در این مقاله می خواهیم درباره معایب چسب کاشی و مشکلاتی که ممکن است در استفاده از آن به وجود بیاید صحبت کنیم. به منظور جلوگیری از مشکلات نصب کاشی با چسب باید ابتدا چسب مورد نظر خود را به درستی انتخاب نمایید. چسب های مختلفی مانند چسب دو جزئی کاشی، چسب های خمیری، پودری، استخری و … در بازار وجود دارد که بسته به نیازتان می توانید از آن ها استفاده نمایید.
معایب چسب پودری
چسب کاشی پودری و خمیری دارای بسته بندی های مشخصی بوده که لزوما باید از این بسته ها استفاده نمایید. اگر به مقدار بینابین این بسته ها احتیاج داشته باشید لازم است از بسته بزرگتری استفاده کنید. این موضوع باعث می شود که مقداری از چسب باقی بماند و به مرور فاسد شود.چسب های پودری به دلیل وجود مواد شیمیایی در آنها بسیار فساد پذیر هستند. همچنین چسب های پودری باید در شرایط آب و هوایی خاص و به دور از رطوبت نگهداری شوند تا سخت نشوند. چسب های خمیری نیز در برابر دمای بالا و یا تابش نور خورشید حساس بوده و خاصیت چسبندگی خود را از دست میدهند و دیگر قابل استفاده نیستند.
زیر سازی مناسب برای استفاده از چسب کاشی
با استفاده از چسب های کاشی نمی توان شیب بندی کف را به طور مناسب انجام داد و لازم است قبل از کار زیرسازی لازم انجام شود و این امر ممکن است هزینه های نصب و اجرای کاشی و سرامیک را بالا ببرد. اگر زیر سازی به شکل مناسب انجام نشود چسب بیشتری مصرف می شود و این کار مقرون به صرفه نمی باشد. زمان آماده سازی و اجرای کاشی با استفاده از چسب کاشی پودری بیشتر از چسب خمیری می باشد. چسب پودری را نمی توان به مقدار زیاد آماده نمود و استفاده کرد. بعد از ترکیب چسب پودری با آب ظرف مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت باید مواد را مصرف کنیم. برای آماده سازی چسب پودری احتیاج است که دو نفر با هم همکاری نموده و زمان اضافه کردن چسب به آب مرتبا آن را مخلوط نمایند تا چسب به صورت یکدست آماده شود.
معایب چسب خمیری
چسب کاشی خمیری در مجاورت با رطوبت دوام خود را از دست می دهد. بنابراین نمی توان از آن در مکانهایی مانند سرویس بهداشتی و یا نمای ساختمان و استخر استفاده نمود. چسب های کاشی پودری انواع مختلفی دارند که شامل چسب های کاشی پودری کف، چسب های کاشی پودری دیوار، چسب های کاشی پودری اسلب و چسب های کاشی پودری پرسلان می باشند. چسب های کاشی کف عموماً چسبندگی کمتری داشته و بافت درشت تری دارند. درشت بودن بافت این چسب باعث می شود که بتواند فشار بیشتری را تحمل کند. اما به دلیل وجود پلیمر کمتر چسبندگی آن پایین تر است. پس باید به این نکته توجه نماییم که برای چه منظور از چسب کاشی استفاده می کنیم و نوع مناسب را انتخاب نماییم.
استفاده از چسب بر روی سطوح صیقلی
چسب های پودری امکان استفاده به روش دوغاب را ندارند. یعنی باید چسب با استفاده از ماله بر پشت کاشی یا روی سطح مورد نظر کشیده شود. یکی دیگر از مشکلات چسب های خمیری این است که برای ضخامت های بالا مناسب نمی باشد. از طرف دیگر بر روی سطوح صاف و صیقلی نمیتوان از این چسب ها استفاده نمود. زیرا سطح مورد نظر قابلیت جذب آب را ندارد و ممکن است چسب به خوبی عمل نکند. به همین دلیل سعی می کنیم که سطح روی کار را با استفاده از وسیله ای مانند تیشه بشکنیم تا چسبندگی چسب بیشتر شود.
عملآوری چسب کاشی باید به شکل مناسب انجام شود تا چسب حاصل قدرت چسبندگی خوبی داشته باشد و کاشی ها کنده نشود. چسب کاشی بر روی سطوح عایق به خوبی عمل نمی کند. مثلاً بر روی ایزوگام نمیتوان از این چسب ها استفاده نمود. از چسب کاشی پودری بر روی سطوح گچی کمتر استفاده می شود زیرا رطوبت موجود در چسب ممکن است باعث طبله شدن سطح گچی و کنده شدن کاشی از روی آن شود. برای حل این مشکل میتوان ابتدا با پرایمر سطح گچ را عایق نمایید و جذب آن را از بین ببرید و سپس اقدام به اجرا کنید.