سرامیک به عنوان یک محصول کورهای که بعد از پخت در درجه حرارت بالا به قدرت استقامت زیادی میرسد حائز اهمیت است. عموما سرامیکها یک لایه نفوذ ناپذیر دارند به طوری که در گذر زمان شرایط جوی تاثیر منفی بر روی آنها نخواهد داشت. حال به واسطه مشکلات حتی میتوان ایراداتی در حین بهرهبرداری ایجاد گردد. کنده شدن سطح لعاب دار سرامیک از روی سطح به عنوان یک معزل بزرگ به شمار میآید.
امروزه برخی از سطوح سرامیکی را میتوان به کمک چسب ترمیم سرامیک پوشش داد البته ترمیم با تدابیر و شرایط خاص امکان پذیر میباشد. نکاتی که در هنگام استفاده از آن باید مورد توجه قرار بگیرد همخوانی چسب با کاشی مورد نظر است. دربسیاری از موارد سرامیکها در قسمت لعاب به صورت پولکی از سطح کنده میشوند این امر باید به وسیله چسب ترمیم سرامیک پر و هم رنگ گردد.
عموما چسب ترمیم سرامیک از جنس اپوکسی است و خمیر رنگهای آن نیز از جنس اپوکسی هستند تفاوت این مدل از چسب با بسیاری از چسبهای دیگر قابلیت ضد آب بودن و صلبیت آن میباشد. عموما میتواند جلوی ترکهای رونده را نیز بگیرد از این رو بسیاری از سطوح سرامیکی همچون ظروف سرامیکی، قاب های سرامیکی، تجهیزات سرویس بهداشتی که از جنس سرامیک میباشد میتوان به کمک این محصول ترمیم گردد.
توجه کنید که این چسب را با نامهای چسب اپوکسی در بازار میشناسند و منحصرا محصولی به نام ترمیم چسب سرامیک وجود ندارد. از این رو در صورت نیاز به ترمیم سطوح سرامیکی حتما به مجموعه فروشگاهی چسب سنتر مراجعه بفرمائید.
دستورالعمل و شیوه اجرا
در صورتی که سطح سرامیک به صورت عمقی ترک و یا گسیخته شده باشد به راحتی میتوان دو جزء AوB را با یکدیگر به نسبت مساوی ترکیب کرد و آن را بر روی جداره گسیخته شده قرار داد.
سطوح سرامیکی از جمله محدود موادی است که برای ترمیم نیاز به مرحله سمباده کاری ندارد.زیرا این کار سطح سرامیک را شدیدا تغییر میدهد و این تغییر در مچ شدن دو سطح سرامیکی تاثیر منفی خواهد داشت.
بنابراین قبل از استفاده از محصول ابتدا سطح کار را کاملا خشک کرده سپس با استفاده از الکلهای طبی تمیز نمایید. پس از اطمینان از تمیزی سطح سرامیکی دو سطح را به چسب آغشته کنید این نکته حائز اهمیت است که در حد امکان از بیرون زدگی چسب خودداری کنید.
علت این امر نیز تردی بیش از اندازه سطوح سرامیکی است که امکان سمباده زدن و صافکاری را نمیدهد. بنابراین توصیه میکنیم که قبل از سفت شدن چسب اضافه آن را از روی سطح سرامیکی بردارید. البته میتوانید جهت بالابردن قدرت چسبندگی چسب در جدارهای که قابل رویت نیست چسبکاری را به صورت حجمی انجام دهید.
رنگ ظاهری چسبهای ترمیم سرامیک
همان طور که معرض است سرامیکها در رنگهای متنوعی در بازار یافت میشود. خمیر رنگهای اپوکسی درطیف رنگهای اصلی عمدتا در بازار وجود دارند به طور مثال خمیر رنگ سفید، مشکی، قهوه ای، کرم، سبز و آبی که عمدتا میتوان با داشتن دانش فنی ترکیب رنگها رنگ نزدیک و مناسب برای چسب ترمیم سرامیک را پیدا کرد. توجه کنید که چسب ترمیم سرامیک در رنگهای شفاف متمایل به شیری رنگ، کرم، طوسی و مشکی در بازار یافت میشود.
در صورتی که سطوح سرامیکی رنگ تیره داشته باشند میتوان از چسب سرامیکی متمایل به طوسی و مشکی استفاده کرد. و در صورتی که سطح سرامیکی آسیب دیده رنگ روشن داشته باشد از کرم یا شفاف استفاده کرد. برای انتخاب بهترین نوع چسب ترمیم سرامیک حتما توصیه میکنیم با مجموعه فروشگاهی چسب سنتر درارتباط باشید.
توجه کنید که چسب ترمیم سرامیک را با نامهای چسب اپوکسی، چسب دیرگیر و یا چسبهای دو جزئی در بازار میشناسند از این رو جهت خرید به پارامترهای
چسبندگی، قابلیت پیوند مولکولی، ضد آب بودن، قدرت پوشش بندکشی، استقامت بالا در برابر سایش و مقاومت در برابر اسیدها را جزء آیتمهای مهم است را بدانید و از فروشنده موارد اشاره شده را بخواهید.
شیوه نگهداری چسب ترمیم سرامیک
- عموما در ترمیم سرامیکها مقدار کمی از چسب مورد مصرف قرار میگیرد و حجم نسبتا بالایی از آن باید انبار شود. از این رو توجه کنید که باید دور از تماس مستقیم نور خورشید قرار بگیرد.
- در صورت باز شدن پلمپ چسب ترمیم حتما درب آن را محکم بسته و از خشک شدن خمیر چسب اپوکسی به دلایل مختلف جلوگیری کیند.
- به هیچ وجه چسب ترمیم سرامیک را بعد از ترکیب با رنگ های اپوکسی انبار نکنید.
- بازده زمانی نگهداری از آن با توجه که پایه ساختاری آن در حدود 12 ماه است. ولی این بازه زمانی میتواند افزایش نیز داشته باشد.
- چسبهای ترمیم سرامیک در صورت گذشت تاریخ مصرف در صورت خشک نشدن تا حدی مقاومتهای خاص خود را از دست میدهند. ولی ماهیت چسب از بین نخواهد رفت.
- به طور کلی تا زمانی که قالب خمیری شکل چسب حاکم است میتوان از محصول استفاده کرد .