کمتر کسی است که تا به حال نام واشر را نشنیده باشد. واشر یک قطعه پلاستیکی است که در میان دو قطعه فلز یا هر متریال دیگری قرار میگیرد و مانع از نشتی آب یا مایعات مختلف از آن میشود. واشرها در ابعاد و اندازههای مختلفی ساخته میشوند و باید بر این اساس آنها را برای یک قطعه انتخاب کرد. با این حال محدودیتهایی نیز برای استفاده از این چسبها وجود دارد که باعث شده تا چسبهای واشرساز به عنوان یک گزینه بهتر و منحصر به فردتر برای ساخت واشر مورد استفاده قرار گیرند. اگر با نحوه استفاده از چسب واشر ساز آشنایی داشته باشید، دیگر عملا نیازی به استفاده از واشرهای پلاستیکی موجود در بازار نخواهید داشت. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با نحوه استفاده از این چسبها آشنا کنیم.
آشنایی با چسب واشر ساز
چسب واشر ساز که دارای تنوع بالایی در بازار کشور ایران است، یک نوع چسب سیلیکونی است که میتواند برای چسباندن قطعات مختلف به یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. این چسبها دارای مواد سیلیکونی هستند و به خوبی میتوانند برای درزگیری و عایق کاری اجسام و قطعات فلزی مختلف مورد استفاده قرار گیرند. در سالهای اخیر استفاده از این چسبها به جای واشر محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. به طوری که میتوان چسبهای واشر ساز را جایگزین خوبی برای واشرهای پلاستیکی موجود در بازار شناخت.
در بازار دو نوع چسب واشر ساز وجود دارد. اولین مدل از این چسبها، چسبهای معمولی هستند که میتوان آنها را در محدوده دمای مشخص مورد استفاده قرار داد. در واقع دمای قابل تحمل توسط این چسبها پایینتر از چسبهای حرارتی است. از جمله چسبهای واشر ساز معمولی میتوان به چسب مزدا واشرساز کاسپین Mazda 30g اشاره کرد که تا دمای 300 درجه را تحمل کند. اما بعضی از چسبها به عنوان چسبهای حرارتی شناخته میشوند و تا دمای 400 درجه سانتی گراد را نیز تحمل میکنند. چسب لاکتایت آناروبیک 510 – Anaerobic LOCTITE adhesive 510 یکی از این چسبها است.
نحوه استفاده از چسب واشر ساز
همانطور که توضیح دادیم، چسب واشر ساز به جای واشرهای پلاستیکی جهت آب بندی و درزگیری مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین، نحوه استفاده از این چسب تاثیر زیادی روی کارکرد و عملکرد یک قطعه دارد و پیشنهاد میکنیم که حتما از چسبهای باکیفیت نیز برای این کار استفاده کنید. نحوه استفاده از چسب واشر ساز مطابق با مراحل زیر است.
-
پوشیدن لوازم ایمنی
حتما برای استفاده از چسب واشر ساز، لوازم ایمنی مانند دستکش و ماسک داشته باشید. چرا که ممکن است این چسب به سیستم تنفسی و پوست شما آسیب وارد کند.
-
تمیز کردن سطح مورد نظر
سطح قطعه فلزی و یا هر قطعه دیگری که نیاز به چسباندن و درزگیری دارد را با کمک ابزارهای مخصوص تمیز کنید. سطح دو قطعه باید عاری از آلودگی و گرد و خاک باشند. در غیر این صورت چسب به خوبی عمل نکرده و ممکن است به راحتی از روی سطح جدا شود.
-
استفاده از چسب واشر ساز روی سطح دو قطعه
حال باید چسب واشر ساز را روی سطح دو قطعه قرار دهید. به طور مثال، اگر قرار است دو قطعه فلز را به یکدیگر متصل کنید، میتوانید چسب واشر ساز را ابتدا روی سطح قطعه اول بزنید. سپس قطعه دوم را نیز به چسب آغشته کنید. دقت داشته باشید که برای درزگیری بهتر است که از چسب واشر ساز کارتریجی مانند چسب واشر ساز غفاری کارتریج استفاده کنید.
-
فشار دادن دو قطعه به یکدیگر
حال دو قطعهای که به چسب آغشته شدهاند را به یکدیگر فشار دهید. فشار وارد شده نباید به گونهای باشد که چسب وسط دو قطعه به بیرون شره کند. بهتر است که به آرامی دو قطعه را به یکدیگر فشار دهید تا هم چسبندگی خوبی پیدا کنند، هم یک مقدار چسب در میان آنها باقی بماند.
-
اجازه دادن برای خشک شدن
سپس بسته به زمان خشک شدن، منتظر بمانید تا چسب واشر ساز خشک شود. تا زمانی که این چسب به طور کامل خشک نشده است، چسب را در معرض آب قرار ندهید. چون ممکن است عملکرد چسب دچار مشکل شود.
محدوده دمای کاری برای استفاده از چسب واشر ساز
یکی از مواردی که باید در مورد نحوه استفاده از چسب واشر ساز به آن توجه داشته باشید، این است که این چسبها در محدوده دمای مشخصی قابل استفادهاند. بسته به ترکیبات موجود در هر یک از این چسبها، ممکن است دمای کاری آنها برای استفاده متفاوت باشد. ولی حتما میبایست با توجه به این دما، از این چسبها استفاده کنید.
از این رو پیشنهاد میکنیم که با توجه به دمای کاری چسبهای واشر ساز از آنها استفاده نمایید. این دما از سوی شرکت تولید کننده در توضیحات چسبها مشخص شده است و بر آن اساس، قادر هستید تا از این چسبهای باکیفیت استفاده نمایید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد محدوده دمای کاری برای استفاده از چسب واشر ساز، میتوانید توضیحات محصولات موجود در سایت چسب سنتر را مطالعه کنید.
نحوه نگهداری از چسب واشر ساز برای استفاده مجدد
برای نگهداری از چسب واشر ساز جهت استفاده مجدد، بهتر است که توضیحات این محصولات را مطالعه کنید. به طور کی، چسبهای واشر ساز چسبهاییاند که به رطوبت و دمای بالا و پایین مقاومت بالایی نشان میدهند. بنابراین، میتوان آنها را در دمای اتاق نیز نگهداری کرد. با این حال بستن درب چسبهای واشر ساز برای جلوگیری از خشک نشدن آنها ضروری است. حتما پس از استفاده از این چسبها، درب آنها را به صورت محکم ببندید و در یک جای مناسب نگهداری نمایید.
سخن پایانی
در این مقاله شما را با نحوه استفاده از چسب واشر ساز آشنا کردیم. این چسبها میتوانند ماندگاری بسیار بالایی داشته باشند و بدون ترک خوردگی برای چسباندن قطعات مختلف مورد استفاده قرار گیرند. از طرفی این چسبها مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند و به راحتی دچار خوردگی و آسیب دیدگی در اثر رطوبت نخواهند شد. از این رو میتوانید به جای استفاده از واشر این چسبها را برای درزگیری و آب بندی مورد استفاده قرار دهید. برای خرید انواع چسب واشر ساز حرارتی و غیر حرارتی، کافیست که به سایت چسب سنتر مراجعه و یا با شماره 01342244635 ارتباط برقرار کنید و این چسبها را با قیمت مناسب تهیه نمایید.
دمای مناسب این چسب ها تقریبا چقدر باید باشد ؟
چسب های واشر ساز برای دمای کاربری مختلفی طراحی شده و روی چسب ها درج شده. مثلا روی چسب مزدا نوشته حداکثر تا دمای 330 درجه یا چسب واشرساز زیپر برای دمای حداکثر تا 380 درجه سانتی گراد طراحی شده.