وبلاگ

آموزش نصب سنگ آنتیک با دوغاب

نصب سنگ آنتیک با دوغاب

خیلی اوقات قبل از اجرای نمای داخلی یا خارجی ساختمان با انواع سنگ ها، یکی از دغدغه های افراد نحوه نصب سنگ آنتیک است. برای نصب این سنگ روش های مختلفی وجود دارد و ما امروز در این مقاله به آموزش یکی از آن روش ها یعنی نصب سنگ آنتیک با دوغاب خواهیم پرداخت.

دوغاب یکی از روش های قدیمی نصب سنگ است که امروزه هنوز هم کاربرد دارد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا به مزایا و معایب دوغاب و اینکه آیا این روش بهترین روش نصب سنگ آنتیک هست یا نه بپردازیم:

دوغاب چیست؟

اولین سوالی که برای نصب سنگ آنتیک با دوغاب ممکن است برای شما پیش بیاید این است که دوغاب چیست؟

دوغاب یکی از اصلی ترین مواد اولیه برای ساختمان سازی یا ترمیم ساختمان ها به شما می رود. ماده اصلی دوغاب سیمان است و یکی از سرسخت ترین مخصولات ساختمانی به حساب می آید.

از دوغاب در انواع پروژه های ساختمانی کوچک و بزرگ استفاده می شود. این ماده ترکیبی از ماسه، سیمان، آب و گاهی اوقات آهک نیز هست. اما ترکیب اصلی آن سیمان سفید و پودر سنگ است.

دوغاب چیست؟
می‌توانید رنگ های اکریلیک نیز به دوغاب اضافه و رنگ آن را تغییر دهید.  افزودن رنگ ها معمولا پس از سیمان کاری انجام می شود. بعد از اینکه کار دوغاب کاری تمام شد، رنگ های رقیق شده روی سطوح ریخته می شود.

آموزش نصب سنگ آنتیک با دوغاب

مواد لازم برای نصب سنگ آنتیک و نحوه نصب سنگ آنتیک بسیار متنوع هستند. یکی از این روش ها استفاده از دوغاب یا ملات سیمان است:

  1. ابتدا مساحت نصب سنگ آنتیک را اندازه گیری کنید و برای اینکه کارتان تمیز باشد روی دیوار خطوط مرجع را بکشید. ممکن است در شروع کار سوالات زیادی برای شما پیش بیاید، اصلاً نگران نباشید ما این سوالات را پیش بینی کرده ایم و در این مقاله قرار است به آنها نیز پاسخ دهیم. پس تمام تمرکز خود را روی درست انجام دادن این مراحل قرار دهید.
  2. پس از اینکه محل مورد نظر را آماده کردید باید چیدمان مورد نظر برای سنگ های آنتیک را تعیین کنید. بهتر است سنگ ها طبق ترکیب رنگ زیبایی چیده شوند و به طور یکنواخت آنها را پخش کتید تا ظاهرشان جذاب به نظر برسد. با این کار می‌توانید متوجه شوید که چقدر از گوشه های سنگ از کادر مورد نظر شما بیرون می‌زند و آنها را با استفاده از اره مرطوب برش و شکل دهید تا نتیجه کار تمیز و یکدست باشد.
  3. در این قسمت پشت سنگ های آنتیک را با دوغاب بپوشانید و نصب آنها را از پایین به بالا و از گوشه دیوار شروع کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا ابتدا سنگ های برش خورد را طبق نقشه چیدمانی که در مرحله قبل کشیدید، پیاده و اجرا کنید. بین هر ردیف نیز از جدا کننده ای استفاده کنید تا کار تمیز و یکدست پیش برود. ملات دوغاب باید به خورد سنگ ها برود تا بهتر بچسبد پس سعی کنید آنها را دقیق روی سنگ ها بریزید.
  4. پس از اینکه یک ردیف را چسباندید اجازه دهید تا خشک شود و سپس به سراغ ردیف بعدی بروید. جدا کننده را پس از خشک شدن پنج یا شش ردیف بردارید و پروزه را به همین منوال ادامه دهید.
  5. حال تمام منطقه مورد نظر را با استفاده از دوغاب سنگ کاری کتید و 10 الی 15 دقیقه به آن فرصت دهید تا کاملاً خشک شود. مراقب باشید که جدا کننده را پیش از خشک شدن دوغاب برندارید زیرا ممکن است به کار آسیب برساند.

پر کردن فضاهای خالی با دوغاب

یکی دیگر از کاربردهای دوغاب درزگیری یا پر کردن فضای خالی بین سنگ هاست.

  1. ابتدا فضای کار خود را مرتب و آماده کنید.
  2. ملات دوغاب را آماده کنید و مراقب باشید که خیلی رقیق نشود زیرا از بین خطوط بیرون میریزد و نتیجه جالبی نخواهد داشت. حدود یک ربع به ملات فرصت دهید تا کمی سفت شود.
  3. حالا فضای خالی بین سنگ ها در نظر بگیرید. ابتدا فضای عمودی را با ملات پر کنید و سپس فضای افقی. با یک ماله ملات را روی شیارها پخش کنید و اجازه دهید اضافی آن خارج شود.
  4. پس از اینکه ملات تقریبا خشک شد با یک اسفنج مرطوب روی سنگ ها بکشید تا اگر ملات به بیرون و روی سنگ ها ریخته پاک شود. مراقب باشید که اسفنج را روی درزها فشار ندهید و خیلی روی آن نکشید زیرا باعث ریخته شدن و کثیف شدن آن میشود.

پس از 24 ساعت سطح کار شما کاملاً خشک می شود و می توانید از مواد قوی تری مانند سرکه و آب برای تمیز کردن محل مورد نظر استفاده کنید. البته در این زمان هم خیلی روی قسمت درزها مانور ندهید زیرا ممکن است به رنگ ملات آسیب بزند و کدر شود.

البته برای درزگیری می توان از چسب آب بندی درز کاشی و سرامیک نیز استفاده کرد:

نصب سنگ آنتیک با ملات یا چسب؟!

از آنجایی که پایه اصلی ملات سیمان است، وزن زیادی دارد و همین وزن زیاد فشار زیادی بر سازه وارد می‌کند. علاوه بر آن استفاده از ملات نیاز به شخصی متخصص و تجهیزات خاصی دارد پس قطعا کاری زمان بر است. همچنین برای نصب سنگ آنتیک با دوغاب باید مراقب بود تا اطراف زیاد کثیف نشود و ملات به کف اتاق یا سنگ های دیگر نریزد.

در کل استفاده از ملات سیمان کمی وقت گیر و تخصصی به حساب می‌آید. از همین رو امروزه چسب سنگ های متنوعی که پدید آمده کاربرد و محبوبیت بیشتری نسبت به دوغاب دارند.

  • چسب اپوکسی که معروف ترین و محبوب ترین این چسب هاست اصلا وزن و فشار اضافی به سازه وارد نمیکند و کاملاً سبک است.
  • برای استفاده از آن نیاز به هیچگونه تخصص خاصی ندارید و هرشخصی می تواند به راحتی با آن کار کند.
  • دوام و مقاومت این چسب ها نسبت به دوغاب بسیار بیشتر است به طوری که می توان در تمامی شرایط آب و هوایی، در محل های مرطوب مانند سرویس بهداشتی و حمام، در فشار زیاد یا کم از آن استفاده کرد و نگران چیزی هم نبود.

  • چسب اپوکسی انواع مختلف و مقدارهای متفاوتی دارد که هرشخص بسته به نیاز خود آن را تهیه می‌کند.

در کل چسب اپوکسی جایگزینی بسیار مناسب و حتی بهتر از ملات سیمانی است. از این رو نصب سنگ آنتیک با چسب یکی از بهترین روش های نصب این نوع سنگ ها به شما می آید.

فروشگاه چسب سنتر یکی از بزرگترین فروشگاه های انواع چسب و همچنین چسب های ساختمانی در ایران است که می تواند تمامی نیازهای شما را چه به صورت عمده و چه تکی برآورده سازد.

اگر برای نصب سنگ آنتیک نیاز به چسب قوی و مناسبی داشتید می توانید از کارشناسان ما در این زمینه کمک بگیرید.

2 دیدگاه در “آموزش نصب سنگ آنتیک با دوغاب

  1. SAMAN گفت:

    نوشتین تو نصب سنگ آنتیک با دوغاب، 24 ساعت زمان لازمه تا ملات خشک شه بعد این زمان میشه روش راه رفت؟

    1. محمولا در روش دوغابی 72 ساعت زمان برای تردد سنگین لازمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *