وبلاگ

استفاده از چسب چوب برای سفال

چسب چوب در کار هنری

استفاده از چسب چوب برای سفال در هنر پتینه بسیار مرسوم است. یکی از پرطرفدار ترین هنرها پتینه می باشد که می تواند با استفاده از وسایل دکوری مختلف اجرا شود. در این هنر با انجام دکوپاژ بر روی سفال می توانید دیوارکوب های زیبایی را برای تزیین منزل خود آماده نمایید. در این متن می آموزیم که برای انجام کار بر روی سفال باید از چه چسبی استفاده شود که بعد از خشک شدن بیرنگ شود؟ چسب چوب یکی از چسب هایی است که برای کار بر روی سفال مورد استفاده قرار می گیرد.

برای به کار بردن چسب چوب بر روی سفال باید به این نکته توجه کنید که قلمو به یک سمت حرکت کند زیرا حرکات رفت و برگشتی ممکن است مانع زیبایی نهایی کار شما شود. پس از چسب زدن به سطح سفال باید فرصت دهید تا چسب کاملاً خشک شود. انجام دکوپاژ بر روی سفال نیازمند چهار یا پنج مرتبه چسب زدن می باشد. بعد از انجام این مراحل باید حدود ۱۲ ساعت صبر کنید تا کار کاملا خشک شود.

چسب پتینه

چسب پتینه

روش استفاده از چسب چوب برای پتینه

استفاده از چسب چوب برای سفال به این دلیل است که رنگ ها به خورد سفال نرود. همچنین استفاده از رنگ بر روی چسب باعث مقاومت رنگ ها و براق تر شدن آنها می شود. به طور کلی برای آماده سازی یک سفال برای نقاشی به سنباده و مقداری چسب چوب احتیاج دارید. بهتر است ابتدا با کمک سمباده ای نرم بر روی سفال کشیده تا سطح آن صاف و یکدست شود.

سپس مقداری چسب چوب را با آب رقیق نموده و سطح سفال را به صورت یکدست با آن بپوشانید. اکنون ظرف شما برای نقاشی آماده است. طرح مورد نظر را روی آن پیاده نموده و با رنگ های مناسب آن را رنگ کنید.یکی از چسب هایی که برای چسباندن سفال های شکسته می توان از آن استفاده نمود چسب چوب می باشد. ابتدا یک تکه از سفال را با این چسب چسبانده و سپس آن را بر روی قسمت های دیگر استفاده نمایید.

شرایط نگهداری چسب چوب

بهتر است چسب چوب را در دمایی بالاتر از صفر نگهداری نموده و آن را از تابش مستقیم نور آفتاب دور نگه دارید. بعد از استفاده از چسب چوب درب آن را به خوبی بسته و در محیط خشک و خنک نگهداری نمایید. بهترین دما برای نگهداری چسب چوب بین ۵ تا ۳۰ درجه می باشد. در این دما می توان چسب چوب را تا یک سال نگهداری کرد. چسب های چوب قابل اشتعال نیستند. در صورتی که چسب با چشم شما تماس پیدا کرد آن را با آب فراوان بشویید. اگر چسب چوب به قسمت های دیگر کار شما ریخته شود می‌توانید آن را با استفاده از یک دستمال نمناک پاک نمایید.

چسب چوب روی سفال

چسب چوب روی سفال

اگر برای رنگ کردن ظرف سفالی خود عجله دارید بهتر است از چسب چوب بر روی آن استفاده نکنید. استفاده از چسب چوب زمانبر بوده و باید حتما مدت زمانی بگذرد تا خوب خشک شود و برای رنگ کردن آماده باشد. بعضی چسب چوب ها دارای دستورالعمل هایی برای رقیق کردن با آب می باشند که بهتر است آن را مطالعه کنید. پس از رنگ آمیزی سفال برای دوام بیشتر رنگ ها می توانید از اسپری هایی برای تثبیت رنگ استفاده نمایید تا هنر خود را ماندگار کنید.

 

7 دیدگاه در “استفاده از چسب چوب برای سفال

  1. taghi گفت:

    سلام اول سفال رو سمباده زدم بعد شستم کاملا خشک شد بعد چسب چوب زدم کاملا گذاشتم خشک شد بعد رنگ زدم ولی متاسفانه رنگم ترک ترک شد. علتش چیه؟ لطفا راهنمایی کنین

    1. با سلام
      رنگ مناسب بر روی سفال، رنگ های مولتی سورفیس هست که مقاومت حرارتی هم دارد، دلیل ترک خوردن ر بخاطر چسب نیست، احتمال زیاد جذب آب سفالتون زیاد هست

    2. رویا گفت:

      من هم دقیقا همین کارو کردم اصلا چسب چوب به درد نمیخوره.کارهایی که بدون چسب بود تروتمیزتر شدن

  2. ستاره ایمانی گفت:

    چسباندن سفال با چسب چوب سفال رو خراب نمیکنه؟

    1. سفال رو خراب نمیکنه ولی اگر تمیز کار نکنید و چسب از محل اتصال بزنه بیرون دیگه تمیز کردنش سخت میشه

    2. هارونی گفت:

      سلام‌
      بسیار عالی
      اگر بخواهیم با گواش روی سفال کار کنیم هم به همین صورت مراحل انجام میشه ؟

      1. بله، چسب چوب کار سیل کردن سطح سفال رو انجام میده، البده میتونید از پرایمر های دیگه هم استفاده کنید که مشکل چسب چوب رو نداشته باشه و به راحتی روی سطح کار سفالتون بشینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *