نشت گیر رادیاتور مزایا و معایبی دارد. که در این مقاله میخواهیم آن ها را بررسی کنیم. اما قبل از آن باید توجه داشت که رادیاتور یکی از مهم ترین اجزای سیستم خنک کننده خودرو به شمار می رود. که وظیفهی خنک کردن موتور و اصلاح عملکرد آن را دارد.
نشتی رادیاتور میتواند در اثر ضربه فیزیکی، ساخت بیکیفت یا پوسیدگی ایجاد شود. که در اثر بی ملاحظگی و عدم توجه میتواند باعث آسیبهای جبران ناپذیری شود. از جمله مهم ترین آنها میتوان به آسیب جدی به موتور و واشر سرسیلندر اشاره کرد. از این رو به علت حساسیت وظیفهی رادیاتور باید به کوچکترین آسیبها و ترکها توجه داشت. چرا که نشت آب از اصلی ترین و مهم ترین مشکلات این قطعه بشمار می رود. و عدم توجه به آن باعث ایجاد خسارات جدی میشود. در ادامهی این مقاله به بررسی مزایا و معایب نشت گیر رادیاتور و کاربردهای آن میپردازیم.
همه چیز دربارهی نشت گیر رادیاتور
نشت گیر رادیاتور یک مادهی شیمیایی است. که در صنعت خودروسازی با نام واندرسیل شناخته می شود. از این ماده برای جلوگیری از نشت، و آب بندی رادیاتور و سیلندر استفاده میشود. البته باید توجه داشت که از این محصول صرفا برای آب بندی مافذ و نشتیهای غیر قابل رؤیت و یا غیر قابل دسترسی مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول با تشکیل یک لایهی محافظ در سطح داخلی باعث جلوگیری از ادامهی نشتی میشود.
اما قبل از اینکه مزایا و معایب نشت گیر رادیاتور را بررسی و تحلیل کینم باید به این نکته توجه داشت که این نشت گیرها موقت هستند و اغلب برای مواقعی استفاده میشوند که به تعمیرکار دسترسی ندارید یا امکان تعویض قطعه میسر نمی باشد. نشت گیرهای رادیاتور هم به صورت پودری و هم به صورت مایع در بازار موجود می باشند. همچنین باید به این نکته توجه داشت که برای آب بندی منافذ رادیاتور نباید اصلا از چسب های اپوکسی استفاده کرد چرا که پره های رادیاتور به شدت باریک و حساس هستند
مواد تشکیل دهندهی نشت گیر رادیاتور
دنیای نشت گیرها بسیار گسترده است و نمی توان برای همهی نشت گیرها فرمول واحدی در نظر گرفت، چراکه کارخانه ها بسته به کاربرد آن پایه های متفاوتی برای نشت گیرها در نظر میگیرند، که ازجمله پایه های پر کاربرد برای این نوع چسب ها میتوان به نشت گیرها با پایه اپوکسی، پایه های فلزی، سیلیکاتی و پلیمری اشاره کرد، در این بین نشت گیرهای رادیاتور و سیلندر که مستلزم تحمل دمای بالا و حرارت بالا هستند عموما پایهی سیلیکاتی دارند.
مکمل نشت گیر رادیاتور و سر سیلندر چیست
نشت گیرها با پایه سیلیکاتی معمولا احتیاج به مکمل ندارند و خود به خود در تماس با گرما و فشار واکنش می دهند، و منافذ و ترک های موجود در رادیاتور را پوشش و مسدود می کنند. با این حال ممکن است برخی از شرکت ها و برندها برای بهبود و تقویت عملکرد نشت گیر رادیاتور خود، مکمل هایی عرضه کنند که بهبود عملکرد نشت گیر رادیاتور خود را تضمین کنند، که معمولا باعث افزایش اثر وعملکرد نشت گیر یا باعث افزایش حفاظت از سیستم خنک کننده می شوند.
مزایا نشت گیر
- به صرفه بودن: نشت گیر رادیاتور به عنوان یک راه حل کم هزینه نسبت به تعمیرات و تعویض کامل آن قلمداد میشود که البته نباید موقت بودن آن را فراموش کرد.
- استفادهی آسان: کار کردن با نشت گیر رادیاتور احتیاج به تخصص خاصی ندارد و راحت انجام میشود البته در ادامه مقاله به صورت کامل استفاده از آن را آموزش میدهیم.
- عملکرد سریع: نشت گیر رادیاتور به سرعت عمل میکند و نشتی های کوچک و متوسط را موقتا مسدود میکند.
- کاربرد فوری: در شرایط اضطراری زمانی که خودرو دچار نشتی میشود و دسترسی به تعمیر کار میسر نیست و امکان تعویض قطعه وجود ندارد این محصول به شما کمک میکند که تا زمانی که به تعمیرگاه برسید و یا قطعه را تعویض کنید از خودرو استفاده کنید.
معایب نشت گیر رادیاتور :
- موقتی بودن: نشت گیر رادیاتور راه حل اصلی برای رفع نشتی رادیاتور نیست بلکه یک راه حل موقت است.
- مختص منافذ ریز: نشت گیر رادیاتور برای منافذ کوچک طراحی شده و قادر به مسدود کردن منافذ بزرگ نیست.
- مسدود کردن اتصالات ریز: یکی از مشکلاتی که عموما نشت گیرها دارند این است که علاوه بر انسداد منافذ و جلو گیری از نشتی رادیاتور، لوله ها و اتصالات ریز سیستم خنک کننده را هم مسدود میکنند.
قبلا هم در مورد معایب استفاده از نشت گیر رادیاتور مقالهای رو منتشر کردیم، شما میتوانید این مقاله رو هم اکنون در سایت چسب سنتر مطالعه کنید.
آموزش نشت گیری رادیاتور :
برای نشت گیری دائمی رادیاتور باید به تعمیرگاه مراجعه کنید ولی اگر با مطالعه این مقاله که مزایا و معایب نشت گیر رادیاتور را مورد بررسی قرار میدهد، قصد دارید نحوهی استفاده از این نوع نشت گیرها را یاد بگیرید. در ادامهی مقاله به این مورد هم اشاراتی کردیم.
نحوهی استفاده از نشت گیر رادیاتور:
ابتدا موتور ماشین را خاموش کنید. همچنین چون ممکن است بعضی از نشت گیرها با مایع خنک کننده واکنش بدهند و باعث ایجاد رسوباتی شوند که گردش در سیستم خنک کننده را مختل کند. بهتر است رادیاتور و سر سیلندر را کامل تخلیه کنید، سپس سیستم خنک کننده را با محلول های رادیاتور شور کامل بشوید، و سپس آن را خالی کنید. قوظی نشت گیر را تکان دهید و رادیاتور را پر از آب کنید. و مایع نشت گیر را به آن اضافه کنید، سپس موتور را روشن کنید، و اجازه دهید 15 دقیقه روشن بماند. پس از 15 دقیقه موتور را خاموش کنید و نشتی گیر را تخلیه کنید.
بعد از این اقدامات رادیاتور را با آب کامل بشورید، و پر از آب کنید. سپس ترموستات و شلنگ رادیاتور را جدا کرده و مایع نشت گیر را از طریق ترموستات وارد خودرو کنید، و شلنگ رادیاتور را وصل کنید. و مایع رادیاتور را تا ناحیهی فول افزایش دهید. سپس موتور را روشن کنید و اجازه دهید 25 تا 30 دقیقه به همین صورت روشن بماند. بعد از سپری کردن زمان مورد نظر موتور را خاموش کنید و پس از سر شدن موتور محلول را خارج کنید.
داخل موتور و رادیاتور را بشوید و ترموستات را وصل کنید سپس میزان آب را تنظیم کنید و حدود 20 دقیقه خودرو را روشن بگذارید و مجداد خاموش کنید. بعد از انجام این فرایندها، حدود 2 ساعت بعد از خودرو استفاده کنید. با این تفاسیر باز هم توصیه می شود ک راهنمای محصول را مطالعه کنید تا از صحت انجام کار خود مطمئن شوید و نکاتی که در دستورالعمل محصول اشاره شده است رو اجرا کنید.
نحوهی استفاده از پودر نشت گیر رادیاتور
استفاده از پودر نشت گیر تقریبا میشه گقت مشابه مایع نشت گیر رادیاتور هستش و تفاوت چندانی ندارند، ولی توصیه ما این است که باز هم دستورالعمل محصول را حتما مطالعه کنید و طبق نکات آن جلو بروید.
بهترین نشت گیرهای بازار ایران و جهان
در جهان میشه به برند های سر شناس مثل:
- BARS LEAKS
- K-SEAL
- BLUE DEVIL
و در بازار ایران میشه به برند های :
- (آلکون) ALCON
- (واندر سیل)WONDERSIL
- (بلک سیل) BLACK SEAL
که برای خرید برند آلکون میتوانید از این لینک قرار داده شده اقدام کنید. اگر برند های دیگری مد نظرتون شماست، یا به مشاوره در این زمینه احتیاج دارید. از طریق راه های ارتباطی که در پایین صفحه قرار داده شده است میتوانید با ما در ارتباط باشید.
کلام آخر
در پایان و پس از بررسی مزایا و معایب نشت گیر رادیاتور باید گفت که این روش علاوه بر ساده بودن و کم هزینه بودن روش بسیار مناسب و خوبی است. که در شرایط اضطراری میتواند به شما کمک کند. ولی همان طور که در این مقاله گفته شد. و مزایا و معایب نشت گیر رادیاتور مورد بررسی قرار گرفت، این نوع نشت گیرها مختص منافذ و ترکهای ریز هستند. و عملا برای درز های بزرگ پاسخ گو نیستند. همچنین باید توجه داشت که راهکار موقت هستند نه دائمی . با این حال مزایای این نشت گیرها باعث شده که استفادهی بسیار گستردهای در صنعت خودرو داشته باشند و همچنان مورد استقبال مصرف کنندگان هستند.