چسب نواری یکی از چسب های پرکاربرد است که بلا استثنا در هرخانه ای یافت می شود. این نوع چسب از پارچه ساخته و با پلی اتین پوشانده شده است. چسب نواری انواع مختلفی دارد که در برابر آب، حرارت، الکتریسته و … مقاوم است و هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند.
تنوع طرح و رنگ این چسب بسیار زیاد بوده و آسیبی به شیای که قصد دارید آن را بچسبانید یا محل مورد نظر نمی رساند.
ترکیب و نوع چسب های نواری چیست؟
چسب های نواری شامل یک پوشش حامل هستند که می تواند جنس متفاوتی داشته باشد. همچنین یک ماده چسبنده نیز روی این پوشش اعمال می شود که انواع مختلفی هم دارند.
- چسب های حساس به دما: این نوع نوار چسب نیاز به منبع حرارتی دارد تا به محل مورد نظر بچسبد. دمای مورد نیاز برای چسباندن این نوع چسب 180 درجه فارنهایت یا بالاتر است.
این نوع چسب برای سطوحی که ذاتا خاصیت چسبندگی کمی دارند نیز مناسب است. به عنوان مواد لاستیکی یا پلاستیکی مانند EPDM، PU و PVC. حامل یا پوشش این نوع چسب بسته به محل استفاده می تواند متغیر و متنوع باشد.
- چسب های حساس به فشار: پرمصرف ترین نوارهای چسب موجود در بازار، چسب های حساس به فشار یا PSA هستند که می توانند در محیط معمولی در دمای اتاق و در حالت خشک باند شوند.
میزان چسبندگی این نوع چسب به سطوح مختلف زیاد است و تنها با فشار انگشت به نقطه مورد نظر می چسبند. این نوع چسب های نواری به هیچ محرکی برای چسبیدن نیاز ندارند دمای مناسب آنها بین 59 تا 95 درجه فارنهایت می باشد. دمای بالاتر از این حد ممکن است اثربخشی چسب را کاهش دهد.
- چسب های فعال آبی: چسب های فعال آبی یا نوار لاستیکی یک ماده چسبنده است که روی درب یا درب کاغذ کرافت قرار می گیرد. از اسم این چسب می توان متوجه شد که با وجود رطوبت فعال می شود.
این نوع چسب معمولاً کاملاً خشک است و چسبندگی کمی دارد یا اصلاً چسبندگی ندارد. چسب اکتیو آبی یا WTA یک چسب ارزان قیمت با چسبندگی بالا است.
- چسب های پهن بسته بندی:
این نوع نوار چسب از پلاستیک و BOPP ساخته شده و بیشتر برای درزبندی کارتن استفاده می شود. از نظر اندازه بزرگتر از سایر انواع نوار هستند.
- چسب های بوم:
این نوار چسب از پلی اتیلن ساخته شده و نیازی به حرارت ندارد. برای استفاده کافی است آنها را با فشار کم در محل مورد نظر بچسبانید. ضخامت بالا و چسبندگی بالا در کنار مقاومت پارگی بالا از جمله ویژگی های عالی این محصول می باشد. بیشترین کاربرد این چسب ها برای آب بندی آرماتورها و اتصال سیم و کابل به زمین می باشد.
- چسب های کاغذی:
این چسب ها نیز از خانواده بزرگ نوار چسب هستند. ویژگی اصلی این چسب ها نسبت به انواع دیگر این است که برای پوست مضر نیستند. بنابراین، آنها به طور گسترده ای برای کاربردهای پزشکی استفاده می شوند. یکی دیگر از کاربردهای این نوارهای چسب، صنعت نقاشی است.
این نوارهای خود چسب جزو پرکاربردترین انواع در صنعت هستند. صنایع خودروسازی، صنایع عایق کاری، صنایع لوازم خانگی و برخی دیگر از نوارهای چسب فویل آلومینیومی استفاده می کنند. این چسب با توجه به نیاز مشتری در سایزهای مختلف تولید و عرضه می شود.
- چسب های دو طرفه:
با این نوع نوار چسب، هر دو سطح روکش با مواد چسبنده پوشانده می شود. رایج ترین کاربرد این نوار چسب، اتصال دو جسم به یکدیگر است بدون اینکه نقطه اتصال قابل مشاهده باشد.
این نوع چسب ها به دو دسته نازک و صخیم تقسیم میشوند. هملنطور که ممکن است حدس زده باشید چسب نازک دو طرفه بیشتر برای کاربردهای ظریف و اتصالات سبک به کار میرود، اما نوع ضخیم آن برای اتصالات سنگین تر استفاده می شود.
- نوار چسب بی اثر:
از آنجایی که پس از برداشتن این محصول از سطحی که به آن چسبیده شده، اثری باقی نمی ماند، به آن بی اثر می گویند. این چسب ها استحکام باند بسیار بالایی دارند. به دلیل بی اثر بودن برای استفاده روی شیشه مخصوصا در بسته بندی مناسب هستند.
- چسب های برق:
همه ما از این نوع نوار استفاده کرده یا حداقل دیده ایم. متریال سقف آنها بیشتر پلاستیک و وینیل است و در رنگ های مختلفی وجود دارد. البته از رنگ مشکی آن بیشتر استفاده می شود. از این نوار چسب برای عایق کاری سیم های برق و تلفن استفاده می شود.
- چسب لوازم تحریر:
این چسب ها که به نوار چسب 18 میلی متری نیز معروف هستند، کاربردهای زیادی دارند. این نوع از نوارهای چسب به طور گسترده در ادارات، مدارس و مصارف خانگی یافت می شود.
کیفیت چسب نواری به چه چیزی بستگی دارد؟
کیفیت چسب های نواری به سه فاکتور مهم بستگی دارد:
- صخامت مواد چسبنده موجود در چسب نواری: هرچه لایه مواد چسبنده روی چسب نواری ضخیم تر باشد، این چسب قدرت چسبندگی بالاتر و در نتیجه کیفیت بیشتری دارد.
- صخامت روکش نوار: وقتی پوشش یا همان روکش چسب نواری صخیم تر باشد، قطعا کیفیت و مقاومت بیشتری خواهد داشت.
- رزین باکیفیت: استفاده از رزین باکیفیت در چسب نواری، قدرت چسبندگی را افزایش داده و در نهایت موجب کیفیت بیشتر آن می شود.
بهتر است چسب نواری را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید تا چسبی که برای فعالیت خودتان مناسب است را به شما تحویل بدهند.
کلام آخر
نوار چسب یکی از چسب های حساس به فشار است که در انواع مختلفی تولید می شود. این نوع چسب پوشش بسیار خوبی دارد که روی نوار چسب می باشد. این بند نیز از مواد مختلفی ساخته شده است. سهولت و قیمت مناسب این چسب ها باعث شده تا امروزه به محصولاتی پرکاربرد در زندگی مردم تبدیل شوند.
البته تاریخچه این چسب ها به هزاران سال قبل برمی گردد. مصریان باستان از اولین مردمانی بودند که از رزین و موم برای چسباندن مواد مختلف استفاده کردند. این محصول تنوع زیادی دارد و ما سعی کردیم در این مقاله به بخشی از انواع و کابردهای آن اشاره کنیم.
برای انتخاب نوع مناسب نوار چسب، باید با توجه به فضای مورد استفاده و نوع استفاده خود تصمیم بگیرید که آیا یک نمونه معمولی برای کار شما کافی است یا بسته به فضای کاری به چسب های با کارایی بالاتر نیاز دارید.
چسب سنتر انواع مختلف چسب های نواری را به صورت عمده و تکی برای شما فراهم کرده، در صورت نیاز می توانید محصول مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید.
چسب نواری بی اثر رو میتونیم توی شیشه خونه استفاده کنیم؟
سلام، بله، بستگی داره چه مصرفی بکنید، چسب بی اثر روی تمامی سطوح صاف می چسبه