وبلاگ

روش های نصب و اجرای کامپوزیت

نحوه نصب نمای کامپوزیت

ورق کامپوزیت یکی از روش‌های مدرن برای عایق بندی، پوشش دیوارهای کاذب، بازسازی ساختمان‌ها، تزئین نما و … است. این ورق آلومینیومی طرفداران بسیار زیادی دارد و جز بهترین مصالح ساختمانی به حساب می‌آید.

کامپوزیت علاوه بر زیبایی که دارد، باعث طول عمر ساختمان نیز می‌شود. از همین رو در این مقاله چسب سنتر به نحوه اجرای نمای کامپوزیت و روش های نصب کامپوزیت می‌پردازد.

قبل از شروع کامپوزیت این وسایل را آماده کنید!

تجهیزات مورد نیاز شما برای اجرای کامپوزیت باتوجه به روشی که انتخاب می‌کنید متفاوت است، اما وسایل زیر از معمول‌ترین تجهیزاتی است که هنگام نصب بهتر است همراه شما باشد:

  • پیچ و مهره، بست، اسکرو: برای سوراخ کردن و نصب کامپوزیت به سطح مورد نظر.
  • دستگاه های برش: برای برش کامپوزیت در ابعاد مورد نظر.
  • چسب ها: در صورتی که برای اجرای نمای کامپوزیت از چسب استفاده کنید.
  • جعبه ابزار: ابزارهای معمول مانند مته، چکش، پیچ‌گوشتی برای.
  • نردبان یا چهارپایه!!

توصیه می‌شود قبل از شروع به نصب نمای کامپوزیت، با تکنسین‌های مجرب در این زمینه مشورت کنید تا تجهیزات دقیق و مناسب را برای پروژه‌تان تعیین کنید.

نحوه نصب کامپوزیت

نحوه نصب کامپوزیت

برای نصب کامپوزیت می‌توانید طبق مراحل زیر عمل کنید:

  1. تهیه و آماده سازی مواد و وسایل مورد نیاز:
    نقطع شروع هرکاری، آماده سازی تجهیزاتی است که به آن نیاز دارید، این تجهیزات شامل مواردی است که در قسمت قبل به آنها اشاره کردیم.
  2. آماده سازی سطح:
    در این قسمت باید سطح مورد نظر برای نصب کامپوزیت را آماده کنید. ابتدا سطح را از هرگونه آلودگی، نقص و … پاک کنید. سطح را تراز کنید و تمامی نقاظ ضعف ساختمان را بررسی کنید و هرموردی که نیاز به تقویت دارد را تقویت کنید.
  3. نصب نمای کامپوزیت

روش های نصب نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت را می‌توان به 4 صورت انجام داد. در این قسمت روش های مختلف نصب کامپوزیت را برای شما شرح می‌دهیم:

روش هنگینگ

در این روش باید دیوار را با قاب فلزی پوشاند و ورق کامپوزیت را روی این قاب ها قرار داد. تفاوت این روش با روش فیکس این است که در این روش، ورق های کامپوزیت بر روی قاب ها ثابت نمی‌شوند و از پیچ و پرچ استفاده نمی شود، بلکه قاب ها دارای شیارهایی هستند که با قرار دادن ورق های کامپوزیت در این شیارها ظاهر ساختمان را تکمیل می‌کنند.

از مزیت های این روش می‌توان گفت که هنگام نصب سیستم تعلیق کامپوزیت هیچ گونه پرچ و پیچی روی نما ایجاد نمی‌شود. جابجایی و تعویض ورق ها آسان است و در صورت جابجایی و یا آسیب دیدن هر یک از ورق ها به راحتی می توان آنها را تعویض کرد. نیازی به آب بندی ندارد و آب به زیرسازی نما نفوذ نمی‌کند زیرا کانال های موجود در زیرسازی مانع از نفوذ آب می‌شود.

روش ZS

این روش یکی از پیچیده ترین، پرهزینه ترین و سخت‌ترینروش های نصب ورق کامپوزیت می‌باشد. برای زیرسازی مانند روش فیکسینگ عمل می‌کنیم اما تفاوت کار اینجاست که اجرای آکس‌های آلومینیومی توسط پروفیل های بالدار U شکل انجام میشود.

روش فیکسینگ

در این روش ابتدا قاب های فلزی بر روی دیوار نصب می‌شود و سپس با استفاده از پیچ یا پرچ، ورق های کامپوزیت بر روی این قاب های فلزی نصب می‌شود. پس از مونتاژ و اتصال کامپوزیت ها با نوارهایی از کامپوزیت های مورد استفاده، سطح نما فشرده و عایق بندی می‌شود.

با این روش امکان جابجایی ورق های کامپوزیت وجود ندارد و باید فشرده شود تا نفوذ آب باعث زنگ زدگی نما نشود.

روش L و H

یکی از متداول‌ترین روش های اجرای نماهای کامپوزیت در ایران روش H&L است اما متاسفانه باید بدانید که این روش استاندارد جهانی ندارد و روشی پایدار و صحیحی به حساب نمی‌آید.

این روش فقط در ایران کاربرد دارد و همانطور که از نام آن پیداست برای کار از نبشی هایی به شکل H و L استفاده می‌شود به این صورت که در گوشه های پانل های کامپوزیت از نبشی های L و در وسط پانل کامپوزیت از نبشی های H شکل و نبشی های V شکل که می‌توان به آنها به عنوان درزگیر نیز نگاه کرد، استفاده می‌کنند.

در این روش فونداسیون مانند روش فیکس ساخته می‌شود، سپس براکت ها به ورق های آلومینیومی پرچ می‌شوند و ورق های کامپوزیت از طریق براکت ها با پیچ و پرچ به فونداسیون متصل می‌شوند، در حالی که ورق های کامپوزیت بدون استفاده از دستگاه برش یا خم کننده از بیرون به صورت مستقیم و به صورت کشویی بین نبشی ها قرار می‌گیرند، بهتر است از این روش استفاده نشود.

نصب کامپوزیت چقدر طول می‌کشد؟

نصب کامپوزیت چقدر طول می‌کشد؟

قطعا مدت زمان نصب کامپوزیت به شرایط و فاکتورهای متفاوتی بستگی دارد، از جمله این فاکتورها می‌توان موارد زیر را مثال زد:

  • سطح نما
  • تعداد کارگران
  • شرایط آب و خوایی
  • ارتفاع ساختمان
  • روش مورد استفاده
  • و …

شرایط نصب کامپوزیت

  1. قبل از شروع اجرای نمای کامپوزیت آلومینیوم باید به سطح دیوار زیرین نما که دیوار اصلی ساختمان می باشد توجه نمود.
  2. دیوار اصلی ساختمان که قطعات و پروفیل های نما را نگه می‌دارد باید کاملا صاف باشد.
  3. این دیوار باید عاری از هر نوع آلودگی یا پست و بلندی باشد.
  4. برای جلوگیری از آسیب دیدن نما در کوتاه مدت، باید از قطعات آلومینیومی کامپوزیت با کیفیت بالا استفاده کنید.
  5. در صورت عدم استفاده از متریال مرغوب در ساخت نما، قسمت هایی از نما در مدت کوتاهی به دلیل قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید رنگ و دوام خود را از دست می دهند.

کلا آخر

نصب نمای کامپوزیت، یک فرآیند حرفه‌ای و با دقت است که نیاز به آشنایی با مواد و ابزار مورد نیاز دارد. با استفاده از روش‌های صحیح نصب، می‌توان از زیبایی و عمر مفید بیشتر ساختمان لذت برد. برای اطلاعات بیشتر و یادگیری تمامی جزئیات، توصیه می‌شود تماس با تکنسین‌های مجرب و متخصص در این زمینه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *