وبلاگ

دوغاب برای کف دستشویی

دوغاب برای کف دستشویی
دوغاب کاشی و سرامیک کف بسیار مهم است. برای سرویس بهداشتی و حمام نیاز به ملات و بندکشی اصولی است. از آنجایی که دوغاب کاری است که فقط یک فرصت برای به انجام رساندن آن وجود دارد، باید به درستی انجام شود. بندکشی کاشی و سرامیک با استفاده از دوغاب سیمان یا پودر بندکشی انجام می شود. هنگامی که کاشی‌ها به‌صورت کامل نصب شدند، وقت آن است که کار را با استفاده از دوغاب به پایان برسد. تهیه دوغاب برای کف دستشویی به علت رطوبت موجود در محیط باید با دقت بیشتری انجام شود.

دوغاب برای کف دستشویی

قبل از هر چیز برای بندکشی کف دستشویی باید آماده کردن ملات به بهترین روش انجام شود. اگر سرامیک ها کثیف به نظر می رسند، می توان دوغاب قدیمی را با ملات و دوغاب جدیدتر جایگزین کرد. البته؛ دوغاب بهترین ماده ای نیست که در بازسازی استفاده شود اما نقش مهمی در ظاهر نهایی پروژه کاشی دارد. با مجموعه ای از رنگ ها برای انتخاب، می توان از دوغاب برای افزودن کنتراست یا زیبایی بیشتر فضا استفاده کرد. با توجه به اینکه سرویس بهداشتی در معرض آب و رطوبت قرار می گیرد، باید غیرقابل نفوذ باشد. به همین منظور؛ باید بندکشی کف دستشویی به درستی انجام شود.   به دلایل مختلفی ممکن است که دوغاب یا بندهای سرامیک در کف دستشویی از بین برود. در چنین مواردی ابتدا باید منشا رطوبت ساختمان از بین برود. پس از آن، باید دوغاب را بازسازی کرد. ریختن دوغاب برای کف دستشویی و حمام کمی با سایر قسمت های ساختمان متفاوت است. بهتر است که کار دوغاب سرویس بهداشتی توسط افراد متخصص انجام شود. این کار موجب اطمینان بیشتر به کیفیت کار خواهد شد. درزهای بین سرامیک ها با کمک چسب درزگیر، دوغاب سیمان و خمیر بندکشی آماده پر می شوند. کسی که کار بندکشی را به صورت تخصصی انجام می دهد، مهارت انتخاب بهترین روش را دارد.

ضرورت دوغاب برای سرویس بهداشتی در چیست؟

  • جلوگیری از خسارت های ناشی از رطوبت سرویس بهداشتی
  • هزینه های مازاد برای بندکشی
  • آسیب های احتمالی به بخش های دیر ساختمان
  • احتمال ایجاد شکستگی و خرابی سرامیک
  • عدم نشتی آب به زیر سرامیک ها

مصالح دوغاب برای سرامیک

دوغاب سرامیک ها از دو نوع مصالح ساخته می شود. سیمان ماسه ای و غیر ماسه ای برای قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شوند. دوغاب هایی که حاوی سیمان ماسه ای هستند، برای سرویس بهداشتی و حمام استفاده می شوند. پودر سنگ هم حاوی مقداری ماسه است. این ترکیبات موجب قوام پیدا کردن دوغاب می شوند. چسب اپوکسی و پودر بندکشی واترپروف هم محصولاتی هستند که در برابر رطوبت غیر قابل نفوذ هستند. استفاده از ملات اپوکسی موجب طول عمر بیشتر سرامیک و سنگ می شود. واترپروف، دوغاب آماده از جنس نانو است که عایق بسیار قوی را ایجاد می کند.

طرز تهیه دوغاب سرامیک کف

مهم ترین بخش نصب سرامیک ها، ریختن دوغاب است، بنابراین؛ نسبت سیمان به دوغاب سرامیک با استفاده از  گچ، آب و برخی مواد افزودنی دیگر ساخته می شود. اگر دوغاب بین سرامیک ها از بین برود، آب از فضای موجود در بین سرامیک ها به پایین نشت می کند. در تهیه دوغاب برای کف دستشویی باید مقدار مناسبی از مواد را با یکدیگر مخلوط کرد. پودر سنگ، آهک و حتی رنگ دانه از موادی هستند که در دوغاب به کار می روند. برای کسب اطلاعات در مورد این روش به صفحه طرز تهیه ملات بندکشی کاشی مراجعه کنید.  تا حداقل دو روز پس از نصب سرامیک، باید بندکشی و دوغاب کاری را انجام داد.
دوغاب

دوغاب

مراحل تهیه دوغاب کف دستشویی

  1. برای شروع ساخت دوغاب سرامیک باید یک سطل بزرگ انتخاب کرد.
  2. پس از آن گچ، آب و مقداری پودر سنگ را با هم ترکیب کرده تا مخلوط یکدستی بدست آید.
  3. پودر سنگ و گچ باید به یک اندازه ریخته شود.
  4. بعد از ریختن اندازه های مساوی از مصالح، باید به آن آب اضافه کرد.
  5. تا جایی آب اضافه می شود که مخلوط کاملا روان باشد.
  6. پودر سنگ برای سفت تر شدن این مخلوط به کار می رود.

دوغاب ریزی چگونه انجام می شود؟

  • پس از آماده کردن دوغاب، باید به آرامی از کنج ترین قسمت سرویس بهداشتی آن را بریزید.
  • با استفاده از وسیله ای مثل ماله باید دوغاب اضافی از روی سرامیک ها برداشت.
  • مواد باید کاملا بر روی سرامیک ها کشیده شوند.
  • با کمک یک کاردک باید دوغاب در بین درزها قرار بگیرد.
  • بهتر است که دوغاب به صورت نقطه ای ریخته شود.
  • با هر بار ریختن دوغاب، تعداد کمی از سرامیک ها بندکشی می شوند.
  • خشک شدن زود هنگام دوغاب بر روی سرامیک ها کار را خراب می کند.
  • پس از تمام شدن کار دوغاب برای کف دستشویی باید تا زمان خشک شدن سرویس صبر کرد.
  • در مرحله آخر باید با کمک دستمال مرطوب سرامیک ها را تمیز کرد.
  • اگر دوغاب اضافی به موقع پاک نشود، ماندگار خواهد شد.
دوغاب برای دستشویی

دوغاب برای دستشویی

استفاده از دوغاب آماده برای کف

اگر تهیه دوغاب برای بندکشی دشوار است، می توان از دوغاب آماده استفاده کرد. منظور از این دوغاب، پودر بندکشی یا خمیر بندکشی آماده است. تنها کافی است که به این ترکیب ها مقداری آب اضافه کرد. برای این کار باید پودر بندکشی را درون ظرفی ریخته و مطابق دستورالعمل نوشته شده بر روی بسته بندی خمیر را آماده کرد. بهتر است که به آرامی به ترکیب آب اضافه کرد تا خمیر بیش از حد شل نشود. شاید به مقداری رنگدانه یا پودر سنگ هم نیاز باشد. چسب اپوکسی یا درزگیر هم یکی از محصولاتی است که به عنوان دوغاب برای کف دستشویی کاربرد دارد. نحوه اجرای این مراحل بسیار مهم است. حداقل 12 ساعت زمان لازم است تا دوغاب کاملا خشک و سفت شود. پس از سفت شدن سرامیک ها می توان بر روی آن ها راه رفت. پاک کردن سرامیک بعد از بندکشی بسیار مهم است. در مقاله پاک کردن دوغاب از روی سرامیک، سریع ترین روش ها مطرح شده اند.
دوغاب برای سرویس بهداشتی

دوغاب برای سرویس بهداشتی

قیمت دوغاب بندکشی کف دستشویی

بندکشی با هزینه های متفاوتی انجام می شود. در واقع؛ قیمت تمام شده دوغاب به مصالح مورد استفاده و مقدار آن ها بستگی دارد. اگر از مواد بندکشی آماده مثل پودر با خمیر استفاده شود، قیمت دوغاب برای کف دستشویی بیشتر خواهد شد. دوغاب حاوی سیمان ماسه ای، گچ و پودر سنگ کم هزینه تر است. نکته مهم در انتخاب مصالح بندکشی شرایط ناحیه مورد نظر است. در نهایت می توان گفت که تمامی روش ها و مصالح بندکشی کاشی و سرامیک موثر هستند اما باید با توجه رنگ و موقعیت سرامیک ها انجام شود.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت دوغاب

  • مساحت سرویس بهداشتی
  • نوع مواد و مصالح مصرفی
  • استفاده از پودر بندکشی نانو یا واترپروف
دوغاب کف دستشویی

دوغاب کف دستشویی

نتیجه

برای اینکه سرامیک های سرویس بهداشتی در برابر آب و رطوبت مقاوم باشد، نیاز به بندکشی و دوغاب برای کف دستشویی است. اگر دوغاب ریزی به درستی انجام نشود، توجه به نسبت سیمان به پودر سنگ در دوغاب یکی از عوامل تاثیرگذار در کیفیت دوغاب است. مراحل تهیه و اجرای دوغاب کاری چندان سخت نیست اما بهتر است که کار دوغاب برای کف دستشویی توسط افراد ماهر انجام شود.    

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *