وبلاگ

دوغاب چیست؟

دوغاب چیست؟

یکی از ترکیب های ضروری برای سرامیک و کاشی کاری، دوغاب است. ترکیب سیمان، آب و  برخی از از افزودنی ها دوغاب را تشکیل می دهد. ویژگی های دوغاب باعث می شود تا نواحی مثل درزها نفوذ کند. خواص و عملکرد آن موحب می شود تا برای موقعیت های بیشتری مورد استفاده قرار بگیرد. در بندکشی کاشی و سرامیک، ملات و دوغاب سنتی، ترکیب شامل سیمان است. کسانی که اقدام به تهیه دوغاب می کنند، باید بدانند که دوغاب چیست و در کاربردهای مختلف چگونه آماده می شود. با توجه به نوع مصالح و رنگ دوغاب، انواع مختلفی از آن وجود دارد.

دوغاب سیمان چیست؟

این نوع از دوغاب قدمت بسیار زیادی دارد و از زمان های قدیم استفاده می شد. دوغاب نقش بسیار پررنگی در مقاومت سازه ایفا می کند. به همین دلیل؛ ترکیبی که در آماده کردن آن به کار می رود، بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اینکه نقش انواع دوغاب برای بندکشی چیست، می توان انتخاب بهتری برای دوغاب ریزی داشت. البته؛ دوغاب تنها برای بندکشی استفاده نمی شود. امروزه در برخی از موارد، به عنوان جایگزین از انواع پودر بندکشی یا خمیر آماده استفاده می شود. نکته مهم نقش دوغاب سیمانی در دوام و مقاومت بخش های مختلف سازه است.

انواع دوغاب سیمان

دوغاب در ترکیب اصلی شامل سیمان سفید و پودر سنگ است. به این ترکیب ممکن است که رنگ هایی به صورت خشک یا پودر اضافه شود. در ساخت انواع رنگی دوغاب، سیمان بی رنگ استفاده می شود. رنگ های آکریلیک در صورت نیاز در دوغاب به کار می روند. اضافه کردن رنگ ها معمولا بعد از سیمان کاری اقدام می شود. پس از اتمام دوغاب ریزی، رنگ های رقیق شده بر روی سطوح ریخته می شوند. در نهایت؛ کاشی ها به طور کامل باید تمیز شوند. رعایت نسبت اندازه های ملات بسیار مهم است و مقاله نسبت سیمان به پودر سنگ در دوغاب در این زمینه کمک کننده است.

  • برای ساخت دوغاب به رنگ خاستگری ترکیب سیمان سیاه و پودر سنگ کافی است.
  • نیاز به اضافه کردن رنگ های مختلف نیست.
  • برای رسیدن به رنگ مشکی دوغاب نیاز به رنگ های آکریلیک با پایه مشکی است.
  • ترکیب دوغاب برای کف دستشویی ممکن است که با موقعیت های دیگر متفاوت باشد.

مدت زمان خشک شدن دوغاب سیمان

پس از اینکه با طی کردن مراحلی، دوغاب بر روی کاشی و سرامیک ریخته شد، حداقل 12 ساعت طول می کشد تا کاملا خشک شود. به همین دلیل؛ نباید تا حداقل نصف روز بر روی آن راه رفت. علاوه براین؛ در کاربردهای دیگر دوغاب هم بایدد صبر کرد تا کاملا خشک شود. هر چقدر که دوغاب سیمان بیشتری داشته باشد، سریع تر خشک می شود اما این ترکیب معمولا خیلی سفت نخواهد بود.

چرا باید از دوغاب سیمان استفاده کرد؟

این ترکیب برای سفت شدن و مقاوم سازی عامل بسیار حیاتی است. نه تنها در بندکشی و دوغاب ریزی سرامیک و کاشی بلکه برای قسمت ها مختلف سازه پراهمیت است. بدون استفاده از دوغاب، سازه در مقابل رطوبت و آب محافظت نمی شود. بنابراین؛ باید بدانیم که دوغاب چیست و در چه مواردی کاربرد دارد.  اگر دوغاب به درستی تهیه نشود یا اینکه غلظت کافی نداشته باشد، نتیجه دلخواه کسب نمی شود. قبل از  هر چیز باید بدانیم که دوغاب ریزی چگونه انجام می شود. به این منظور؛ به صفحه طرز تهیه ملات سیمان سفید و پودر سنگ مراجعه کنید. خرید مصالح ساختمانی باید از مراکز معتبر صورت بگیرد.

کاربردهای دوغاب چیست؟

  1. درزگیری و بازسازی بندکشی سرامیک و کاشی ها که به هنگام نصب کاشی ها به کار می رود. از این ترکیب می توان به جای چسب درزگیر هم استفاده کرد.
  2.  ساخت بتن با ترکیب کردن آب و سیمان که پایه مهمی برای ساختمان ها محسوب می شود.
  3. ایجاد مقاومت در برابر نفوذ رطوبت و نم به بخش های داخل سازه که فاکتور مهمی در استانداردهای ساختمانی است.
  4. فضاهای موجود در بین بتن باید با مقداری دوغاب پر شوند. دوغاب نقش موثری در پی ریزی اولیه و مقاومت نهایی ایفا می کند. استحکام در برابر فشار از تاثیرات اضافه کردن دوغاب است.
  5. بتن ریزی کاربرد مهم دیگر دوغاب است. زمانی که بتن سازه ریخته می شود، ناصافی زیادی در آن وجود دارد که با کمک دوغاب پر می شود.
  6. نقش مهم دوغاب در فوندانسیون سازه بسیار حیاتی است. اگر این مرحله ضروری به درستی اجرا نشود، ساختمان نشست می کند.
  7. ترکیب بتن و دغاب با هم موجب استحکام تاثیرگذار در ساختمان ها می شود. دوغاب ماده ای است که به تخلخل های موجود در بتن نفوذ می کند.
  8. برای ساخت پل باید از دوغاب برای مراحل اولیه استفاده شود.
  9. ساخت بستر سدها برای جلوگیری از نفوذ آب به زمین از کاربردهای مهم دوغاب است.
  10. این ترکیب برای سفت تر شدن میلگردها بسیار قوی عمل می کند.
دوغاب چگونه است؟

دوغاب چگونه است؟

نتیجه

برای اینکه ساختمان ها دوام بیشتری داشته باشند، باید کاملا مقاوم سازی شوند. به این منظور؛ باید بدانیم که دوغاب چیست و در چه مواردی باید از آن استفاده کرد. دوغاب در ساخت دیوار و به طور کلی سازه های بتنی نقش مهمی ایفا می کند. پر کردن سوراخ و درزها با کمک ملات سیمان به اندازه کافی سفت می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *