وبلاگ

معایب چسب پلی اورتان چیست؟ + مزایا و نکات مهم

معایب چسب پلی اورتان

معایب پلی اورتان: پلی اورتان ها، ترکیبات پلیمری هستند که به اپوکسی ها بسیار نزدیک هستند. این ترکیب اولین بار در سال 1937 توسط شیمیدان آلمانی دکتر اتو بایر کشف شد. آنها معمولاً به عنوان فوم، به عنوان مثال، به عنوان فوم عایق برای تشک ها و فوم های قالبی مورد استفاده در تخته های موج سواری استفاده می‌شدند، اما از دهه 1950 به عنوان چسب در بسیاری از نقاط جهان استفاده می‌شوند.

چسب پلی اورتان اوایل دهه نود وارد بازار آمریکا شد و شرکت چسب گوریلا شروع به فروش چسب های پلی اورتان کرد. در دو دهه اخیر نیز، این چسب به یکی از رایج‌ترین چسب های ساختمانی تبدیل شده است که پیمانکاران برای همه انواع شغل ها به آن وابسته هستند. برندهای معروف آن نیز عبارتند از Titebond و Loctite.

چسب های پلی اورتان مانند سیانواکریلات ها به یک واکنش شیمیایی نیاز دارند تا خشک شوند و این واکنش با رطوبت شروع می‌شود.

در حالی که استفاده از پلی اورتان به عنوان یک چسب کار پیچیده و سختی نیست، ابتدا باید مزایا و معایب آن را در مقایسه با چسب چوب، اپوکسی ها و سایر گزینه ها آشنا شوید و سپس تصمیم به استفاده یا عدم استفاده آن را بگیرید.

مزایای چسب های پلی اورتان

قبل از اینکه به معایب چسب پلی اورتان بپردازیم بهتر است مزایای این چسب را مرور کنیم:

  • سازگاری بالا: چسب های پلی اورتان به معنای واقعی جز محصولات چند منظوره هستند و می‌توانند برای چسباندن انواع مصالح ساختمانی مانند چوب، شیشه، بتن، فلزات، فرش و غیره استفاده شوند. البته به یاد داشته باشید اگر قصد دارید دو ماده بدون تخلل را بچسبانید – مانند فلز روی فلز – فقط کافیست قبل از چسباندن سطوح، آن‌ها را مرطوب کنید.
  • ضدآب: چسب های پلی اورتان ضد آب هستند و همین مورد آن را به یک انتخاب مناسب برای استفاده در فضای مرطوب و فضای باز تبدیل می‌کند. (البته آنها در برابر غوطه ور شدن در آب، آن هم برای مدت طولانی ساخته نشده‌اند.)
  • قابل رنگ آمیزی: در حالی که عملکرد برخی از چسب های معمولی در صورت رنگ آمیزی مختل می‌شود، پلی اورتان را می‌توان پس از گیرش و خشک شدن نهایی رنگ کرد.
  • زمان کوتاه برای خشک شدن: پلی اورتان جز آن دسته از چسب هایی است که در مدت زمان بسیار کوتاهی خشک میشود.
  • مقاوم در برابر دما و فشار: چسب پلی اورتان به راحتی در برابر تغییرات دما و فشار تغییر حجم نمی‌دهد و از این رو برای استفاده در مناطق مختلف با درجه دمایی متفاومت گزینه مناسبی به شمار میرود.

برای خرید چسب پلی اورتان می‌توانید سری به فروشگاه چسب سنتر بزنید تا با انواع چسب های پلی اورتان و قیمت آنها آشنا شوید.

معایب چسب های پلی اورتان

  • استحکام / قدرت: طیف گسترده ای از چسب های ساختمانی پلی اورتان با قدرت های متفاوت موجود است. برخی از اپوکسی ها و PVA ها مانند چسب زرد از استحکام کمتری برخوردار هستند، بنابراین باید مطمئن شوید که پلی اورتان مورد استفاده شما استحکام مورد نیاز کار شما را داراست.
    در حالی که مارک های ارزان تر ممکن است به عنوان پیوندهای قوی عمل نکنند، محصولات دیگر پلی اورتان با کارایی و کیفیت بالا، مانند PL Premium Loctite، به همان اندازه یا حتی قوی تر از سایر چسب های ساختمانی رایج هستند.
  • ماندگاری: در برخی موارد، تمایل پلی اورتان ها به جذب آب باعث می شود تا پیوندهای چسبی با دوام کمتری داشته باشند. با این حال پیشرفت های مداوم در فرمول های این چسب و افزودن سایر عوامل به دوام بیشتر این پیوندها کمک کرده است.
  • ماندگاری کوتاه: از آنجایی که پلی اورتان آب را از اتمسفر اطراف جذب و سپس شروع به خشک شدن می کند، ماندگاری آن در حد یکسال دارد.
  • سمی بودن: پلی اورتان شامل مواد سرطان زا شناخته شده است و شما باید حتما در هنگام استفاده از محصولات پلی اورتان، از جمله چسب، از تهویه مناسب محیط اطمینان حاصل کنید. همچنین باید دستکش و لباس مخصوص بپوشید و از تماس این چسب با پوست خودداری کنید.
  • زمان خشک شدن متغییر: از آنجایی که چسب پلی اورتان برای سخت و سفت شدن به رطوبت نیاز دارد، هنگام استفاده در مناطق خشک و گرم به مدت زمان طولانی تری برای خشک شدن نیاز دارد.

هدف از بیان معایب چسب پلی اورتان این است که شما بتوانید مناسب با نیاز خود و همچنین کاری که قرار است انجام دهید، بهترین چسب را انتخاب کنید. درست است که این روزها چسب پلی اورتان بسیار محبوب شده ولی هرفرد متخصصی ترجیح می دهد قبل از استفاده از این چسب ها از مزایا و معایب آن باخبر باشد و با اطلاعات کامل کار را پیش ببرد.

4 نکته مهم در استفاده از چسب پلی اورتان

  1. تمیز کردن سطح مورد نظر: قبل از شروع کار با چسب پلی اورتان باید سطح مورد نظر را از هرگونه آلودگی، چربی، زنگ زدگی و … تمیز و خشک کنید. وجود هرگونه آلودگی برروی کیفیت چسب تاثیر می‌گذارد و اجازه نمی دهد چسب به خوبی عمل کند.
  2. خشن و زبر کردن سطح: بهتر است بدانید زبر بودن سطح مورد نظر به چسبیدن و ایجاد یک پیوند قوی کمک میکند پس سندبلاست کردن فلزات با کاغذ سمباده روی سطوح دیگر، به ایجاد یک پیوند قوی کمک میکند.
  3. ویسکوزیته کردن: قبل از استفاده و حتی انتخاب چسب پلی اورتان به این مورد دقت کنید که آیا پلی اورتان با ویسکوزیته بالا یا پایین برای پروژه شما مناسب است. برای مثال در حالت کلی چسب هایی با ویسکوزیته بالا برای سطوح عمودی مناسب هستند.

  4. بستن دو سطح تا زمان خشک شدن: گاهی اوقات چسب ها وقتی بهتر عمل می کنند که دو سطحی که قرار است بهم بچسبند را با یک طناب یا وسیله مناسبی بهم متصل کنید تا فشار زیادی به قسمتی که به چسب آغشته شده وارد شود و بهتر بچسبد.

آیا استفاده از چسب پلی اورتان خوب است؟

قطعا استفاده از هر چسبی به هدف و نیاز شما بستگی دارد. چسب پلی اورتان دارای معایب و مزایای زیادی است و بسته به کاربرد، بسترها و نتیجه دلخواه شما، ممکن است انتخاب خوبی برای کسب و کار شما باشند.

بهترین راه برای تعیین اینکه آیا چسب پلی اورتان برای کار شما مناسب است یا خیر این است که با یک متخصص صحبت کنید. کارشناسان وبسایت چسب سنتر آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در این زمینه می باشند.

2 دیدگاه در “معایب چسب پلی اورتان چیست؟ + مزایا و نکات مهم

  1. اسلیمی گفت:

    سلام برای استفاده از چسب پلی اورتان نیاز به گان مخصوص است؟

    1. سلام، چسب پلی اورتان کارتریج با گان چسب اکواریوم قابل استفاده هست ولی برای استفاده از چسب پلی اورتان سوسیسی این گان مناسبه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *