وبلاگ

انواع چسب پلی اورتان – نحوه استفاده از چسب پلی اورتان

انواع چسب پلی اورتان

چسب پلی اورتان یکی از چسب های پرکاربرد در صنایع مختلف است که از ترکیب پلیمرهای اوره با مواد شیمیایی تشکیل می شود. این چسب ها کشش زیادی دارند و همین امر باعث مقاومت بالای آنها شده است. انواع چسب پلی اورتان در بازار موجود است که بسته به کاربرد و هدفی که دارید می توانید از آنها استفاده کنید.

این چسب ها معمولا از سرگرمی ها و کاردستی های ساده گرفته تا صنایع خاص کاربرد دارند و می توانند اتصال های محکم، مقاوم در برابر حرارت و بادوامی را ایجاد کنند.

به چسب پلی اورتان چسب الاستیک یا PU  گفته می شود که نشان دهنده وجود پیوندی اورتانی در پایه این چسب است.

چسب پلی اورتان به صورت تک جزئی و دو جزئی در بازار موجود است. اما اگر می خواهید انواع آن را بررسی کنید تاپایان مقاله با ما همراه باشید:

کاربردهای چسب پلی یورتان

کاربردهای چسب پلی یورتان

از چسب پلی اورتان معمولا برای چسباندن اشیا به سطوح متخلل و طبیعی یا مسطح استفاده میشود. می تواند وسایل زیادی، در جنس های مختلف چوبی، شیشه ای، فلزی و … را با چسب پلی اورتان چسباند.

همچنین از کاربردهای دیگر این چسب استفاده به عنوان درزگیر است، مخصوصا که در برابر آب و رطوبت نیز مقاوم  هستند.

برای استفاده از این چسب باید مانند سایر چسب ها عمل کرد یعنی ابتدا محل مورد نظر را از هرگونه آلودگی تمیز و خشک کنید و سپس چسب را آماده کرده و روی سطح مورد نظر اعمال کنید.

کاربردهای اساسی چسب پلی اورتان عبارتند از:

  • آب بندی
  • درز بندی
  • صنایع خودرو سازی
  • عایق حرارتی و رطوبتی
  • صنعت مبل سازی
  • تولید کفش
  • تولید مخزن آب
  • استفاده در تصفیه خانه های آب و فاضلاب
  • و …

چسب پلی اورتان چه ویژگی هایی دارد؟

چسب الاستیک یا همان پلی یورتان ویژگی های خاصی دارد که ان را برای استفاده در سایر صنایع مناسب می کند. این ویژگی ها عبارتند از:

  • خاصیت رنگ پذیری: به دلیل ترکیباتی که این چسب بر پایه آنها ساخته شده، قدرت رنگ پذیری بالایی دارد و می تواند به خوبی رنگ را روی خود نگهدارد. این ویژگی باعث شده تا چسب پلی اورتان کاربرد بیشتری پیدا کند.
  • خاصیت چسبندگی زیاد: این چسب می تواند انواع مواد با جنس های مختلف را به سطح مورد نظر شما متصل کند. فرقی نمی کند سطح متخلخل داشته باشید یا غیر متخلخل، جنس شی مورد نظر فلزی باشد یا شیشه ای، PU می تواند بین تمامی آنها پیوندی قوی ایجاد کند.
  • دوام بالا: از ویژگی های مثبت دیگری که این چسب را برای استفاده در صنایع خاصی مانند خودروسازی محبوب کرده، دوام زیاد آن در برابر خوردگی، ساییدگی، تغییر رنگ و … است. به طور متوسط عمر چسب های پلی اورتان ده سال می باشد.
  • مقاومت بالا در برابر رطوبت: رطوبت یکی از عواملی است که می تواند قدرت چسبندگی چسب را به شدت کاهش دهد. از همین رو، چسبی که در برابر رطوبت مقاوم باشد می تواند در زمینه های مختلفی کاربرد داشته باشد.
  • زمان چسبندگی مناسب: زمان چسبندگی چسب باید به گونه ای باشد که نه خیلی طول بکشد و پروسه انجام کاری را طولانی کند و نه انقدر سریع باشد که کیفیت پیوند را کم کند! چسب پلی اورتان زمان چسبندگی مناسبی دارد و نه خیلی سریع خشک می شود نه خیلی طولانی!

انواع چسب پلی اورتان کدامند؟

انواع چسب پلی اورتان کدامند؟

چسب های پلی اورتان به صورت کلی سه نوع دارند: چسب های ژلی پولی یورتان، چسب های سبک و چسب های سنگین که زمان گیرش طولانی تری دارند.

این دسته بندی جزئی تر هم میشود و به نسبت کاربرد چسب پلی اورتان و ترکیباتی که دارد انواع مختلف دیگری هم دارند که عبارتند از:

چسب 313

این چسب برای صنایع مختلفی مخصوصا تولید کفش کاربرد دارد و می تواند انواع پلاستیک، چرم های طبیعی و مصنوعی و فلزات را بچسباند. پس با این حساب می توان گفت کاربرد اصلی آن در صنایع چرم و تولید کفش است.

بیشتر استفاده ای که از چسب PU 313 می شود، چسباندن زیره کفش به چرم طبیعی یا مصنوعی است.

چسب 4030

 

یکی دیگر از انواع چسب پلی اورتان، چسب PU 313 می باشد که به چسب چرم نیز شهرت دارد. این چسب هم مانند مورد قبلی کاربرد فراوانی در تهیه کفش و صنعت چرم دارد و می تواند انواع پلاستیک، لاستیک، چرم طبیعی و مصنوعی و فلزات را بچسباند.

اسپری فوم سومافیکس

این مورد به عنوان درزگیر و عایق حرارتی و الکتریکی در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد.

این چسب یا فوم پلی اورتان با رطوبت هوا واکنش می دهد و یک تا سه ساعت بعد خشک می شود. پس از خشک شدن نیز دربرابر رطوبت، بخار آب، تغییرات آب و هوایی و دما مقاوم است.

چسب شیشه پلی اورتان

این چسب، تک جزئی بوده و با سرعت بالایی نیز خشک می شود. این چسب یکی از بهترین موارد برای چسباندن شیشه، پلاستیک، آلومینیوم، مس و … است و می تواند به عنوان رطوبت گیر نیز استفاده شود.

چسب کشتی

چسب کشتی که به چسب قایق نیز مشهور است یک چسب پلی اورتان می باشد که ضدآب است و خیلی سریع و ساده روی سطوح اعمال می شود.

از این چسب برای اتصال سطوحی که به انعطاف پذیری کمی نیاز دارند، سطوح بتنی و لمینت شده استفاده می کنند.

کلام آخر

همانطور که مشاهده کردید، انواع چسب پلی اورتان بسیار متنوع است و در صنایع مختلفی کاربرد دارد که ما سعی کردیم تعدادی از آنها را در این مقاله بیان کنیم.

این چسب به دلیل مزایایی که دارد به یکی از پرطرفدارترین چسب های صنعتی و عمومی تبدیل شده. برای خرید انواع چسب پلی اورتان می توانید از فروشگاه چسب سنتر اقدام کنید.

فقط کافیست روی اسم عکس کلیک کرده یا وارد بخش فروشگاه شوید و از قسمت چسب های پلی اورتان چسب مورد نظر خود را انتخاب یا با دیگر چسب ها مقایسه کنید.

اگر برای خرید نیاز به مشاوره و راهنمایی داشتید نیز می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت با کارشناسان چسب سنتر در تماس باشید.

4 دیدگاه در “انواع چسب پلی اورتان – نحوه استفاده از چسب پلی اورتان

  1. عظیمی گفت:

    سلام و درود فراوان، لطفا برای خرید چسب 4030 یا 313 بنده رو راهنمایی بفرمایید. با تشکر

    1. چسب پی یو ویشکا دارای دو کد ویشکا pu313 و ویشکا pu4030 هست که برای کفاشی و چرم استفاده میشه. شما میتونید با تماس با پشتیبانی از موجودی و قیمت این محصول باخبر بشید

  2. پویا گفت:

    چسب پلی اورتان واقعا عالیه. من زیاد استفاده کردم

    1. ممنون از نظرتون، اگر تجربه و موارد مصرفتون هم عنوان میکردید خیلی خوب میشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *