وبلاگ

روش آماده سازی چسب کاشی

روش اماده سازی چسب کاشی

چسب کاشی یکی از روش های جدید برای کاشی کاری است. روش آماده سازی چسب کاشی از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا می تواند تاثیر زیادی بر چسبندگی و اتصال کاشی داشته باشد. این محصول به صورت پودری و خمیری در بازار موجود است که هر کدام به روش متفاوتی آماده مصرف می شوند. در روش سنتی از مخلوط سیمان سفید و پودر سنگ برای اتصال کاشی ها استفاده می شد و چسب کاشی روشی نوین محسوب می شود. با این تکنولوژی دیگر نیازی به استفاده از لایه های ضخیم مخلوط سیمان و پودر سنگ نیست. تنها کافی است که یک لایه نازک از چسب کاشی برای نصب کاشی و سرامیک ساختمان ها  استفاده شود. در ادامه با ویژگی های این محصول و روش آماده سازی چسب آشنا می شوید.  

چرا باید از چسب کاشی استفاده کرد؟

معرفی چسب کاشی به عنوان مواد شیمیایی مناسب برای نصب کاشی ها، دیگر نیازی به ملات های دوغاب نیست. ملات روشی قدیمی و ناکارآمد برای اتصال کاشی ها محسوب می شود و امروزه جای خود را به محصولاتی مثل چسب کاشی و پودر بندکشی داده است. البته پودر بندکشی بیشتر برای درز کاشی و سرامیک استفاده می شود. اگر از چسب برای نصب کاشی استفاده شود، دیگر افراد با مشکلاتی در مخلوط کردن مواد ملات مواجه نمی شوند. این محصول به راحتی آماده مصرف می شود و تنها کافی است که روش آماده سازی چسب کاشی به درستی اجرا شود.

ویژگی های چسب کاشی

  • سرعت بسیار بالا
  • عملکرد قوی
  • چسبندگی زیاد
  • پیشگیری از  بروز خطا
  • صرفه جویی در وقت و هزینه
  • کاهش وزن نهایی ساختمان
  • نیاز به فضای داخلی کمتر

نحوه آماده سازی چسب کاشی خمیری

برای آماده سازی چسب کاشی خمیری به زمان کمتری نیاز است اما در مدت زمان کم باید آن را اسفاده کرد. چسب های خمیری حداکثر 20 دقیقه بعد از باز کردن درب باید استفاده شوند. در غیر این صورت خاصیت خود را از دست می دهند. چسب کاشی معمولا در رنگ های سفید و خاکستری موجود است. رنگ های خاکستری در ترکیب خود دارای سیمان هستند. این چسب ها در بسته بندی های یک کیلویی و بیشتر عرضه می شوند. هر کدام از محصولات دارای  ویژگی های مختلفی هستند. به همین دلیل؛ باید قبل از استفاده از چسب، دستورالعمل و توضیحات مربوطه مطالعه شود. نمونه خمیری چسب کاشی بیشتر برای تعمیرات و ترمیم مورد استفاده قرار می گیرد و برای آب بندی سرویس بهداشتی یا حمام مناسب نیست.

مراحل آماده سازی چسب کاشی خمیری

  1. قبل از هر چیز باید سطح کار عاری از هر گونه آلودگی باشد. بنابراین؛ با کمک دستمال یا هر وسیله دیگری باید گرد و خاک را پاک کنید.
  2. اگر سطح کاملا صاف نباشد، ممکن است که کاشی ها شیب نامناسبی پیدا کنند.
  3. در صورت نیاز با کمک ماله باید ملات بنتی را برای ترمیم بر روی سطح به کار برد.
  4. سطح زیرین باید کاملا  صاف شود و به همین منظور باید از ماله دندانه دار استفاده کرد.
  5. برای شروع کار باید با دقت و به آرامی درب ظرف چسب خمیری را باز کنید.
  6. چسب باید در ضخامت 5 میلی متر بر روی هر قسمت از سطح کار استفاده شود.
  7. بعد از اتصال کاشی ها کمی فشار بر روی آن ها اعمال کنید تا کاملا سفت شوند.

روش آماده سازی چسب کاشی پودری

نحوه ساخت و آماده سازی چسب کاشی پودری با چسب خمیری بسیار متفاوت است. این چسب تک جزئی به راحتی آماده مصرف می شود. تنها کافیست که میزان دقیقی از چسب پودری با آب ترکیب کرد. آماده سازی چسب کاشی تک جزئی بسیار سریع و آسان است. برای استفاده از چسب باید به ازای هر 25 کیلوگرم، حداکثر 7 لیتر آب به آن اضافه کنید. البته؛ باید ظرف بزرگی را برای این کار انتخاب کنید.

بهتر است که در وهله اول آب را درون ظرفی بریزید و پس از آن چسب پودری را اضافه کنید. این کار باید با همکاری دونفره صورت بگیرد. یک نفر مایع را هم بزند و شخص دوم بقیه پودر را به تدریج اضافه کند. زمان آماده شدن مخلوط حداکثر 10 دقیقه به طول می انحامد. برای مخلوط کردن باید از همزن برقی با دور پایین استفاده کرد. بعد از 2 دقیقه استراحت مجددا چسب باید با دور کم همزن مخلوط شود. این چسب در دمای 25 درجه به مدت 3 ساعت قابل استفاده خواهد بود.

کلام آخر

برای ساخت چسب باید قبل از هر چیز به توضیحات ذکر شده بر روی محصول توجه کرد. دو نوع چسب کاشی پودری و خمیری که در بازار موجود هستند، به روش های مختلفی استفاده می شوند. فاکتورهای مهمی برای نصب و اجرای کاشی وجود دارند که در مراحل آماده سازی چسب باید در نظر گرفته شوند. از چسب های پودری به عنوان پودر آب بندی کاشی و سرامیک استفاده می شود اما چسب خمیری برای بخش های در معرض رطوبت مناسب نیست.

 

 

 

 

 

2 دیدگاه در “روش آماده سازی چسب کاشی

  1. علی رضا گفت:

    سلام یه سوال روش اماده سازی چسب کاشی پودری 50کیلو گرمی چجوریه چقدر اب لازم داره؟

    1. برای آماده سازی چسب کاشی پودری 50 کیلوگرمی، می‌تونید با توجه به دستورالعمل تولید کننده، به شرح زیر عمل کنید:

      1. ابتدا مقداری آب را در یک ظرف بزرگ و مخصوص چسب کاشی در دمای اتاق در نظر بگیرید. معمولاً برای هر 20 کیلوگرم پودر چسب کاشی، حدود ۶ تا ۷ لیتر آب ، یعنی حدود 13 تا 15 لیتر آب برای 50 کیلوگرم چسب کاشی پودری لازم هست.

      2. سپس به آرامی پودر چسب کاشی را به دیگ اضافه کرده و با استفاده از یک میکسر برقی یا دستی، آن را به آب اضافه کنید. در هنگام مخلوط کردن، بهتر ه از یک میکسر برقی استفاده کنید تا همه‌ی پودرها به خوبی مخلوط بشن و چسب کاشی به صورت یکپارچه و بدون گلوله‌های هوا تولید بشه.

      3. بعد از اضافه کردن تمام پودر به آب، می‌تونید با میکسر برقی یا دستی به مدت چند دقیقه تا حداقل ۱۰ دقیقه به طور کامل مخلوط کنید تا چسب کاشی به صورت یکپارچه و بدون گلوله‌های هوا تولید بشه.

      4. پس از مخلوط کردن، چسب کاشی رو به مدت حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای اتاق به حال خودش بذارید تا به طور کامل ترکیب بشه.

      5. سپس چسب کاشی آماده استفاده هست و می‌تونید آن را به سطوح مورد نظر برای نصب کاشی اعمال کنید.

      ولی سوال اینجاست، چسب کاشی پودری 50 کیلویی داریم اصلا؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *