وبلاگ

معرفی چسب اپوکسی پلاستیک

چسب اپوکسی پلاستیک

چسب اپوکسی پلاستیک

مواد پلاستیکی جزء محصولاتی به شمار می‌روند که برای اتصال آن نیاز به چسب‌های قوی می‌باشد. عموما استفاده از چسبی که نام چسب اپوکسی پلاستیک را با خود یدک بکشد وجود ندارد و اکثر چسب‌های اپوکسی برای مصارف دیگری چون فولاد، چدن و آلومینیوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. به واقع مواد پلاستیکی ساختار مناسبی برای اتصال به کمک چسب‌ها را ندارند. از این رو در بسیاری از موارد از چسب اپوکسی فولاد و یا مشابه آن جهت اتصال استفاده می‌کنند که این حالت نیز باید با تدابیر خاص فنی انجام گیرد.

یکی از شرایط مهم در اتصال قطعات پلاستیکی شناخت نوع پلاستیک می‌باشد. در واقع تنها به واسطه شناخت درست از ساختار پلاستیک می‌توان چسب اپوکسی پلاستیک را مورد استفاده قرار داد. محصولات پلاستیکی می‌تواند در گروه‌های بزرگی چون ترموست‌ها و نیز ترموپلاستیک‌ها قرار گیرد که هرکدام از آنها به گروه‌های مختلف دیگر چون ABC ،PET ،PVC ،PS پلی استایرن، PC  پلی کربنات، نایون PA ایستال ها PP ،HDPE ،LDPE و POM  تقسیم می‌گردد. حال این که چسب‌های با نام چسب اپوکسی پلاستیک تا چه حد قدرت اتصال به این قطعات پلاستیکی را دارد باید با آزمایش مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

مطلبی که به واسطه ضعف در اتصال بین چسب اپوکسی پلاستیک و خود پلاستیک باید حتما مورد بررسی قرار گیرد پرایمرهای موجود در بازار به شمار می‌آید. در واقع هیچ پلاستیکی به واسطه چسب قدرت تاب آوری بالا پیدا نخواهد کرد، مگر این که پیش از استفاده حتما از پرایمرهای مخصوص مورد استفاده قرار گیرد.

نقش پرایمر در قدرت چسبندگی چسب اپوکسی پلاستیک

پرایمرها در عمده محصولات چسبی باعث افزایش قدرت میزان چسبندگی به سطح می‌گردد به این معنی که با استفاده از پرایمر میزان قدرت چسبندگی چسب به سطوح پلاستیکی افزایش پیدا خواهد نمود. اساس کار پرایمرهای مخصوص پلاستیک به این صورت است که این محصول یک لایه بر روی سطح پلاستیک ایجاد می‌نماید. لایه ایجاد شده بستر مناسبی جهت اتصال قطعات پلاستیکی می‌گردد. توجه کنید که قطعات پلاستیکی حتی با اپوکسی هم قابل اتصال نیستند مگر این که قبل از استفاده حتما بر روی آن پرایمر خورده باشد. بعد از اجرای پرایمر بر روی پلاستیک استفاده از محصول باید بلافاصله انجام گیرد در غیر این صورت قابلیت پرایمر در اتصال چسب اپوکسی پلاستیک از بین خواهد رفت.

توجه کنید نمونه‌های مختلفی از پرایمرها در بازار وجود دارد. البته تنوع پرایمرها محدود است. با این حال محصولات شرکت لاکتایت و 3M جزء برندها و محصولات مناسب به عنوان پرایمر به شمار می آیند.

روش‌های اتصال پلاستیک به پلاستیک

علاوه بر چسب اپوکسی پلاستیک روش‌های دیگری نیز جهت اتصال دو قطعه پلاستیکی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. همان طور که گفته شد پلاستیک‌ها را در راحت‌ترین حالت باید به کمک حرارت و جوش پلاستیک به یکدیگر متصل نمود. در این حالت اجرای کار به سرعت انجام می‌پذیرد. با این حال در برخی از قطعات پلاستیکی امکان حرارت دو قطعه پلاستیکی وجود ندارد. از سوی دیگر، چسب اپوکسی پلاستیک هم  دیگر ممکن است قابل اجرا نباشد. بنابراین در این حالت بهترین روش استفاده از برخی حلال‌ها همچون کلر و فرم و یا حلال‌های مخصوص پلی‌کربنات می‌باشد. این دو محصول به راحتی حجم محدودی از پلاستیک را ذوب کرده و باعث اتصال دو قطعه به یکدیگر می‌گردد.

البته توجه کنید که این روش برای پلاستیک‌هایی از جنس PE و PP مناسب نیست. در ارتباط با پلاستیک‌های PE و PP  بهترین حالت استفاده از چسب اپوکسی پلاستیک است. به این شکل که یا قبل از اتصال ابتدا از پرایمر سطح را سنباده زده و توری فلزی را داغ کنید و سپس روی ترک قرار دهید. در مرحله بعد، از چسب  بر روی توری فلزی استفاده کنید. این کار یک بستر سخت و مقاوم را ایجاد می کند که به راحتی قابلیت تحمل باربری را خواهد داشت.

 

چند نکته در ارتباط با چسب اپوکسی پلاستیک

این محصول صرفا برای پلاستیک طراحی نشده و بیشتر به عنوان یک چسب همه کاره مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو نکات اشاره شده حتما قبل از استفاده از محصول باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین چسب اپوکسی پلاستیک که به صورت انحصاری فقط مناسب پلاستیک باشد تقریبا قیمت بالایی دارد و به جزء مصارف خاص در صنایع نظامی و هوایی و الکترونیک می توان از چسب اپوکسی عمومی هم استفاده نمود.

با توجه به نکات گفته شده بهتر است قبل از استفاده به نکات زیر توجه کنید:

  1. این محصول دارای بازه زمانی 12 ماه برای مصرف می‌باشد. بنابراین پیش از گذشت تاریخ مصرف آن را استفاده کنید. البته توجه کنید که بازه زمانی گفته شده برای چسب اپوکسی پلاستیکی است که به هیچ وجه باز نشده باشد. در غیر این صورت بهتر است در بازه زمانی 6 ماه مورد استفاده قرار گیرد.
  2. برخی از چسب‌های اپوکسی پلاستیک در دمای زیر صفر درجه هم سفت نمی‌شوند. این پارامتر یکی از امتیازات خاص است. از این رو پیش از استفاده حتما ماهیت آن را بررسی کنید. در مورد نکته گفته شده می‌توانید از راهنمایی رایگان مشاوران مجموعه تخصصی چسب چسب سنتر استفاده نمایید.
  3. رزین‌های چسب اپوکسی پلاستیک را دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید، در غیر این صورت ممکن است کیفیت اولیه رزین تغییر کند. این تغییر ماهیت ممکن است بر روی پیوند، دوام یا مقاومت آن تاثیرگذار باشد.
  4. قبل از استفاده از این گروه از چسب‌های اپوکسی دمای محیط و جسم مورد نظر را در دمای 28 درجه سانتیگراد حفظ کنید. دمای اشاره شده بهترین دما جهت عمل‌آوری محصول خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *