وبلاگ

راه های ترمیم سنگ شکسته ساختمان با چسب سنگ

ترمیم سنگ شکسته

سنگ یکی از زیباترین قسمت‌های داخلی و خارجی ساختمان به حساب می‌آید. سنگ ها در عین زیبایی بسیار شکننده هستند. امروزه افراد ترجیح می‌دهند برای ترمیم سنگ شکسته وقت زیادی صرف نکنند و برای این کار بیشتر از رنگ ها استفاده می‌کنند که نتیجه جالبی نیز نخواهد داشت.

تعمیرات این چنینی اگرچه در نگاه اول ارزان و سریع به نظر می‌رسد اما به دلیل اینکه کیفیت و دوام زیادی نخواهد داشت، سریع ازبین می‌رود و در این صورت باید هزینه دیگری نیز پرداخت کنید.

در این مقاله قرار است روش های ترمیم سنگ های شکسته ساختمان را طوری به شما آموزش دهیم که خودتا در خانه و کمترین وسایل بتوانید به صورت اساسی این کار را انجام دهید.

ترمیم سنگ شکسته با چسب سنگ

برای آموزش ترمیم سنگ شکسته با چسب سنگ ابتدا باید بدانید چسب سنگ چیست؟

چسب سنگ یکی از پرمصرف‌ترین چسب های ساختمانی است. این چسب دو جزئی و برپایه رزین اپوکسی یا پلی استر می‌باشد و در تمامی مراحل ساختمان سازی مخصوصاً نصب سنگ نما کاربرد دارد.

اگر پایه این محصول رزین اپوکسی باشد، شاهد مقاومت و پایداری بسیار بیشتری نسبت به نوع پلی استری آن هستیم. چسب سنگ یک ملات بر پایه اپوکسی است که برای چسباندن قطعات بزرگ و اجزای سخت استفاده می‌شود.

ترمیم سنگ شکسته

یکی از مهم ترین ویژگی های چسب سنگ که باعث افزایش کارایی و کیفیت آن می‌شود، مقاومت و استحکام این محصول در برابر عوامل مخربی مانند ناپایداری جوی و تغییرات محیطی، نفوذ آب، سرمای شدید و دمای بالا می باشد. این محصول پس از استفاده و خشک شدن می‌تواند مقاومت خود را در دمای بین صفر تا مثبت شصت درجه سانتیگراد حفظ کند.

از دیگر ویژگی‌های این محصول این است که فرقی نمی‌کند در چه دمایی و در چه فصلی از سال استفاده شود.

انواع چسب سنگ

چسب سنگ انواع مختلفی دارد از جمله:

  • ماستیک: ماستیک یک نوع ماده چسبنده مبتنی برا آب است که به راحتی تمیز می‌شود و قابل استفاده در مناطق خشک است.
  • اپوکسی: اپوکسی معروف‌ترین چسب ساختمانی است که معمولا دو یا سه جز دارد و قبل از استفاده باید باهم ترکیب شوند. چسب اپوکسی همیشه راهکاری برای تعمیرات ساختمانی به حساب می‌آید و مقاومت فشاری بالایی دارد. این چسب دارای انواع مختلف از برندهای متفاوت می‌باشد.
  • چسب خمیری: چسب های خمیری انواع دیگری از چسب های ساختمانی هستند که به صورت آماده در بسته بندی قرار گرفته‌اند.
  • و …

ترمیم سنگ های شکسته

برای ترمیم سنگ شکسته ابتدا باید به نوع سنگ دقت کنید! تفاوت ظاهری و ساختاری سنگ ها باعث می‌شود تا به چسب های متفاوتی نیاز پیدا کنند. برای مثال سنگی مانند مرمر که زیبا و گران قیمت است باید با چسب های شفاف ترمیم شود. چسبی که برای ترمیم سنگ مرمر مناسب است چسب رزین اپوکسی است.

سنگ دیگری که برای چسباندن و ترمیم آن به چسب های قوی و مستحکم نیاز دارید، سنگ گرانیت است. این نوع سنگ به دلیل کاربردهایی که دارد بیشتر از دیگر سنگ ها در معرض آسیب است و چسباندن آن نیز نیازمند صرف دقت و زمان است!

انواع چسب سنگ برای ترمیم سنگ های آسیب دیده

  • چسب سنگ مگاپوکسی: این نوع چسب یکی از بهترین انواع چسب سنگ برای ترمیم سنگ ها می‌باشد. در دو نوع بی رنگ و سفید موجود است و شفاف بودن آن باعث می شود تا برای ترمیم سنگ مرمر نیز مناسب باشد. با انعطاف پذیری بالای این چسب دیگر نگران شکسته یا آسیب سنگ خود نباشید.

  • چسب سنگ مگاتایت: این نوع چسب سنگ در دونوع زودگیر و دیرگیر موجود می‌باشد و در صنایع ساختمانی برای مصارفی همچون چسب سنگ، چسب اسکوب و چسب سنگ اسلب مناسب است. این چسب پس از خشک شدن مقاومت بالایی در مواجه با اسید، آب، طوربت، نور خورشید و … دارد.

  • رزین اپوکسی: رزین اپوکسی یک مایع شفاف و بی رنگ است که می‌تواند روکشی سخت و مقاوم و البته بدون حباب ایجاد کند. این رزین قابلیت ترکیب با رنگ را نیز دارد و برای چسباندن سنگ های گران قیمت مانند مرمر مناسب است.

  • چسب جلاسنج: نوعی چسب سنگ دوجرئی و برپایه پلی استر است. البته این چسب برای مصارف سنگین پیشنهاد نمی‌شود.

  • چسب سنگ راگا: این چسب دوجزئی و برپایه پلی استر و کاربردی آن در چسباندن سنگ به سنگ، سنگ به سیمان و چنین مواردیست. قدرت چسبندگی بالا و مقاومت زیادی دارد. برای چسباندن سنگ های شکسته و آب بندی نیز مناسب است.

حال نوبت آن رسیده که به سراغ نحوه ترمیم سنگ شکسته یا آسیب دیده توسط این نوع چسب ها برویم:

چسباندن سنگ های آسیب دیده

وقتی تصمیم می‌گیرید سنگی را ترمیم کنید، پس از انتخاب چسب مناسب باید نکات زیر را رعایت کنید:

ترمیم سنگ شکسته

  1. ابتدا هر دو سطحی که قرار است بهم متصل شوند را سنباده بزنید و با یک پارچه آن را تمیز کنید.
  2. تهویه محیط را بررسی کنید زیرا چسب های سنگ گازی که برای تنفس مضر است را ایجاد می کنند.
  3. حالا سطح کار را کاملاً تمیز کرده و لباس و عینک مخصوص بپوشید.
  4. قبل از استفاده از چسب، روش استفاده ای که روی جعبه آن درج شده را مطالعه و طبق آن پیش بروید، اما به طور کلی نیز روش زیر را می‌توانید استفاده کنید:
  5. در صورت استفاده از اپوکسی دو جزئی، قسمت ها را طبق دستورالعمل جعبه و مقدار مشخص شده، با یکدیگر ترکیب کنید و مقدار لازم چسب را روی قسمت شکسته شده بزنید.
  6. کمی صبر کنید تا چسب خود را بگیرد.
  7. اگر از رنگ چسب خوشتان نمی‌آید و از چسبی استفاده می‌کنید که قابلیت رنگ پذیری دارد، آن را رنگ کنید.
  8. پس از خشک شدن چسب، اگر مقداری از آن از شکاف چسبانده شده بیرون زده و اضافه است، آن را با سنباده جدا کنید.
  9. می‌توانید پس از آن از واکس سنگ نیز برای صیقلی کردن سنگ ها استفاده کنید.

سخن آخر

در آخر لازم است بگوییم که سنگ های ساختمانی با اینکه گران قیمت و زیبا هستند اما در عین حال شکننده و حساس نیز هستند و باید به نصب و ترمیم آنها دقت کنید.

امروزه چسب سنگ یکی از ساده و سریع ترین روش های ترمیم سنگ شکسته یا آسیب دیده است. استفاده صحیح از این چسب ها می‌تواند عمر سنگ شما را افزایش داده و از زیبایی آن نیز چیزی کم نکند!

برای مشاوره خرید بهترین چسب سنگ موجود در بازار و پشتیبانی درباره نحوه استفاده از آن می‌توانید با کارشناسان فروشگاه چسب سنتر در ارتباط باشید. همچنین اگر شما نیز چسبی را می شناسید که برای تعمیرات سنگ های شکسته مناسب است آن را در کامنت ها با ما به اشتراک گذارید.

 

4 دیدگاه در “راه های ترمیم سنگ شکسته ساختمان با چسب سنگ

  1. مهین سرداری گفت:

    درود
    کدوم چسب رقیق ترو روان تر هست و بهتر بین ترک های پله های سنگی نفوذ میکنه و مناسب تر هست ؟

    1. با توجه به این مشخصه ها ، میتونیم چسب اپوکسی ورساتایل 2020 رو معرفی کنیم

  2. جاوید اژدری گفت:

    ظهرتون بخیر. این چسب های ترمیم سنگ برای ترمیم سنگ های جواهراتی ام مناسبه؟ یا فقط برای کاشی و سرامیکه

    1. سلام
      چسب اپوکسی مگ برای این کار عالیه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *