آیا استفاده از چسب هبلکس به جای چسب کاشی امکانپذیر است؟ برای بررسی این موضوع بهتر است که ویژگیهای هر دو نوع چسب بررسی شود تا جایگاه ایدهآل هر یک از این چسبها به طور دقیق مشخص گردد. در مورد چسبهای کاشی پودری میتوان گفت این محصولات از مواد پایهای مانند سیمان و ترکیبات پلیمری ساخته شدهاند که بعد از اختلاط با آب سبب تولید انواع مدل های و یا گرید های چسب میشود که کیفیت انواع چسب کاشی بسته به میزان تنوع و حجم پلیمر بکار رفته از هم متمایز می گردد.
از سوی دیگر چسب هبلکس نیز با عنوان یک محصول چسباننده مطرح است. با این تفاوت که محصولات پلیمری موجود در چسب هبلکس به مراتب کمتر از چسب کاشی پودری میباشد. البته این حالت به صورت عمومی قابل دفاع است. به این معنی که برخی از چسبهای بلوک هبلکس که دارای ویژگیهای خاص هستند، جهت اتصال دو قطعه بتنی بکار میروند. با این حال به نظر میرسد تنوع مواد پلیمری در چسبهای کاشی در مقایسه با چسب هبلکس بیشتر است.
پلیمرهای موجود در چسب هبلکس و چسب کاشی پودری
آیا استفاده از چسب هبلکس به جای چسب کاشی ممکن است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال ابتدا باید با پلیمرها و ترکیبات موجود در هر یک از چسبها آشنا شوید. عمده مواد پلیمری موجود در چسب هبلکس میتواند پلیمرهای وینیل استات، پلیمرهای سیگان، آب و مواد پر کننده و نیز برخی افزودنیهای دیگر باشد.
این در حالی است که چسبهای کاشی از پلیمرهای اکریلیک، پلیمرهای ویلین استارت و پلیمرهای لاتکس تشکیل شده است. با توجه مواد اشاره شده میتوان گفت که محصولاتی همچون چسب هبلکس و چسب کاشی پودری در برخی مواد و موارد مشابهت دارد و در برخی دیگر خیر. البته این اتفاق به واسطه نوع عملکرد دو چسب میباشد.
استفاده از چسب هبلکس به جای چسب کاشی
مقایسه عملکرد چسب هبلکس و چسب کاشی
استفاده از چسب هبلکس به جای چسب کاشی نیازمند شناخت عملکرد صحیح هر یک از این دو نوع چسب است. همانطور که میدانید تنوع چسبهای کاشی با توجه به انواع متفاوت کاشی، بیشتر از چسب بلوک هبلکس میباشد. در واقع عملکرد چسب هبلکس در اکثر نقاط با پارامترهای مشخص همراه است.
این در حالی است که چسب کاشی دارای عملکردهای متفاوتتری است. از این رو تنوع چسب کاشی پودری در مقایسه با چسب هبلکس بیشتر خواهد بود. چسبهای کاشی باید برخی از خواص مکانیکی را در اجرا بهبود بخشند. در حالی که چسبهای هبلکس برای چنین تنشهایی طراحی نشده است.
از سوی دیگر سطوح اجرایی چسب بلوک هبلکس دارای جذب آب بالایی است. به همین دلیل میزان اتصال (در گیری دو سطح)در آنها به مراتب بیشتر از چسب کاشی میباشد. این امر موجب میشود تا میزان پلیمر مصرفی در چسب هبلکس نسبت به چسب کاشی کاهش پیدا کند.
چسب کاشی پودری شیمی ساختمان BK2F
از طرفی چسبهای هبلکس دارای سیلیس شکریتر نسبت به چسبهای کاشی هستند. با این حال ضخامت اجرایی هر دو نوع چسب بین 3 میلیمتر تا 7 میلیمتر پاسخگو است. چسب هبلکس نیاز به قابلیت آب بندی ندارد. مگر به سفارش کارفرمایان، که در چنین شرایطی شرکت تولید کننده میتواند قابلیت آب بندی را نیز به ملات اضافه کند. ولی در چسبهای کاشی و سرامیک پودری داشتن قابلیت آب بندی نسبی وجود دارد. جهت افزایش استحکام چسب هبلکس و برای چسب کاشی پودری میتوان از چسب بتن استحکامی استفاده کرد.
استفاده از چسب بتن استحکامی در چسب هبلکس
استفاده از محصولی مانند چسب بتن میتواند میزان چسبندگی چسب هبلکس را افزایش دهد. نکتهای که در هنگام استفاده از چسب بلوک هبلکس به جای چسب کاشی پودری باید مورد توجه قرار گیرد این است که برخی کارفرمایان جهت افزایش کیفیت چسب هبلکس از چسب چوب استفاده میکنند.
باید دقت کرد این کار زمانی قابل قبول است که شرکت سازنده توصیه کند، در غیر این صورت استفاده از چسب چوب به عنوان ساختاری پلیمری که بتواند چسبندگی را با حفظ مقاومت ملات چسب هبلکس را افزایش دهد، را میتوان ناچیز و در اکثر موارد موقتی دانست.
علت این امر به دلیل ساختار pva چسب چوب است که پایداری مناسبی را در برابر تماس مستقیم با آب و نور خورشید نخواهد داشت. در واقع چسبهای چوب برای مقاومت در برابر چنین مواردی طراحی نشده است. نکته دیگری که در هنگام استفاده از چسب هبلکس به جای چسب چوب باید رعایت شود، آغشته کردن سطح قرارگیری ملات چسب هبلکس به آب میباشد. در واقع بهتر است قبل از ملات ریزی روی بلوک هبلکس را به آب آغشته کرد. این کار خصوصا زمانی حائز اهمیت است که بلوک هبلکس اتوکلاو شده نباشد و از خود خاکه پس دهد.
چسب کاشی و سرامیک پودری خاکستری تاوکس
روش تشخیص بلوک هبلکس اتوکلاو شده و نشده
به عبارتی یکی از راههای تشخیص بلوک هبلکس اتوکلاو شده با هبلکس اتوکلاو نشده، میزان گرد و خاک موجود بر روی سطح بلوک است. این امر گویای عدم اجرای فرایند اتوکلاو در بلوکهای هبلکس میباشد. این در حالی است که بسترسازی سطح کاشی کاری نیاز به مرطوب کردن سطح ندارد (البته در صورت انجام این کار، کیفیت نهایی کار افزایش خواهد یافت).
سطح زیرین کار کاشی کاری را میتوان با آغشته کردن یک لایه چسب بتن به عنوان پرایمر، بهبود بخشید. با توجه به نکات اشاره شده در مورد چسب هبلکس و چسب کاشی میتوان ادعا کرد که در کل نوع کاربری این چسبها با یکدیگر متفاوت میباشد و در صورت استفاده از چسب هبلکس به جای چسب کاشی، برای اتصال کاشیها به هم ممکن است مقاومت کافی حاصل نشود. از سوی دیگر مصرف چسب کاشی در اتصال بلوکهای هبلکس نیز میتواند توجیه اقتصادی نداشته باشد. در صورتی که این سوال در ذهن شما ایجاد شده است که “آیا چسب هبلکس سفت شده قابل استفاده است؟” حتما به مقاله لینک شده مراجعه کنید.
سلام بخشیبد استفاده از چسب هبلکس به جای چسب کاشی در صورتیه که به چسب هبلکس دسترسی نداریم؟
کمی فرمولاسیون این دو چسب متفاوت هست و برای زمانی که جا میمونید چاره ای جز این نیست