وبلاگ

معرفی کامل انواع چسب های صنعتی و خانگی + کاربرد و نحوه استفاده

انواع چسب

برای چسباندن و اتصال قطعات مختلف نیاز است تا با انواع چسب و کاربرد هر یک آشنا باشید. هر چسبی برای فعالیت خاصی طراحی شده و اگر از این مورد اطلاع نداشته باشید ممکن است به ضرر شما تمام شود.

به کمک چسب ها می توانیم تقریبا هرچیزی را به یک سطح یا قطعه دیگری متصل کنیم. در این مقاله نیز قصد داریم تا شما را با انواع چسب هایی که در فروشگاه چسب سنتر موجود است آشنا کنیم و نحوه استفاده از آنها را یاد بگیریم.

ممکن است خودتان با چسب هایی مانند چسب برق، چسب قطره ای، چسب سنگ، چسب چوب و … به طور کلی آشنا باشید اما قطعا چسب های دیگری نیز وجود دارند که دانستن نام و کاربرد آنها می تواند به شما در انجام کارهایتان کمک زیادی کند.

چسب چیست؟

چسب چیست؟

قبل از شروع هرچیزی باید با این سوال آغاز کنیم که چسب چیست؟!

چسب ها موادی هستند که هم در مصارف صنعتی و هم خانگی قابل استفاده می باشند و بیشتر برای چسباندن اجسام شکسته یا اتصال دو قطعه به یکدیگر کاربرد دارند.

چسب ها انواع مختلفی دارند که هرکدام برای فعالیت خاصی قابل استفاده می باشد و قطعا نحوه عملکرد آن با چسب دیگری متفاوت است اما به صورت کلی بیشتر چسب ها مایع بوده و پس از استفاده به دلیل قرار گرفتن در مجاورت هوا خشک می شوند.

این چسب ها پیوندهای پلیمری ایجاد میکنند که باعث اتصال محکم بین دو قطعه می شود . قدرت اتصال چسب، بستگی به قدرت پیوند مولکولی آن دارد.

انواع چسب های خانگی

در این قسمت شما را با انواع چسب های خانگی آشنا می کنیم:

چسب حرارتی

چسب حرارتی یکی از محبوب ترین چسب های خانگی است که دارای کارایی و قابلیت های منحصربفردی می باشد. این چسب برای استفاده نیاز به تفنگ مخصوصی دارد که داغ می شود و چسب جامد را به صورت مایع روی کار میریزد.

تفنگ این چسب بسیار ساده بوده و هیچ آموزش تخصصی ندارد. این چسب ها بیشتر برای ساخت کاردستی یا اتصال های ساده مورد استفاده قرار میگیرد.

البته چسب های حرارتی هم در دسته چسب خانگی هستند هم انواع صنعتی دارند.

چسب حرارتی به چسب تفنگی نیز مشهور است.

چسب برق

چسب برق یکی دیگر از چسب های خانگی به حساب می آید. درست است که این چسب برای فعالیت تخصصی طراحی شده ولی از آنجایی که در هر خانه ای می توان آن را یافت و استفاده از آن نیز ساده است، آن را در دسته چسب های خانگی قرار می دهیم.

نوار چسب برق یا لنت برق برای اتصال سیم ها و جلوگیری از برق گرفتگی کاربرد دارد. این چسب ها انواع و رنگ های مختلفی دارد که هرکدام برای نسان دادن ولتاژ خاصی استفاده می شوند.

معمولا از نوار چسب های بزرگتر برای عایق کردن سیم های ضخیم تر استفاده می شود. این نوار چسب در ساختمان سازی نیز کاربرد فراوانی دارد.

چسب 123

می توان گفت معروفترین چسب در دنیای چسب ها همین چسب 123 است که کاربردهای بسیار زیادی هم دارد. خیلی از افراد از این چسب برای چسباندن سنگ ها و کاشی های ساختمان استفاده می کنند که چسب سنتر به هیچ وجه این کار را توصیه نمی کند.

همچنین این چسب در ساخت ابزارآلات خاص و تعمیر اجسام شکسته در خانه کاربرد زیادی دارد. علت استفاده این چسب در تقریبا هرکاری، غلظت بالای آن و قدرت چسبندگی بسیار زیادی است که دارد.

چسب های 123 می توانند برای اتصال فلزات، چوب، کاغذ، وسایل تزئینی و … مورد استفاده قرار گیرند.

چسب دوقلو

همه ما تا به حال با این چسب حداقل یک بار کار کرده ایم! چسب دوقلو چسب محبوب ماکت سازی و ساخت کاردستی های کمی پیچیده می باشد.

این چسب دارای دو لوله حاوی مقداری چسب است که با یکدیگر ترکیب می شوند و می توانند اتصالات قوی را ایجاد کنند. همچنین از آنجایی که دارای ترکیبات رزینی نیز هستند برای ساخت وسایل دست ساز و تزئینی نیز گزینه بسیار مناسبی می باشند.

چسب دوقلو چسبی بسیار محکم است و اگر روی دست یا لباس شما ریخت بهتر است از حلال چسب دوقلو استفاده کنید.

چسب چوب

چسب چوب نیز یکی انواع چسب است که شهرت زیادی دارد و همانطور که از اسمش پیداست برای چسباندن چوب و البته مصارف خانگی مانند ساخت کاردستی استفاده می شود.

خوب است بدانید که همین چسب چوب انواع و رنگ های متفاوتی دارد که اگر بخواهید وارد این قسمت شوید، این چسب دیگر یک چسب خانگی نیست و یک چسب تخصصی به حساب می آید. برای مثال استفاده از چسب چوب برای کاغذ دیواری یکی از کاربردهای دیگر این چسب محبوب میباشد.

هر رنگی از چسب چوب دارای کاربرد خاص خودش است و طبق سلیقه و نظر استادکار استفاده می شود.

چسب ماتیکی

چسب ماتیکی یکی از انواع چسب های خمیری است که داخل استوانه ای قرار دارد و مانند ماتیک با چرخاندن ته استوانه، چسب به بیرون می آید و می توانید برای چسباندن کاغذ یا مقوا از آن استفاده کنید.

قدرت این چسب خیلی زیاد نیست و عمده کاربرد آن برای چسباندن کاغذ یا مقوا می باشد. این چسب نباید در معرض هوا بماند وگرنه سریعا خشک می شود. پس بعد از هر استفاده ای حتما به طور کامل درپوش آن را ببندید.

چسب ضد آب

چسب های ضد آب هم به صورت نواری و هم چسب های مایع موجود هستند.

چسب مایع ضد آب که به عنوان چسب درزگیر نیز شناخته می شود یک چسب تخصصی است که در ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد و یک نمونه از آن همان چسب های آکواریوم است.

چسب نواری ضد آب نیز از لحاظ ظاهری مانند همه چسب های نواری دیگر است که در سایز و رنگ های مختلفی موجود اس، منتها به دلییل خاصیت ضد آب بودنش می تواند برای درزگیری و جلوگیری از نشتی وسایل مورد استفاده قرار گیرد.

این چسب ها در برابر رطوبت، نور خورشید، نفوذ آب و تغییرات دمایی مقاوم هستند و می توانند هر منفذ یا سوراخی روی لوله های آب را بپوشانند.

چسب قطره ای

چسب قطره ای چسبی بسیار محکم و دوام است که می تواند شیشه، پلاستیک، فلز، کاغذ و … را بچسباند. این چسب بی رنگ با بویی تند است و اگر روی دست یا لباس شما بریزد پاک کردن آن کمی دشوار می باشد و باید با استفاده از حلال چسب قطره ای آن را پاک کنید.

بی رنگ بودن این چسب یکی از خوبی های آن است و هیچ اثری از خود روی اجسام چسبانده شده برجای نمی گذارد.

نوار چسب

نوار چسب ها از جمله چسب هایی هستند که برای چسباندن کاغذ، بسته بندی، ساختن کاردستی، ترمیم وسایل به طور موقتی و … استفاده میشوند. نوار چسب دارای انواع مختلفی می باشد:

  • چسب های پنج سانتی شفاف: که برای بسته بندی، جلد کتاب، ترمیم موقتی اجسام شکسته یا پاره شده استفاده می شود.
  • نوار چسب کاغذی: بیشتر برای بسته بندی، چسباندن انواع کاغذ و مقوا و … استفاده می شود.
  • نوار چسب فانتزی: برای ساختن کاردستی، جلد کتاب، تزئین و دکوراسیون اتاق یا وسایل دیگر استفاده می شود.
  • و …

انواع چسب های تخصصی/صنعتی

در قسمت قبل سعی کردیم شما را با انواع چسب هایی که در خانه با آن سروکار دارید و ممکن است به طور روزانه از آنها استفاده کنید، آشنا کنیم.

اما در این قسمت چسب هایی را معرفی میکنیم که هرکدام برای کاربرد خاصی طراحی شده اند و استفاده از آنها مستلزم رعایت دستورالعمل چسب می باشد. چسب های زیر را می توانید از فروشگاه چسب سنتر تهیه کنید.

برای اطلاعات بیشتر درباره هرکدام از چسب های تخصصی زیر، روی لینک مقاله مربوط به آن چسب کلیک کنید تا به صفحه چسب موردنظرتان هدایت شوید.

چسب اپوکسی

چسب اپوکسی یکی از محبوب ترین و باکیفیت ترین چسب های صنعتی است که معمولا به صورت دو جزئی در بازار موجود می باشد. این چسب ها قدرت و کیفیت چسبندگی خیلی بالایی دارند و می توانند در شرایط مختلف محیطی استفاده شوند.

چسب اپوکسی برای چسباندن سنگ، شیشه، چوب، فلز و … مناسب بوده. خوب است بدانید که تنوع چسب های اپوکسی به قدری زیاد است که برای هر فعالیت به طور اختصاصی توسعه یافته اند، به طور مثال چسب اپوکسی چوب، چسب اپوکسی سنگ، چسب اپوکسی فلز، چسب اپوکسی شفاف و … .

چسب های اپوکسی نسبت به دیگر چسب ها قیمت بالاتری دارند و برای استفاده از آنها باید طبق دستورالعمل مندرج روی جعبه عمل کنید. این چسب های به صورت دو جزئی هستند که قبل از استفاده باید دو جز را به نسبت معینی با یکدیگر ترکیب کرد و سپس استفاده کرد.

چسب پلی اورتان

دومی چسب محبوب دنیای صنعت، چسب پلی اورتان می باشد که در مجاورت با رطوبت فعال می شود. چسب پلی اورتان نسبت به چسب اپوکسی معایب بیشتری دارد ولی در میان هم رده های خود چسبی بی نظیر و فوق العاده به حساب می آید.

این چسب به عنوان چسب همه کاره نیز مشهور است و می توان از آن در ساختمان سازی، اتصالات لوله ها، چسباندن سنگ، چسباندن شیشه و … استفاده کرد و از قدرت و استحکام بالای آن نیز لذت برد.

مانند چسب اپوکسی، چسب پلی اورتان نیز تنوع بسیار زیادی دارد و در زمین های مختلفی به صورت تخصصی چسب تولیده کرده مانند چسب شیشه پلی اورتان، چسب فلز پلی اورتان، چسب سنگ پلی اورتان و … .

چسب سلیکونی یا آکواریوم

چسب های سلیکونی در دماهای متغییر قابل استفاده است و در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم است از همین رو از این چسب برای ساختن آکواریوم ها یا وسایلی که در معرض آب قرار دارند استفاده می شود.

برای مثال از این چسب می توان برای درزگیری سینک یا کاشی حمام، درزگیری شیشه ها و توالت نیز استفاده کرد.

چسب صنعتی و خودرویی

این چسب ها مختص چسباندن قطعات خودرو یا ماشین های صنعتی است.

در حالی که پیچ و مهره ها در درجه اول وسیله ای برای نگه داشتن قطعات در کنار هم در صنعت هستند، چسب های صنعتی نیز نقش مهمی در صنعت و البته خودروسازی دارند.

چسباندن پارچه به صندلی و حتی حفاظت از اکریلیک در خودروها می تواند بر عهده نوعی چسب صنعتی باشد. در کل استفاده از چسب‌های صنعتی در قسمت‌های خاصی از خودرو،اتصالات و تعمیرات منحصربه‌فردی را بدون هیچ سخت‌افزاری قابل انجام می سازد.

چسب سنگ

همانطور که از اسمش مشخص است چسب سنگ، چسبی تخصصی برای چسباندن سنگ، کاشی و سرامیک است و در ساختمان سازی کاربرد دارد. این محصول که در ترکیب خود چسب اپوکسی نیز دارد برای اتصال محکم بین سنگ ها استفاده می شود.

چسب سنگ باید در برابر نور خورشید، تغییرات دما و فشار، رطوبت، نفوذ آب، باران های اسیدی و هرگونه شرایط و متغییرهای بیرونی مقاوم باشد چرا که هم در طراحی داخلی ساختمان کاربرد دارد هم نصب و چسباندن سنگ های نمای ساختمان!

استفاده از این چسب ها در حال حاضر بهترین روش نصب سنگ است، مخصوصا که دیگر استفاده از ملات برای چسباندن سنگ ها منسوخ شده و اصلا پیشنهاد نمی شود.

چسب سنتر به شما توصیه می کند اگر قصد خرید چسب سنگ را دارید، چسب سنگی بخرید که برپایه اپوکسی باشد نه پلی اورتان!

چسب کاشی

برای چسباندن کاشی و سرامیک های داخل یا خارج از خانه به چسبی نیاز دارید که به خوبی با شرایط و متغییرهای بیرونی مانند رطوبت، گرد و خاک، آب، باران، تغییرات دما و فشاری و … سازگار باشد و عمر طولانی مدتی نیز داشته باشد.

برای این کار چسب خمیری کاشی و چسب پودری کاشی تولید شده اند که با کاربرد ساده ای که دارند باعث می شوند تا جایگزینی مناسب برای ملات های سنگین و پردردسر باشند.

چسب بتن

در تولید بتن معمولا از نوعی چسب استفاده می شود که باعث افزایش جذب و مقاومت بتن می شود.

اما چسب بتن انواع مختلفی دارد. چسب بتن هم به عنوان افزودنی در مراحل اولیه تولید بتن و هم برای اتصالات مختلف بین قسمت های مختلف بتن استفاده می شود. معمولاً از ملات سیمان برای چسباندن قطعات بتنی استفاده می شود. اما در مواردی که نیاز به ریزکاری باشد، استفاده از چسب بتن بسیار بهتر عمل می کند.

گاهی اوقات در قسمت های مختلف بتن ترک هایی ایجاد می شود و قطعاتی از بتن جدا می شوند و برای چسباندن این قطعات نیز می توان از انواع چسب بتن استفاده کرد. چسب بتن در دو مدل لاتکس یا چسب پلیمری یا چسب اپوکسی وجود دارد.

چسب آناروبیک

چسب آناروبیک از انواع چسب های صنعتی و تک جزئی است که اگر در مجاورت هوا قرار بگیرد به پلیمرهایی با مقاومت بالا و انعطاف پذیری زیاد تبدیل می شود و می تواند اتصال های مکانیکی قوی ایجاد کند.

چسب آهن

چسب آهن یا همان چسب فلز همانطور که از اسمش مشخص است برای چسباندن فلزات استفاده می شود. این چسب بسیار بادوام بوده و معمولا برپایه پلی اورتان است و در دسته بندی سوپر چسب ها قرار میگیرد.

چسب های ترموپلاست

این چسب ها در صنعت کاربرد ویژه ای دارد و برپایه پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا و البته پلاستیک ساخته و تولید می شوند. این چسب ها در دمای بالا گرم شده و سپس باید به آنها اجازه داد تا به مرور زمان خنک و سفت شوند.

چسب شیشه

چسب شیشه برای چسباندن شیشه ها مانند شیشه خورد قابل استفاده است و معمولا برپایه اپوکسی یا سیلیکون هستند. البته چسب های پلی اورتان نیز در این زمنیه قابل استفاده هستند و اتفاقا کیفیت خوبی هم دارند.

این چسب ها باید در برابر رطوبت و همچنین نفوذ آب مقاوم بوده و بدون رنگ یا شفاف باشند.

چسب ضد بنزین

برای اتصال و تعمیر باک بنزین استفاده می شود.

چسب پی وی سی

چسب پی وی سی بیشتر برای اتصال قطعات و لوله های تاسیساتی استفاده می شود که استحکام و قدرت چسبندگی بالایی دارد و می توان از آن برای پر کردن منافذ لوله ها نیز استفاده کرد.

چسب آپارات

چسب آپارات نیز یکی از چسب هایی است که برای عایق بندی اتصالات و لامپ های کف استخر کاربرد زیادی دارد.

چسب پارچه

چسبی است که برای پارچه های بدون بافت و اتصال یا تعمیرات آنها قابل استفاده می باشد.

چسب رزین

چسب رزین یکی از چسب های بسیار قوی می باشد که برای ترمیم و تعمیر سنگ های شکسته و اجسام شفاف بسیار مناسب است.

چسب الکترونیک

چسب الکترونیک به چسب های اتلاق می شود که برای مصارف خاص صنعتی و الکترونیکی قابل استفاده هستند. این چسب ها برپایه سیانواکریلات بوده و برای تعمیر قطعات شکسته موبایل و لپ تاپ نیز کاربرد دارد.

چسب مایع

چسب مایع به رایج ترین چسب های موجود در بازار گفته می شود که از چسب های خانگی و عمومی تا چسب های تخصصی و صنعتی قابل بسط دادن است.

این نوع چسب ها به زمان زیادی برای خشک شدن نیاز دارند؛ اما در عوض قدرت چسبندگی بالا و استحکام زیادی دارند. این چسب ها را می توان به عنوان پرکاربردترین چسب های دنیا نیز معرفی کرد.

انواع مختلف این چسب ها عبارتند از:

  • چسب مایع عمومی رازی
  • چسب چوب
  • چسب آناروبیک
  • چسب اپوکسی
  • چسب آکواریوم
  • چسب یو وی
  • چسب سیانواکریلات
  • و …

 

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع چسب های خانگی و صنعتی آشنا کنیم. اگر شما به هرکدام از چسب های بالا نیاز داشتید می توانید با کلیک روی نام محصول یا از طریق قسمت فروشگاه سایت، وارد صفحه مورد نظر شده و خرید خود را انجام دهید.

همچنین اگر برای استفادهاز چسب های تخصصی نیاز به کمک و راهنمایی دارید، می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

4 دیدگاه در “معرفی کامل انواع چسب های صنعتی و خانگی + کاربرد و نحوه استفاده

  1. منوچهر گفت:

    چسب خوب برای پارچه سقف ماشین چیه؟

    1. میتونید از چسب سراجی مشهد کد 401 استفاده کیید.

  2. محمدیان گفت:

    بهترین چسب صنعتی برای اتصال چرخ دنده که توسایتتون موجوده کدومه؟

    1. اگر منظورتون اتقال چرخ دنده به شفت هست میتونید از لاکتایت 638 استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *