وبلاگ

رزین اپوکسی چیست؟ + معرفی بهترین رزین های بازار و امکان خرید آن

اگر بخواهیم پاسخ این سوال را بدهیم که رزین اپوکسی چیست باید بگوییم اپوکسی نوعی رزین است که عملکرد آن بهبود یافته است. در واقع اپوکسی نوعی چسب به شکل مایع است. اپوکسی ها دوجزئی و سه جزئی می باشند که یک جزء رزین، یک جزء هاردنر یا سخت کننده و در نوع سه جزئی، جزء سوم فیلر می باشد که در بعصی موارد نقش پر کننده و در بعضی موارد نقش رنگ دهنده و یا هردو نقش با هم می باشد. زمانی که هاردنر با رزین اپوکسی ترکیب می شود، فرایند پلیمریزاسیون شروع می شود و این فرایند تا آخرین تشکیل زنجیره پلیمری ادامه خواهد یافت.

ویژگی های مهم رزین اپوکسی

رزین اپوکسی که به پلی پوکساید هم معروف است شامل گروه های پوکساید می باشد که مقاومت گرمایی بسیار بالا، قدرت چسبندگی بسیار قوی و مقاومت شیمیایی بالایی دارند. اپوکسی یکی از بهترین انواع چسب موجود در بازار برای کاربردهای صنعتی می باشد. این چسب بر روی فلزات اتصالات بادوامی را ایجاد می کند. قدرت شیمیایی بالای این چسب باعث می شود خاصیت درزگیری نیز داشته باشد و بتواند جایگزین خوبی برای جوشکاری و پرچ محسوب شود. پوشش اپوکسی فرسوده نمی شود و به همین دلیل برای محافظت از بسیاری از لوازم مهم که ممکن است دچار زنگ زدگی شوند استفاده می شود( در سازه ها و اسکلت فلزی). هاردنر یا ماده سخت کننده رزین در کیفیت آن نقش مهمی دارد. به طور کلی دستورالعمل های متفاوتی برای پخت وجود دارد اما یکی از پرکاربردترین آنها ترکیب پلی آمید و آمید می باشد. یکی دیگر از فاکتورهای مهم در سخت شدن رزین دما است. گرما باعث سرعت بخشیدن به پخت و سخت شدن رزین می گردد اما سرما این فرآیند را کند می کند. به همین دلیل در موقعیت هایی که لازم است رزین زمان بیشتری به صورت سخت نشده باقی بماند می توانیم آن را در دمای پایین نگهداری نماییم.  

رزین شفاف

رزین اپوکسی شفاف نوعی رزین است که بدون رنگ بوده و درجه سمیت کمتری نسبت به دیگر اپوکسی ها دارد. این رزین در برابر هوا فرسوده نمی شود و دارای مقاومت شیمیایی بسیار بالایی است. اپوکسی شفاف بسیار براق بوده و می توان از آن در کارهای هنری و ساخت بدلیجات و قطعات رزینی استفاده نمود. همچنین در صنایع لمینت و کامپوزیت و بسیاری موارد دیگر می توان از این نوع رزین بهره برد.

مزیت های رزین اپوکسی چیست؟

رزین اپوکسی نسبت به دیگر چسب ها مزایای بسیاری دارد. این رزین می تواند فضاهای خالی را پر کند. در برابر آب مقاوم بوده و به اکثر سطوح می چسبد. در صنعت قایق سازی از این رزین استفاده های بسیاری می شود. برای ایجاد ساختاری ضدآب و سبک می توان از رزین اپوکسی استفاده کرد. حتی برای مصارف خانگی نیز می توانید از رزین اپوکسی کمک بگیرید.
کفپوش رزینی

کفپوش اپوکسی

ساختار شیمیایی هاردنر تاثیر زیادی در سخت شدن رزین دارد. برای مصارف خانگی یا کارهای کوچک می توانید از رزین اپوکسی های یک دقیقه‌ای کمک بگیرید اما اگر می خواهید دوام و استحکام رزین بیشتر شود بهتر است از رزین هایی استفاده کنید که زمان بیشتری برای سخت شدن احتیاج دارند. به طور کلی رزین اپوکسی در صنایع مختلف مانند خودروسازی و انواع هنرها استفاده می شود. این ماده می تواند در شیشه، فلز، چوب و پارچه مورد استفاده قرار گیرد.    

کاربردهای رزین اپوکسی چیست؟

در صورتی که بخواهید بدانید کاربرد رزین اپوکسی چیست باید بگوییم یکی از کاربردهای مهم رزین اپوکسی استفاده از آن به عنوان چسب می باشد. همچنین در رنگ آمیزی، درزگیری، جواهرسازی و تعمیرات نیز میتوان از رزین اپوکسی استفاده کرد. برای ساخت کفپوش برخی کارخانه ها می توان از این ماده به دلیل مقاومت بسیار بالا بهره برد. در مراکز بهداشتی نیز برای ایجاد یک کفپوش مناسب و آنتی باکتریال از رزین اپوکسی استفاده می کنند. گاهی اوقات برای استحکام بخشی بیشتر به برخی سنگ های تزیینی از این ماده کمک می گیرند.  

سخت شدن رزین

اصولاً فرایند پخت رزین اپوکسی بدین صورت است که ابتدا سفت شده و شکل چسبناکی پیدا می‌کند. به این حالت ژل تایم می گویند. در مرحله نهایی رزین اپوکسی به صورت کامل سخت شده و می توان آن را با کمک سنباده و پولیش فرم داد. اگر می خواهید به رزین پیچ و مهره اتصال دهید باید صبر کنید تا ۷ روز بگذرد و مقاومت رزین کامل شود.
زیور آلات رزینی

زیور آلات رزینی

به طور کلی به زمان واکنش شیمیایی رزین با هاردنر curing time یا زمان پخت می گویند. اگر رزین اپوکسی با هاردنر ترکیب شود و بر روی ماده دیگری قرار گیرد به راحتی نمی توان آن را جدا نمود. رزین اپوکسی در حالت عادی شکل مایع دارد اما وقتی با هاردنر مخلوط شود جامد می شود. برای پاک کردن رزین می توان از روش های مختلف مانند مواد شیمیایی، گرما دادن به رزین و یا انجماد آن استفاده نمود. جهت تمیز کردن رزین به روش گرما دادن، سطحی که رزین روی آن ریخته شده است را به استون آغشته نموده و اجازه دهید یک ساعت بگذرد. توجه داشته باشید که استون سطح مورد نظر شما را مخدوش نکند. برای اثربخشی بیشتر می توانید لکه رزین را قبل از آغشته نمودن به استون با یک سشوار صنعتی گرم کنید. بهتر است سشوار را به حالت دورانی روی لکه رزین بچرخانید. همچنین به این نکته توجه کنید که اگر سطح شما پلاستیکی یا چوبی است با حرارت بالای سشوار نسوزد. بعد از نرم شدن رزین میتوانید آن را به کمک یک کاردک پلاستیکی جدا نمایید. اگر رزین هنوز سفت بود می‌توانید مراحل گرم کردن را به مدت طولانی تری انجام دهید.

عوامل موثر بر قیمت رزین

قیمت رزین اپوکسی به متغیرهای زیادی بستگی دارد. این قیمت به صورت روزانه در نوسان است. یکی از عواملی که بر روی قیمت رزین اپوکسی تاثیر دارد قیمت ارز و دلار می باشد. هر کالا که احتیاج به واردات آن در کشور وجود دارد تحت تاثیر قیمت ارز قرار می گیرد. رزین اپوکسی از کشورهایی مانند چین، کره، ایتالیا و آلمان وارد می شود. تولیدات داخل مانند چسب های اپوکسی نیز از همین رزین های وارداتی ساخته می شوند. همچنین برند شرکت و کشوری که رزین را از آن خریداری می کنیم در تعیین قیمت تاثیر گذارند. کیفیت رزینی که در کشورهای مختلف تولید می‌شود متفاوت است و به همین دلیل قیمت آن نیز متغیر میباشد. همچنین در ریزن های اپوکسی تزئیناتی نوع رزین یعنی شفاف یا غیر شفاف بودن آن بر روی قیمت آن اثر می گذارد. رزین های شفاف نسبت به سایر گزینه ها قیمتی متفاوت دارند. از دیگر عوامل مهم تاثیرگذار بر روی قیمت رزین اپوکسی میزان عرضه و تقاضای آن در کشور می باشد.
هنر رزین

هنر رزین

رزین اپوکسی از نظر کاربرد و نوع خشک شدن و پایه تشکیل دهنده به ۵ دسته پلی استر، اپوکسی، وینیل استر و سایر رزین ها دسته بندی می شود. اگر بخواهیم که رزین را از نظر اجزای تشکیل دهنده دسته بندی کنیم به رزین های تک جزئی و چند جزئی دسته بندی می شوند. رزین های تک جزئی در مجاورت هوا خیلی سریع خشک می شوند. از آن‌ها بیشتر برای براق نمودن سنگ ها استفاده می شود. نوع چند جزئی رزین نیاز به ماده مکملی برای خشک شدن دارد و از آنها می توان برای کارهای حجمی استفاده نمود.
بهترین های رزین
انواع رزین و حلال رزین با کیفیت موجود در چسب سنتر

رزین سنگ آنتیک ترک استاد turk star

147,000 تومان
  • حجم 1 لیتر
  • جهت محافظت سطح سنگ
  • محافظت پوشش سطح سنگ در مقابل تایش پرتور های نور خورشید
  • جلوگیری از ایجاد شوره در سطح سنگ
  • جلوگیری از یخ زدن سنگ در دمای بسیار پایین
  • جلوگیری ازنفوذ رطوبت در سطح سنگ و انتقال آن به دیوار پشت آن
  • بدون نیاز به حلال
قابل استفاده برای هر نوع سنگ از قلیا تراورتن، آنتیک، لایم، مالون و سطوح آجر، سفال و سیمان

رزین اپوکسی دوجزئی شفاف غلیظ ECO Art clear epoxy 750gr

4,300,000 تومان
  • پایه: اپوکسی
  • وزن رزین اپوکسی: 500 گرم
  • وزن هاردنر اپوکسی: 250 گرم
  • رنگ: بی رنگ و شفاف
  • قابلیت ایجاد روکش سخت و شفاف
  • ساخت حجم شیشه شفاف و بدون حباب
  • قابلیت ترکیب با رنگ مخصوص

سوپر حلال رزین اپوکسی غیر استونی Epoxy resin cleaner 20ml

650,000 تومان
  • حلال غیر استونی
  • رنگ: بی رنگ و شفاف
  • حجم: 20 میلی لیتر
  • حلال رزین اپوکسی
  • حلال رزین پلی اورتان
  • حلال قدرتمند سیلیکون
  • حلال چسب 123

رزین سنگ سوپر ترک استار آنتی یو وی TURK STAR TS 1470 resin Super 1kg

245,000 تومان
  • حالت: مایع
  • رنگ: بی رنگ و شفاف
  • بسته بندی: بطری پلاستیکی
  • وزن: 1 کیلوگرم
  • پایه: حلال
  • مقاوم در برابر نور خورشید
  • قابل استفاده در خارج ساختمان
  • قابلیت اعمال روی سنگ آنتیک، تراورتن، بادبر، لایم استون، چرمی و مالون
  •  براق کننده سطح سنگ
  • پر کردن ترک ها و تخلل سطح سنگ
  • دارای خاصیت آنتی یو وی و بدون ایجاد لکه و زردی
  •  محافظت سطوح خارجی در مقابل یخ زدگی و خرد شدن در برابر سرما
  •  جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطح و جلوگیری از تاثیر مخرب باران‌های اسیدی بر سطح
  •  قابلیت شست‌وشوی سطح پس از مصرف
 

10 دیدگاه در “رزین اپوکسی چیست؟ + معرفی بهترین رزین های بازار و امکان خرید آن

  1. میلاد گفت:

    سلام، میشه رزین اپوکسی رو با پیستوله پاشید؟

    1. سلام، از رزین های رقیق و دیرگیر باید استفاده کنید، این کار ممکن هست خیلی سخت باشه چون سزین بعد از ترکیب با هاردنر شروع به واکنش میده و لایه های باقیمانده نهایی ممکن هست خروجی نازل رو بپوشونه، از اونجایی که روی سطح روان هست، اگر قرار باشه روی سطح عمودی اجرا بشه، امکان شره کردن خیلی بالاست و سطح سافی ممکن هست بهتون نده

  2. رحمان گفت:

    جناب آقای تجلی. میخواهیم کف اطاق سردخانه زیر صفر با دمای حدود منفی 30 درجه سانتیگراد را پوشش رزین اجرا کنیم. لطفا در خصوص نوع رزین راهنمایی فرمایید که در این دما کاربرد داشته باشد.
    باتشکر

    1. سلام، ممنون از توجهتون، لطفا با پشتیبانی تماس بگیرید تا برای انتخاب کفپوش مناسب راهنمایی کنن

  3. مهدیه عسگری گفت:

    سلام چرا رزین اپوکسی خودمون تولید نداریم چه موانعی وجود دارد

    1. سلام
      این باور رایج هست که این رزین ها ایران تولید نمیشه و باید وارد بشه در صورتی که مواد اولیه تمامی رزین ها از ایران به خیلی از کارخانه های مطرح صادر میشه. ما در ساخت چسب ها دو بحث فرموله و سنتز داریم، وقتی مونومر برای ساخت رزین از پالایشگاه گرفته میشه، میره توی راکتور و باید فرایند اکت و ری اکت و سنتز اولیه صورت بگیره تا انواع رزین ها با پایه های متفاوت تولید بشه و مرحله بعدی فرموله این محصولات برای ساخت چسب هست. یک مثال بزنم، ما برای تولید چسب پلی اورتان اقدام کردیم و میخواستیم بجای اینکه مواد اولیه پلی اورتان رو که توی همین پالایشگاه های ایران تولید میشه رو بجای اینکه بدیم بیرون از ایران تا برامون رزون رو درست کنند و بیاریم چسب رو درست کنیم، همینجا توی راکتور سنتز کنیم. با توجه به هزینه تولید و حجم مورد نیاز برای ساخت یک محصوص با کیفیت که توجیح خید هم داشته باشه و بتونه توی بازار رقابت کنه، نیز بود ماهی 30 تن عرضه داشته باشیم که خب چنین نیازی توی کشور نیست و اساسا باید بحث صادرات هم باشه که خودش تجربیات و ابزار ها و امکانات مخصوص رو میخواد که بعضا به دلیل یک سری شرایط خاص کار دشواری به نظر میرسه. بنا بر این منظقی این بود که بخوایم مواد اولیه باکیفیت رو وارد کنیم که خیلی گرون در میاد هزینه تولید و یا اینکه خود چسب پلی اورتان رو واردکه کنیم. همینکاری که الان همه دارن انجام میدن.

  4. نسیم نوذری گفت:

    رزین اپوکسی و چسب اپوکسی چه فرقی دارند؟

    1. چسب اپوکسی با ترکیب شدن با فیلر مخصوص گرانروی بالاتری داره و حالت خمیری داره ولی رزین اپوکسی روان هست و شفاف. این عمده ترین تفائت چسب اپوکسی با رزین اپوکسی هست

  5. محمود صفایی گفت:

    توی متن یه عکس دارید که کف ساختمون رو رزین اپوکسی زدید، من میخوام کف یه بخشی از آپارتمانم این شکلی باشه چه موادی لازم هست؟ چی کار باید انجام بدم؟ لطفا راهنمایی کنید

    1. برای اجرای زرین اپوکسی ، مهمه که زیر سازی حتی الامکان کاملا صاف باشه تا مصرف رزین پایین بیاد. و باید کاملا حلم باشه، بر فرض مثال اگر قرار روی سطح سرامیک، اپوکسی کار کنید، مهمه از محکم بودن سرامیک های زیر کار اطمینان حاصل کنید، علاوه بر اون، میتونید با کارشناسان چسب سنتر برای نحوه اجرا و گرفتن مشاوره و انتخاب رزین مناسب ارتباط برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *