قرنیز یکی از انواع مصالح ساختمانی است که هم برای زیبایی گوشه های دیوار و هم برای جلوگیری از خرابی این گوشه ها مورد استفاده قرار می گیرد. قرنیزها دارای تنوع بالایی هستند. از قرنیزهای چوبی بگیرید تا قرنیزهای پی وی سی که با قیمت ارزان قابل خریداری اند. برای حفظ زیبایی بیشتر دیوارها، پیشنهاد می شود که از قرنیز سرامیک استفاده کنید که مشابه با سرامیک روی زمین باشد. برای نصب قرنیز سرامیک با چسب، کافیست که از چسب مخصوص استفاده کرده و این قرنیزهای سرامیکی را روی دیوارها نصب نمایید. در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه نصب قرنیز سرامیک با چسب آشنا کنیم.
بهترین چسب برای چسباندن قرنیز سرامیکی
دو روش برای چسباندن قرنیز سرامیکی روی دیوار وجود دارد. اولین روش این است که از سیمان و ماسه را با نسبت خاص با یکدیگر مخلوط کرده و یک ملات چسبنده برای چسباندن قرنیزهای سرامیکی روی دیوار تهیه نمایید. اما این روش به دلیل کثیف کاری های نصب سرامیک با ملات چندان محبوب نیست و ترجیح ما این است که روش نصب قرنیز سرامیک با چسب را به شما معرفی کنیم.
همانطور که از نام قرنیز سرامیکی مشخص است، این قرنیزها از جنس سرامیک هستند. بنابراین، هر نوع چسبی که برای نصب سرامیک روی زمین و دیوار قابل استفاده است، می تواند برای نصب قرنیز سرامیکی نیز مورد استفاده قرار گیرد. چسب هایی که برای چسباندن سرامیک استفاده می شوند، بر پایه سیمان هستند و به دو دسته پودری و خمیری تقسیم بندی می شوند.
چسب کاشی و سرامیک پودری خاکستری تاوکس یکی از بهترین چسب هایی است که به صورت پودری تولید شده و می تواند برای نصب کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار گیرد. این چسب های کاشی پودری باید به همراه آب آماده شوند تا امکان استفاده از آن ها وجود داشته باشد. چسب کاشی خمیری رومولو 1 کیلوگرمی یکی دیگر از چسب هایی است که برای چسباندن قرنیز سرامیکی قابل استفاده است. این چسب از نوع خمیری بوده و کاملا آماده به مصرف است.
مراحل نصب قرنیز سرامیک با چسب
حال که با چسب های مناسب برای چسباندن قرنیز سرامیک آشنا شدید، نوبت به آن رسیده که در مورد مراحل نصب این قرنیزها صحبت کنیم. در ابتدای امر باید بر اساس طرح سرامیک کف، بهترین قرنیز سرامیکی را انتخاب کنید. از خرید قرنیزهایی که دارای ظاهر بسیار متفاوتی با سرامیک نصب شده در کف هستند، خودداری کنید. ضخامت و ابعاد قرنیزهای سرامیکی نیز روی ظاهر آن ها پس از نصب موثر است. بنابراین، پیشنهاد می کنیم که حتما به ظاهر قرنیزهای سرامیکی توجه داشته باشید. مراحل نصب این قرنیزها پس از انتخاب آن ها به شرح زیر است:
تمیزکاری دیوار
در اولین مرحله باید سطحی که قرار است قرنیز روی آن نصب شود را به طور کامل تمیز کنید. هر گونه کثیفی که روی محل نصب وجود داشته باشد، باعث عدم عملکرد چسب می شود. بنابراین، حتما تمیزکاری سطح را جدی بگیرید. همچنین توجه داشته باشید که سطحی که قرار است قرنیز روی آن نصب شود، باید صاف و یکدست باشد.
استفاده از چسب و نصب قرنیز
در مرحله بعدی اندازه قرنیزها را به طور دقیق مشخص کنید و بر اساس این اندازه روی گوشه های دیوار را با کاردک یا قلمو چسب بزنید. دقت کنید که بیش از اندازه از چسب استفاده نکنید. چون ممکن است با فشار دادن قرنیز روی دیوار، بخشی از چسب از اطراف قرنیز خارج شود. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که همان چسب را باید به پشت قرنیزها نیز بزنید.
در مرحله بعدی قرنیزها را با احتیاط بردارید و در محل مناسب نصب کنید. کمی فشار به قرنیز وارد کنید تا قرنیز محکم شود. تا زمان گیرش نهایی چسب صبر کنید و سپس مرحله بعدی نصب قرنیز سرامیک با چسب را انجام دهید.
درزگیری نهایی
در مرحله بعدی می بایست مراحل درزگیری را انجام دهید. فاصله ای که بین دو قرنیز در کنار هم وجود دارد، باید با کمک درزگیری نهایی پر شود. در غیر این صورت قرنیزها خیلی زود کیفیت خود را از دست می دهند. برای درزگیری نهایی می توانید از چسب آکواریومی و یا چسب های رزینی استفاده کنید. چرا که این چسب ها دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت هستند.
چسب آکواریوم ماهی سیستا sista یکی از بهترین چسب هایی است که می تواند برای درزگیری نهایی استفاده شود. می توانید این چسب ها را با کمک گان مخصوص از سایت چسب سنتر خریداری کنید. چون تمیز کار کردن در این مرحله مهم است، توصیه می کنیم که حتما از تفنگ مخصوص چسب استفاده کنید.
چسب قرنیز سرامیکی پودری بهتر است یا خمیری؟
حالا که متوجه عملکرد چسب های پودری و خمیری برای چسباندن قرنیز روی دیوار شدید، احتمالا این سوال در ذهن شما ایجاد شده که کدام یک از این چسب ها گزینه بهتری هستند؟ چسب های خمیری جزء چسب های پرکاربردی اند که به راحتی قابل مصرف اند. نیازی به آماده سازی این چسب ها نیست و البته قیمت چسب خمیری سرامیک نیز بالاتر است. با این حال اگر پروژه نصب قرنیز شما کوچک است و نیاز زیادی به چسب ندارید، پیشنهاد می کنیم که از چسب خمیری استفاده کنید.
چسب های پودری در بسته بندی های بزرگتر تولید می شوند. این چسب ها با قیمت بسیار ارزانتری به فروش می روند. اما باید برای تهیه آن ها، به اندازه حدود 20 الی 30 درصد از وزن چسب پودری، از آب استفاده کنید. ترکیب پودر چسب و آب نیز باید با کمک همزن های قوی انجام شود. بنابراین، آماده سازی چسب های پودری سختتر است، ولی با توجه به قیمت مناسب این چسب ها، برای پروژه های بزرگتر می توان از چسب قرنیز سرامیک پودری استفاده کرد.
جمع بندی
در این مقاله شما را با نحوه نصب قرنیز سرامیک با چسب آشنا کردیم. با توجه به معایب ملات سیمانی جهت استفاده برای نصب قرنیزها، پیشنهاد می کنیم که از چسب های خمیری و پودری که بر پایه سیمان هستند استفاده کنید. در صورت نیاز به خرید چسب کاشی و سرامیک پودری و خمیری و همچنین چسب رزینی یا آکواریومی برای درزگیری سرامیک ها، می توانید به سایت چسب سنتر مراجعه کرده و یا با شماره 01342244635 سفارش خودتان را در این سایت ثبت کنید.