتیجه تضعیف عملکرد آن می‌شود.

فروشگاهی معتبر جهت خرید مطمئن انواع چسب

تا اینجای مطلب به بررسی خمیر سیلیکون و کارایی آن پرداختیم. فراموش نکنید که فروشگاه چسب سنتر عرضه کننده‌ی انواع چسب‌های تخصصی از جمله خمیر سیلیکون است که شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به وبسایت چسب سنتر از انواع چسب و ویژگی‌های هر یک با خبر شوید و محصول مورد نظرتان را سفارش دهید.

چسب سیلیکون

چسب سیلیکونی شامل اجزای اضافی مانند تقویت کننده‌ها برای ایجاد چسبندگی است. کارایی اصلی چسب سیلیکونی آب بندی و درزگیری شکاف‌ها و مفاصل است. در آب بندی پنجره‌ها، استخرها و لوله کشی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون در میزان سازگاری آنها با محیط‌های مختلف است. چسب‌های سیلیکونی توانایی چسبیدن به سطوح مختلف از جمله فلزی، شیشه‌ای، بتنی، پلاستیکی و سرامیکی را دارند. چسب‌های سیلیکونی به دلیل دوام و مقاومت در برابر عوامل خارجی مانند نوسانات دمایی، مواد شیمیایی و رطوبت کاربردهای زیادی در صنعت دارند. همچنین سازگار بودن با محیط‌زیست از دیگر مزایای کلیدی آن است که این چسب را به انتخابی مطمئن برای شما تبدیل می‌کند.

دستیابی به نتیجه‌ای مناسب و ماندگار، مستلزم رعایت دستورالعمل‌های کاربردی آن است که سایت چسب سنتر درباره‌ی ویژگی‌، کارایی و دستورالعمل‌های هر گونه از چسب‌ها(چسب اپوکسی، چسب پلی اورتان، تخصصی و عمومی) مطالب تخصصی دارد که شما می‌توانید از آن بهره ببرید.

معرفی برخی از چسب‌های سیلیکونی موجود در فروشگاه تخصصی چسب سنتر

1. چسب سیلیکون اشنایدر Schneider

چسب سیلیکون اشنایدر ساخت کشور آلمان است و مقاومت بالایی در برابر مواد خورنده، نور خورشید و رطوبت دارد. این چسب به دلیل غلظت زیاد و قدرت چسبندگی بالا برای آب بندی، درزگیری، نصب شیشه و ساخت مخازن شیشه‌ای مانند آکواریوم بسیار ایده‌آل است.

2. چسب سیلیکون آینه مپل Maple Silicone special for mirror 300ml

چسب سیلیکون آینه مپل همانطور که از نامش پیداست برای نصب آینه مناسب است. همچنین از این چسب برای کارهای تزئیناتی نیز استفاده می‌شود. این چسب قابلیت چسبندگی بر روی سطوح مختلف مانند بتن، گچ و چوب را نیز دارد.

تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون

ویژگی چسب سیلیکون خمیر سیلیکون
شکل ظاهری مایع یا ژل خمیری
عملکرد سفت می‌شود و باعث چسباندن سطوح می‌شود به عنوان رابط عمل می‌کند و گرما را انتقال می‌دهد
هدف چسباندن سطوح مختلف پر کردن شکاف و انتقال حرارت
رسانای الکتریکی برخی از این چسب‌ها رسانا هستند عایق الکتریکی است
کاربردهای رایج درزگیری، آب بندی و چسباندن شیشه و آکواریوم خنک سازی قطعات الکترونیکی نظیر CPU,GPU
رنگ مختلف(شفاف، سفید، مشکی و…) معمولا خاکستری یا سفید

 

شباهت‌های چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون

ویژگی چسب سیلیکون خمیر سیلیکون
ماده تشکیل دهنده اصلی سیلیکون سیلیکون
انعطاف پذیری انعطاف پذیری  بالا انعطاف پذیری بالا
کاربرد در صنایع مختلف(ساختمانی، الکترونیک) دارد         دارد
چسبندگی به سطوح مختلف می‌چسبد توانایی چسبیدن به سطوح مختلف دارد

پیشنهاد ما به شما

در این مقاله از چسب سنتر درباره‌ی تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون گفته شد تا با دانشی بیشتر به خرید محصول مورد نظر خود اقدام کنید. لازم به ذکر است اگر می‌خواهید هر یک از این چسب‌ها را تهیه نمایید با مراجعه به وبسایت تخصصی چسب سنتر به صورت حضوری یا آنلاین درب محل مورد نظرتان تحویل بگیرید. همچنین جهت مشاوره با پشتیبانان فنی چسب سنتر می‌توانید با شماره 02191694635 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *