وبلاگ

چسب پلی اورتان کفش

چسب پلی اورتان کفش Polyurethane shoe glue- چسب سنتر

چسب پلی اورتان از جمله محصولاتی است که امروزه با توجه به نوع ساختار آن در صنایع مختلفی همچون پزشکی، ساختمانی، صنعتی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از صنایع مهم که مصرف عمده‌ای در زمینه کاربرد چسب پلی‌ اورتان دارد، صنعت ساخت کفش به شمار می‌آید. به این معنی که تقریبا عمده زیره‌های باکیفیت در بازار بخش پلی‌ اورتان یا PU می‌باشند.

اما نکته مهمی که در ارتباط با کفش‌های با زیره PU مدنظر قرار دارد این است که در هنگام اتصال دو قطعه پارچه‌ای یا چرمی به زیره پلی‌ اورتانی باید چه کاری انجام داد؟

برای پاسخ به این سوال باید چند نکته را مورد توجه قرار دهیم

اول این که دو سطح به چه میزان در تماس با یکدیگر قرار دارند. در صورتی که سطح مقطع کم باشد عملا استفاده از چسب‌های پلی‌اورتان توجیه ندارد و حتما باید به روش دوختکار اتصال را انجام داد. ولی در صورتی که سطح کافی برای چسب کاری موجود بود، در این حالت با چند مرحله می توان کار را انجام داد.

توجه داشته باشید که چسب پلی‌ اورتان مناسب برای کفش به صورت تک جزئی در بازار عرضه می‌گردد. اما برای رسیدن به مقاومت بالا نیاز به یک سری مراحل اجرایی دارد که در ادامه به آن اشاره می‌گردد.

مزایای چسب پلی اورتان کفش- چسب سنتر

مزایای چسب پلی اورتان کفش- چسب سنتر

آماده سازی سطح کفش برای انجام چسب کاری

  1. قبل از انجام هر فرآیند چسب کاری توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که دو سطح مورد نظر حتما تمیز و عاری از هرگونه چربی و مواد زائد باشد. این حالت معمولا در هنگام تعمیر، بیشتر قابل رویت است تا هنگام تولید. از این رو قبل از چسب کاری، سطح مورد نظر را با حلال‌های مخصوص که معروف به پاک کننده‌های پلی‌اورتان هستند کاملا تمیز می‌نماییم. توجه کنید که این کار می‌تواند با حذف کامل لایه چسب‌کاری قبلی همراه باشد.
  2. پس از تمیزکاری  دو سطح با حلال پلی‌اورتان، سطح را به کمک یک دستمال کاملا تمیز نمایید. به این معنی که در فصل مشترک چسب پلی‌ اورتان نباید حتی گرد و خاک وجود داشته باشد.
  3. سطح را به چسب پلی‌اورتان آغشته نمایید. پیشنهاد می‌کنیم که چسب پلی‌اورتان را هم روی سطح زیره و هم روی لایه بالایی به صورت مجزا اعمال نمایید. البته میزان استفاده هم باید به اندازه‌ای باشد که چسب به سمت بیرون سرایت نکرده باشد.
  4. پس از چسب‌کاری نیاز به بازه زمانی داریم تا حلال چسب پلی‌ اورتان خارج شود. به عبارت دیگر چسب‌های پلی‌ اورتان برای کارایی راحت‌تر در هنگام تولید با یک حلال ترکیب می‌شوند. در صورت باقی ماندن این حلال در بین دو سطح باعث ایجاد حباب در فصل مشترک چسب می‌گردد. این کار میزان قدرت چسبندگی چسب پلی اورتان را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. از این رو بعد از چسب کاری حدودا 2 الی 3 دقیقه به چسب فرصت دهید تا رو به حالت سفتی بگذارد.
  5. دو سطح را به یکدیگر متصل نمایید و آن را زیر دستگاه پرس قرار دهید. حال اگر این کار را در منزل انجام می‌دهید از یک جسم سنگین برای این کار استفاده کنید.
  6. برای بازخورد بهتر توصیه می‌کنیم این بازه زمانی را تا 24 ساعت انجام دهید تا زنجیره پلیمری چسب پلی‌ اورتان به خوبی اتفاق بیفتد و اتصال محکم‌تر حاصل گردد.
کاربرد چسب پلی اورتان کفش- چسب سنتر

کاربرد چسب پلی اورتان کفش- چسب سنتر

نکته:

شاید این پرسش همواره وجود داشته باشد که چرا چسب‌کاری تعمیراتی نسبت به چسب‌کاری کارخانه‌ای در بازه زمانی زودتری خراب می‌شود و مجددا نیاز به چسب‌کاری وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید یک محصول جدید را معرفی کنیم که در حین تولید کفش‌های با زیره پلی‌اورتان از آن استفاده می‌گردد.

استفاده از دزمادور در چسب پلی‌ اورتان

درواقع دزمادور یک هاردنر و سخت کننده قوی برای چسب‌های پلی‌اورتان به شمار می‌آید که می‌تواند قدرت چسبندگی چسب را دو چندان نماید. عموما درصد مصرف این محلول 0.1 درصد وزن چسب می‌باشد، که بعد از ترکیب موجب افزایش قدرت چسبندگی شده و مقاومت در برابر آب را بالا خواهد برد.

از آنجایی که دزمادور به صورت بسته‌های چند لیتری در بازار عرضه می‌شود، استفاده آن در مصارف خانگی عملا امکان‌پذیر نمی‌باشد. در ثانی به دلیل فرار بودن این پرایمر احتمال عوارض تنفسی نیز در آن وجود دارد. از این رو توصیه می‌کنیم در صورت نیاز به چنین کیفیتی، اکیدا این فرآیند را در منزل انجام ندهید.

چسب‌های مختلفی در بازار با پایه پلی‌ اورتان وجود دارد که می‌توان به چسب‌های شرکت پارس همچون PU9009 و 5555 اشاره نمود.

همان‌طور که اشاره شد استفاده از برخی افزودنی‌ها به عنوان هاردنر و یا سخت کننده در ساختار مایع چسب پلی‌ اورتان می‌تواند استقامت و کیفیت اتصال را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد. این امر در برخی از مقالات علمی نیز اشاره شده است.

برای یک اتصال مناسب، علاوه بر استفاده از چسب‌های پلی اورتان تک جزئی به نکات زیر نیز توجه نمایید

  1.   آماده سازی مکانیکی بر روی سطوح پلی اورتانی (زیره کفش) و رویه سطوح پلی اورتانی (که عمدتا چرم طبیعی و یا چرم مصنوعی می‌باشد).
  2. حتما از پایه چسب‌های پلی اورتان استفاده گردد.
  3. قبل از چسب کاری، پرایمر چسب پلی اورتان بر روی آن اعمال گردد.
  4. استفاده از افزودنی‌های همراه با چسب پلی اورتان می‌تواند قدرت چسبندگی دو سطح را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد.
  5. در نهایت عمل آوری چسب که نیاز به بازه زمانی و پرس بر فشار بر روی دو سطح خواهد داشت.
استفاده از چسب پلی اورتان کفش- چسب سنتر

استفاده از چسب پلی اورتان کفش- چسب سنتر

راهنمای خرید

در صورت نیاز به خرید چسب‌های پلی اورتان و حلال‌های آن می‌توانید با فروشگاه تخصصی چسب سنتر در ارتباط باشید. این مجموعه هم در زمینه فروش محصولات با پایه پلی اورتان و هم در زمینه مشاوره‌های اجرایی می‌تواند پاسخگوی مخاطبین محترم باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *