وبلاگ

انواع چسب پلی یورتان درزگیر و نحوه استفاده از آنها

درزگیر پلی اورتان

درزگیر پلی اورتان یا پلی یورتان خمیری تک جزئی برپایه رزین های پلی اورتان است که خاصیت ارتجاعی بالایی دارد و قابل استفاده در زمینه ساختمانی میباشد. چسبندگی این درزگیرها بسیار بالاست و می تواند نتیجه باکیفیت و بادوامی را به شما تحویل دهد.

در کل پلی اورتان به گروهی از مواد شیمیایی گفته می شود که از واکنش پلی یول با ایزوسیانات به وجود می آید. پلی یورتان نام عمومی تمام پیوندهای پلی اورتانی است که از واکنش افزودن بین گروه ایزوسیانات ها و ترکیب شدن با هیدروژن فعال تشکیل می شوند.

این واکنش ها در دمای اتاق نیز قابل انجام است و پس از واکنش می توانند ساختاری پایدار ایجاد کنند. به همین دلیل بود که استفاده از این ترکیب به عنوان عایق حرارتی رواج یافت.

استفاده از فوم پلی یورتان سفت و سخت به دلیل ساختار ترکیبی پلی اورتان با سلول های هم اندازه و هوای محصور، در محاسبات انتقال حرارت، فوم پلی یورتان سفت و سخت ضریب هدایت حرارتی بسیار پایینی تولید می کند. هر چه تعداد و اندازه سلول های بسته کوچکتر و یکنواخت تر باشد، بازده عایق پلی یورتان بالاتر بوده و با استفاده از آن نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

این ماده به دلیل خواصی مانند مقاومت بالا، چسبندگی و استحکام کششی بالا، مقاومت عالی در برابر گرما، سرما و خوردگی نفوذ صدا و وزن سبک، کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارد.

در این مقاله به انواع چسب درزگیر پلی اورتان و نحوه استفاده از آنها، کاربرد آنها در صنایع مختلف و … اشاره خواهیم کرد.

انواع درزگیر پلی اورتان ساختمانی

انواع درزگیر پلی اورتان ساختمانی

برای انتخاب بهترین گزینه باید با انواع درزگیرهای پلی یورتان و نحوه استفاده از چسب پلی اورتان آشنا باشید و بدانید هریک از آنها در چه زمینه ای مناسب هستند:

1. چسب پلی اورتان سوسیسی فرم فیکس

چسب سوسیسی پلی اورتان یکی از انواع چسب پلی اورتان است که ساخت کشور ترکیه می باشد. این چسب به رنگ سفید بوده و پوشش پلی استر بادوامی به شکل سوسیس دارد.

از آنجایی که سرعت گیرایی و قدرت چسبندگی این چسب بسیار بالاست، برای درزگیری و ایجاد اتصالات انعطاف پذیر بسیار مناسب است. این درزگیر پلی اورتان در برابر اسید، آب و قلیا مقاومت بالایی دارد و خورده نمی شود.

این چسب پلی اورتان در شرایط محیطی متوسط ​​20 درجه سانتیگراد و رطوبت 50 درصد ظرف مدت 45 تا 60 دقیقه به گیرایی اولیه خود رسیده و پوسته ناحیه درزبندی شده را تشکیل می دهد. توجه داشته باشید که سرعت گیرش پلی اورتان فرم فیکس 2 تا 2.5 میلی متر در روز است. بنابراین، هر چه ضخامت چسب و درزگیر نازک تر باشد، سرعت عمل آوری بیشتر می شود.

ویژگی های چسب پلی اورتان سوسیسی فرم فیکس:

  1. دارای سختی 45 الی 50 است و پس از گیرش، دمایی بین منفی 40 درجه تا مثبت 180 درجه سانتی گراد را تحمل می کند.
  2. با توجه به ویژگی الاستیسیته ای که دارد، درزگیر مناسبی برای مقاطع غیرهمجنس با ضریب انبساط متفاوت است.
  3. تک جزئی است.
  4. برای استفاده نیاز به گان مخصوص دارد.
  5. قدرت چسبندگی بالایی دارد.
  6. قابل استفاده برای سطح پلاستیکی نیست.
  7. حلال ندارد و برای پاک کردن آن از دست و لباس باید از آب گرم و صابون و پارچه تنظیف استفاده کنید.

2. چسب پلی اورتان کارتریج مشکی لازیو

این محصول مقاومت کششی زیادی دارد و می تواند اتصال قوی را بین سطوح فلزی، شیشه، چوب، سرامیک، بتن و … ایجاد کند. از آنجایی که این محصول به سرعت با محیط بیرون واکنش می دهد، کیفیت بسته بندی آن برای نگهداری بسیار مهم است.

این چسب هم در زمینه ساختمان سازی و هم در صنعت خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرد. در برابر اسید مقاوم بوده و تغییرات دمایی تاثیری روی آن نمی گذارد.

ویژگی های چسب پلی اورتان کارتریج مشکی لازیو:

  1. مقاومت کششی بالایی دارد.
  2. در برابر آب، مواد اسیدی و تغییرات دمایی مقاوم است.
  3. این درزگیر با رنگ مشکی، مقاومت بسیار بهتری در برابر نور خورشید و نوسانات گرمایی دارد.
  4. این درزگیر پلی اورتان را می توان حتی برای درزگیری لامپ های استخر نیز استفاده کرد.

3. چسب پلی اورتان مشکی سلسیل

این نوع چسب مناسب چسباندن شیشه و همچنین درزگیری می باشد. تک جزئی بوده و با استفاده از گان مخصوص به راحتی قابل استفاده است. یکی از مزیت های این درزگیر، قابلیت رنگ پذیری آن می باشد.

با رطوبت هوا و آب واکنش می دهد، در برابر شرایط جوی و آب مقاوم است، خاصیت ارتجاعی دائمی دارد و بدون تغییر حجم باقی می ماند.

4. اسپری فوم سومافیکس

اسپری فوم سومافیکس برپایه پلی اورتان و ساخت کشور ترکیه می باشد. این اسپری برای درزگیری و ایجاد عایق حرارتی و الکتریکی و موارد دیگر استفاده می شود.

این فوم با رطوبت هوا واکنش می دهد و زمان گیرش نهایی آن یک تا سه ساعت می باشد و پس از خشک شدن در برابر بخار آب، رطوبت درکل هرگونه تغییرات آب و هوایی مقاوم است.

نکته ای که باید در استفاده از این فوم به خاطر داشته باشید این است که تا 3 برابر حجمی که اسپری کرده اید، افزایش حجم پیدا میکند، پس مراقب مقدار استفاده شده آن باشید.

همچنین قبل از استفاده از این فوم باید قوطی را به خوبی تکان دهید و سپس به صورت وارونه آن را اسپری کنید.

ویژگی های اسپری فوم سومافیکس:

  1. عایق حرارتی بسیار خوبی است.
  2. عایق صوتی باکیفیتی بوده و قابلیت جذب صوت بالا را دارد.
  3. عایق الکتریکی قابل قبولی به حساب می آید و در صنایع برقی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
  4. به دلیل چسبندگی بالایی که دارد به عنوان فکس کننده و سلب کننده موقت سازه استفاده می شود.
  5. این فوم در برابر UV مقاومتی ندارد و به تدریج تخریب می شود، پس بیشتر در زیر کار از آن استفاده کنید.

کلام آخر

در آخر بهتر است بدانید که درزگیر پلی اورتان به دو صورت اسپری فوم و ماستیک در بازار عرضه می شود. شما باید با توجه به نیاز خود و سطحی که قصد درزگیری یا آب بندی آن را دارید، محصول مورد نظرتان را انتخاب کنید.

در این مقاله لیستی از بهترین چسب های درزگیر پلی اورتان به شما معرفی کردیم، البته که در فروشگاه چسب سنتر تنوع بسیار بیشتری از این درزگیرها وجود دارد، برای مشاهده آنها می توانید از قسمت فروشگاه، چسب پلی اورتان را انتخاب کرده و با انواع محصولات آن آشنا شوید.

در صورتیکه برای خرید نیاز به مشاوره یا پشتیبانی دارید، می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت با کارشناسان ما در تماس باشید.

4 دیدگاه در “انواع چسب پلی یورتان درزگیر و نحوه استفاده از آنها

  1. همایون تالشی گفت:

    سلام درزگیر پلی یورتان برای درزگیری کاشی توالت مناسبه؟

    1. از بابت کیفی مشکلی نداره ولی درزگیر های پایه سیمانی به دلیل اینکه در گذر زمان مواد و ذرات ریز بهشون جذب نمیشه، زیبایی بیشتری از خودشون نشون میدن

  2. همایون تالشی گفت:

    سلام درزگیر پلی یورتان برای درزگیری کاشی حموم مناسبه؟

    1. زیاد توصیه نمیشه چون با توجه به نرم بودنشون پس از مدتی کثیفی ها و ذرات ریز بهش می چسبن و نمای زشتی به کف سرویستون میده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *