وبلاگ

چگونه رنگ پلاستیک خشک شده را رقیق کنیم

رنگ پلاستیک برای دیوار

قبل از اینکه بدانیم چگونه رنگ پلاستیک خشک شده را رقیق کنیم باید به این موضوع بپردازیم که رنگ پلاستیک چیست و در چه مکان هایی استفاده می شود. رنگ پلاستیک کاربردهای متنوعی در رنگ آمیزی ساختمان دارد. حتی برای رنگ آمیزی سقف و دیوارها استفاده از رنگ پلاستیک مرسوم تر از رنگ روغن می باشد.

رنگ پلاستیک چیست؟

امروزه رنگ های پلاستیک با کیفیت بالاتری تولید شده است. تهیه نمودن این رنگ ها به راحتی از فروشگاه های مختلف انجام می شود. این رنگ بر پایه آب می باشد. از مزایای رنگ های پلاستیک بدون بو بودن آن است. رنگ پلاستیک مقرون به صرفه بوده و برای رنگ آمیزی سقف بسیار کاربردی می باشد. برای رنگ کردن با رنگ پلاستیک آماده سازی آن اهمیت فراوانی دارد. رنگ آماده شده نباید غلیظ یا رقیق باشد. اگر غلظت رنگ زیاد باشد پخش نمودن آن بر روی سطوح مشکل است. همچنین جای قلم مو بر روی رنگ به صورت رده هایی باقی می ماند. اگر رنگ بیش از حد رقیق باشد نیز ممکن است به خوبی سطح را نپوشاند. در این حالت گاهی اوقات تا 7 بار رنگ کردن لازم است. از رنگ پلاستیک بیشتر برای مکان های دور از دسترس استفاده می شود زیرا در صورت کثیف شده قابل شستشو نیست. در هنگام خرید رنگ های پلاستیک باید به این نکته توجه داشته باشید که رنگ شما دارای کیفیت قابل قبولی باشد.

اگر رنگ ها را به خوبی بشناسید می دانید که رنگ ها بدون استفاده از موادی به نام رقیق کننده عملا قابل مصرف نیستند. به دلیل متفاوت بودن ترکیبات هر رنگ رقیق کننده آن نیز متفاوت می باشد. به این معنی که رقیق کننده رنگ های پلاستیک با رنگ های اکریلیک یکی نیست. مواد رقیق کننده فقط رنگ را برای ما قابل استفاده می کنند و ترکیبات آن را تغییر نمی دهند. استفاده از رقیق کننده موجب پایین آمدن کیفیت رنگ نمی شود.

رنگ پلاستیک

رنگ پلاستیک

انواع رقیق کننده ها

رقیق کننده ها می توانند به صورت جامد و گاز هم یافت شوند. از جمله رقیق کننده ها می توان به آب، استون، نفت سفید و تولوئن اشاره نمود. تینر نیز نوع دیگری از رقیق کننده ها  می باشد که بیشتر برای پاک کردن رنگ از سطوح کاربرد دارد. با استفاده از تینر می توان حتی سطوحی که به رنگ روغنی آغشته شده اند را پاک نمود.

استفاده از رقیق کننده ها

درهنگام استفاده از رقیق کننده ها باید به این نکته توجه داشته باشید که دست شما به آن آغشته نشود. استفاده از دستکش و عینک در هنگام استفاده از این مواد ضروری است. استفاده نمودن از ماسک بر روی دهان و بینی نیز از ضروریات استفاده از این مواد می باشد. زیرا مواد شیمیایی و گاز متصاعد شده از این مواد سمی است.

استفاده مجدد از رنگ پلاستیک خشک شده

رنگ پلاستیک خشک شده را می توان با اضافه نمودن مقداری آب رقیق نمود. البته این کار باید زمانی انجام شود که شما نیاز مبرم به این رنگ دارید و نمی توانید رنگ قابل استفاده ای تهیه نمایید. بهتر است این روش برای رنگهایی استفاده شود که درون بسته ی مهرو موم شده خشک شده باشد. برای رنگ پلاستیکی که در معرض هوا خشک شده باشد این ترفند جواب نمی دهد.

روش نرم کردن رنگ پلاستیک سخت شده با کمک آب

ابتدا مقداری آب گرم را به رنگ اضافه نمایید تا روی رنگ را بپوشاند. بهتر است آب کم کم به رنگ اضافه شود. سپس کمی فرصت دهید تا آب و رنگ حدود 15 دقیقه در کنار هم بمانند. بعد از آن باید ظرف حاوی رنگ را تکان دهید یا با یک وسیله رنگ را به خوبی مخلوط نمایید. اگر رنگ شما باز هم سفت بود باید مدت زمان بیشتری صبر کنید یا مقدار آب بیشتری به آن اضافه نمایید.

مزایا و معایب رنگ های پلاستیک

رنگ های پلاستیک تنوع بسیار بالایی در رنگ آمیزی دارند. این رنگ ها به راحتی با آب مخلوط می شوند. انجام کار رنگ آمیزی با استفاده از رنگ پلاستیک زمان کمتری نسبت به سایر رنگ ها نیاز دارد. بوی رنگ های پلاستیک بسیار کمتر از رنگ های روغنی می باشد. زمان کمتری برای خشک شدن رنگ های پلاستیک نیاز است. مات بودن رنگ های پلاستیک باعث می شود که ایرادات زیر کار به خوبی پوشانده شود.

از ایرادهای رنگ پلاستیک می توان به قابل شستشو نبودن آن و همچنین مناسب نبودن این رنگ ها برای رنگ آمیزی درب و پنجره اشاره نمود. برای استفاده از رنگ های پلاستیک ابتدا لازم است که سطح زیر کار را به خوبی تمیز نمایید تا هیچ گونه گرد وو غبار و آلودگی بر روی آن باقی نماند. بهتر است قسمت هایی از زیر کار که ناصاف می باشد ابتدا صاف و یکدست گردد. سپس رنگ پلاستیک را بسته به نوع ابزاری که برای رنگ زدن دارید با مقدار مناسبی آب مخلوط نموده و هم بزنید. پس از مخلوط شدن رنگ آن را با قلم مو یا پیستوله بر روی سطح مورد نظر پخش نمایید.

رقیق کردن رنگ

رقیق کردن رنگ

روش انجام کار با استفاده از رنگ پلاستیک

رنگ های تمام پلاستیک موجود در بازار از نظر کیفیت مرغوب ترند و مقدار کمی قابل شستشو می باشند. اگر سطح شما گچ می باشد بهتر است یک بار رنگ پلاستیک را به سطح زده و سپس بتونه کاری را بر روی آن انجام دهید. بهتر است سطح یا دیوار مورد نظر شما لکه گیری شده باشد و سپس از رنگ بر روی آن استفاده کنید. ترک های عمیق را بپوشانید تا پس از رنگ زدن سطح زیبا تری داشته باشید. با این روش دوام رنگ شما بیشتر می شود.

اگر رنگ پلاستیک را برای سقف استفاده می کنید بهتر است مقدار کمی رنگ لاجورد به آن اضافه نمایید تا زیبا تر شود. اگر سطح مورد نظر شما احتیاج به چند بار رنگ آمیزی دارد بهتر است بین آن حداقل 2 تا 3 ساعت فاصله باشد. رنگ پلاستیک ظرف مدت 7 روز به طور کامل خشک می شود. البه خشک شدن اولیه آن حدودا 24 ساعت زمان لازم دارد. توجه داشته باشید که به ازای هر 6 متر مربع از سطح حدود یک کیلوگرم رنگ لازم است. رنگ را به اندازه خریداری نمایید تا اضافه ای از آن باقی نماند زیرا ممکن است به مرور زمان خراب شود و قابل استفاده نباشد. روش هایی برای اینکه چگونه رنگ پلاستیک خشک شده را رقیق کنیم وجود دارد اما زیاد کاربردی نیستند و کیفیت رنگ را پایین می آورند.

 

2 دیدگاه در “چگونه رنگ پلاستیک خشک شده را رقیق کنیم

  1. منیر گفت:

    سلام روز شما بخیر من میخوام خونم رو رنگ کنم ولی احتمال اینکه چند سال دیگه کاغذ دیواری بزنم هست. خالا برای انتخاب رنگ به مشکل خوردم بعضیا میگن اگه میخوای کاغذ دیواری بزنم نباید رنگ کنی ولی خونه هم اینجوری اصلا خوب دیده نمیشه من چی کار کنم که هم دیوارا بهتر بشن هم بتونم چند سال دیگه کاغذ دیواری بزنم با خیال راحت ؟

    1. برای نصب کاغذ دیواری بهتر هست که رنگو بریزید که بعد از مدتی رنگ از دیوار جدا نشه ولی اگر اصرار دارید که رنگ آمیزی کنید. میتونید روی دیواری پرایمر بزنید و بعد داخل رنگتونم چسب بریزید، اینجوری دیگه رنگ از سطح کارتون جدا نمیشه و میتونید روش با خیال راحت کاغذ دیواری بزنید. برای نصب کاغذ دیواری هم باید زیرشو اول پرایمر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *