وبلاگ

چسب آناروبیک چیست؟

آناروبیک در صنعت

در این مقاله قصد داریم به زبان ساده بگوییم چسب آناروبیک چیست و چه کاربردهایی دارد. چسب آناروبیک نوعی چسب تک جزئی می باشد که در صورتی که در معرض هوا نباشد (طی فرایند بی هوازی) خشک می شود. نسبت به چسب های مشابه چسب آناروبیک خاصیت سمی بودن کمتری دارد. برای نگهداری این چسب باید از ظروف پلی اتیلن استفاده نمود. نام دیگر این چسب لاک آناروبیک می باشد. از این چسب برای اتصال فلزات و مقاطعی که نفوذ هوا ندارن استفادهمی شود. در مواردی نیز برای اتصال چوب و پلاستیک می توان از چسب آناروبیک استفاده نمود.

ویژگی های مهم و اساسی چسب آناروبیک چیست؟

چسب آناروبیک در برابر حرارت مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. این چسب  بسته به نوع و مدل آن با سرعت متفاوتی خشک می‌شود. مقدار زمانی که برای خشک شدن چسب آناروبیک نیاز است بستگی زیادی به دمای محیط دارد و هرچه دما پایینتر، سرعکت گیرش کمتر است ولی باید در نظر داشته باشید که در دمای بسیار بالا هم امکان عملکرد زنجیره های پلیمری میسر نخواهد شد. بوی این چسب بسیار کم است. از این چسب می توان در دمای اتاق بدون ایجاد شرایط خاص استفاده نمود. چسب آناروبیک بر خلاف چسب هایی مانند پلی اورتان و اپوکسی یا سیلیکون، برای سطوح متخلخل مناسب نمی‌باشد. بعنی باید دو قطعه در تماس نزدیک با یکدیگر قرار گیرند. به همین منظور از آناروبیک ها در شفت ها رزوه ها استفاده می شود. همچنین برخی از پلاستیک ها را نمی‌توان با کمک این چسب به خوبی چسباند. البته داستان چسب پلاستیک بکلی متفاوت است و از حوصله این مقاله خارج است اما بدانید که علت نچسبیدن ایج چسب به پلاستیک عملکرد ضعیف آن نیست، بلکه شرایط خاص پلاستیک ها برای ایجاد اتصال سرد است.

چسب آناروبیک برای آب بندی و درزبندی قطعات فلزی به کار می‌رود. جلوگیری از هرز شدن پین و پیچ و مهره ها یکی دیگر از کارهایی است که با استفاده از چسب آناروبیک می توان انجام داد. این چسب ابتدا حالت مایع یا خمیری دارد و بعد از گذشت زمان بر روی پیچ و مهره سفت می‌شود. این چسب با سطوح کیفیت مختلف در بازار وجود دارد و شما باید با توجه به کاربردی که از آن انتظار دارید نوع مورد نظر خود را خریداری نمایید. برخی از انواع چسب آناروبیک به سطح حساس می‌باشند. برخی دیگر نسبت به ارتعاشات زیاد مقاوم می‌باشند. بعضی از انواع چسب های آناروبیک نسبت به مواد شیمیایی مقاومند و دیگر نوع آن مقاوم در برابر حرارت زیاد می‌باشند.

چسب آناروبیک در صنعت

حال می خواهیم به این مورد اشاره نماییم که در بخش صنعتی کاربرد چسب آناروبیک چیست؟ علاوه بر آب بندی پیچ و رزوه های صنعتی با استفاده از این چسب می توان مونتاژ قطعات را در خطوط تولید انجام داد. افزایش کیفیت و کاهش هزینه اتصال قطعات از نتایج استفاده از چسب آناروبیک در این بخش است. در نظر بگیرید که در یک سیستم شفت و پولی، شما باید لقی دو قطعه فلری را بگیرید به گونه ای که در تعمیرات بعدی بتوان دو قطعه را جدا کرد، اگر از روش جوشی استفاده کنید دو پیامد دارد، نخست آنکه تنش حرارتی ناشی از جوشکاری ممکن است باعث آسیب رسیدن به دستگاه شود و مورد دیگر اینکه برای تعمیرات بعدی جداسازی دو اتصال بدون تخریب و برشکاری امکانپذیر خواهد بود. همچنین مشکلات مربوط به گارانتی محصولات با استفاده از این روش به حداقل می‌رسد.

قیمت چسب های آناروبیک با توجه به مدل و حجم آن متغیر است. برای اطلاع از این‌که چه نوع چسب آناروبیکی برای کار شما مناسب می‌باشد، بهتر است با افراد متخصص در این زمینه مشورت نمایید (ما در چسب سنتر در زمینه انواع چسب مشاوره رایگان در اختیار شما قرار می‌دهیم‌، کافی است با شماره 09118426332 یا 09126826471 تماس بگیرید). جالب است بدانید قوطی‌های بیشتر چسب های آناروبیک در هنگام خرید با مقداری هوا پر شده است. این چسب در برابر برش و سایش بسیار قوی می‌باشد. چسب آناروبیک همچنین می‌تواند از شل شدن و خوردگی قطعاتی که بر روی آن استفاده می‌شود، جلوگیری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *